Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Kasya 04:54, 15 cze 2018

To co nie wiesz co wyglada na jakiś wilczomlecz ?? Nie przywiozłaś ? Nawet nasionek...
Deren cudowny...czy mój kiedyś taki bedzie ?
Twoja ulubiona tez mi się podoba
asiak 07:52, 15 cze 2018

Śliczne hosty U siebie wstawiłam też fotki kilka swoich host
popcorn 23:38, 15 cze 2018

Ale cuda masz z tej Holandii! I super wycieczka! do jutra
Bogdzia 21:00, 18 cze 2018

Co tu taka cisza? Nie rozchorowałas się po naszej wizycie? Zawsze takie świetne sprawozdania robisz a teraz ani słówka. Napisz czy chociaz jestes zdrowa?
yolka 21:02, 18 cze 2018

Ja zajrzałam w poszukiwaniu fotek
Nikita 00:44, 20 cze 2018

Kasya – no widzisz…wilczomlecz !!! Nie wiedziałam…i faktycznie szkoda, że nie zebrałam nasionek, bo fajny jest.

asiak – zaraz idę zobaczyć

popcorn – lubię takie weekendowe wypady. W pracy nie trzeba brać wolnego, wrzucam do torby kilka rzeczy i na przód, witaj przygodo. Kto jak kto, ale Ty mnie na pewno rozumiesz.
Nikita 00:48, 20 cze 2018

Bogdzia – jakbyś zgadła. W sobotę po imprezie u mnie, pojechałam jeszcze na „Święto Truskawki” w oddalonym o 11 km Buczku. Zabalowałam do 1:30, a rano w niedzielę godz. 6:15 pobudka, bo wyjazd na Okęcie (syna musiałam odwieźć na samolot). Wstałam z okropnym bólem głowy (nie mylić z kacem gigantem, bo trzeźwiuteńka byłam jak niemowlę). Ból był tak silny, że ledwo dojechałam do Warszawy, a po powrocie do samego wieczora unieruchomił mnie w pozycji leżącej odbierając możliwość aktywnego korzystania z życia. W poniedziałek było już ok., lecz pochłonęło mnie sprzątanie „sajgonu” jaki pozostawił po sobie mój pierworodny. Dziś mieszkanie już lśni, więc mogłam zaglądnąć na forum, lecz dokumentacji fotograficznej z soboty brak (prawdę mówiąc zapomniałam cykać fotek), więc i relacji ze spotkania nie będzie.
Zdjęcia robili Carola i Tomek, więc uprzejmie uprasza się ich o wstawienie kilka „zatrzymanych w kadrze” ujęć.

yolka – Jola, może jak się ładnie uśmiechnę to ktoś wstawi fotki (ładnie się uśmiecham !!!). Ja zrobiłam tylko zdjęcia prezentom.
Nikita 00:55, 20 cze 2018

No dobra…kilka słów o sobocie.
Tak jak już wcześniej wspomniano w sobotę była mała imprezka u mnie. Ogród nie co przywiędnięty po ostatnich upałach, trawnik trochę (z naciskiem na bardzo) wysuszony, niektóre roślinki odrobinkę zemdlone i przypalone, ale co tam…Szmaragdowy Zakątek powitał w swych skromnych progach:
Bogdzię – która obiecywała, że już na żadną imprezę nie pojedzie i cieszę się bardzo, że słowa nie dotrzymała
Kasyę – która powinna otrzymać honorowe członkostwo ekipy łódzkiej, bo uczestniczy w większości naszych spotkań, co bardzo nas raduje !!!
panią przyrodę z Danusią – których przyjazd ogromnie cieszy !!! A i o przepis na sałatkę z kurczakiem bardzo poproszę.
rozark – dla której furtka Szmaragdowego zawsze stoi otworem i która „przygarnęła” pod swój dach Kasyę, żeby tłukła się po nocy do stolicy
Margarete – bez której nie wyobrażam sobie, żadnej „łódzkiej” imprezy. Niestety stłukła swoją miseczkę z przepięknej ceramiki Bolesławskiej…Małgoś nie przejmuj się, będzie powód, żeby znowu wybrać się na wycieczkę do Bolesławca…tym razem i ja się piszę na taką wyprawę
Mariolkę – która jest wiernym sympatykiem „ogrodowiska” i nigdy jeszcze u mnie nie była…mam nadzieję, że jej się podobało. Po za tym okazała się być wielce pomocna w organizacji deseru w postaci lodów – dzięki Mariolka
Ren133 – krokiety z pieczarkami w jej wykonaniu okazały się być kulinarnym przebojem - były naprawdę przepyszne
jankosię – która na całe szczęście, pojawiła się na spotkaniu dzięki zaradności łódzkich dziewczyn i pomimo że zaproszenie dotarło do niej w ostatniej chwili. Monia – kocimiętka od ciebie już znalazła nową miejscówkę.
Agatę – naszą „duszę towarzystwa”, która zawsze rozmiesza wszystkich mówiąc szczerze to co myśli….
Monkę – która przywiozła cała kobiałkę najpyszniejszych na świecie czereśni !
popcorn – mimo, braku czasu i pokonania ponad 200 km to jednak udało się jej przyjechać i na dodatek zasypać mnie prezentami
Krys + nie znaną nam koleżankę – które przejechały przez pół Polski i zaskoczyły mnie wcześniejszym przyjazdem z sanatorium…wielkie dzięki Krysiu !!!
Kojaka – jedynego przedstawiciela płci męskiej na w/w spotkaniu, który przywiózł przecudny prezent w postaci szklanej deski do krojenia z wizerunkiem „szmaragdowego zakątka” oraz przepysznej nalewki wykonanej przez jego lepszą połówkę.
Nikita 00:56, 20 cze 2018

Ogromnie dziękuję za tak liczne przybycie, czym bardzo mnie ucieszyliście. Dziękuję za wszystkie prezenty i za wspaniale spędzone popołudnie …jesteście cudowni i kochani !!! Buziak WIELKI dla wszystkich !!!

PS. nie pamiętam, kto przywiózł ciasto czekoladowe, ale było to najpyszniejsze ciasto czekoladowe, które jadłam…po prostu cukiernicze mistrzostwo świata…mniam mniam.
Nikita 00:58, 20 cze 2018

Jedyne wykonane przeze mnie zdjęcie…miało nie być na spotkaniach prezentów a tu tyle dobra !!!