Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 09:31, 04 sie 2018

Baby z zakupami!!!! ech szkoda że mam do Was teraz daleko

Madzia bedę zamawiać w szkółce Zielone Progi, mają milion host, coś chcesz?

daj mi znać do poniedziałku plis?
buziaki
Bogdzia 09:30, 05 sie 2018

Fajną sobie wycieczke zrobiłyście , szczególnie ze do Krysi zajrzałyście. Pięknie u niej , podziwiam ze potrafi miec tak zadbane.
Nikita 20:16, 07 sie 2018

anna_t - Aniu, może byś w końcu przyjechała do nas…za dwa tygodnie kolejna wystawa ogrodnicza w Zd. Woli.

anabuko1 – Aniu, jest u nas kilka takich lokalnych targów ogrodniczych. Ale najfajniejsza impreza to wystawa w Skierniewicach…jeśli nie byłaś to powinnaś się wybrać. Koniecznie! Wiem, że to kawałek drogi od Ciebie, ale można zorganizować jakiś „wypad” do centralnej Polski, coś zwiedzić, coś oglądnąć a przy okazji zaliczyć wystawę. To chyba największa organizowana wystawa ogrodnicza jaką znam.

paniprzyroda - do Zduńskiej przyjedz 19 sierpnia...będziemy większa grupą.
Nikita 20:17, 07 sie 2018

Margarete – Małgoś, zaraz wrzucę Ci kilka fotograficznych wspomnień.
Fajną miałyście z Mariolą wycieczkę na zakończenie soboty...zazdraszczam tych lodowych smaków.

Kojak – oj tam oj tam…zaraz wszędzie pełno.
A ogród Krysi naprawdę jest powalający!

popcorn – Carola, jak tam zamawiałaś hosty? Czekam na znak–sygnał jak już przyjadą.

Bogdzia – masz rację Bożenko, utrzymać porządek przy takiej powierzchni to mega wyzwanie…nie wiem jak, ale naszej Krysi to się jakoś udaje. Ma cudowny ogród!

Nikita 20:19, 07 sie 2018

Doniesienia meteo
W „szmaragdowym” spadło kilka kropel deszczu…dokładnie kilkanaście. Masakra, jak jest sucho…z powodu upału padła mi jedna róża. Rozark mówi, że powinna odbić z korzenia…mam nadzieję, bo bardzo cieszyła moje oko.
Jest taki upał, że oprócz koszenia trawy nic nie robię w ogrodzie. Ale przecież ogród mam także do odpoczynku, więc odpoczywam. Mam wygodny leżaczek i w niedzielę nie wahałam się go użyć. Między obiadem a deserem zaległam na w/w leżaczku… niestety. Niestety, bo zaległam… zasnęłam na słoneczku… a teraz mam tyłek w kolorze czerwonego barszczyku Magdy Geissler. Od dwóch dni śpię tylko na brzuchu, w pracy nie mogę wygodnie usiąść przy kompie, zużywam dziennie hektolitry zsiadłego mleka i Panthenolu…o rany jak piecze !!!
Nikita 20:21, 07 sie 2018

Oprócz afrykańskich upałów i palącego słońca w „szmaragdowym” zrobiło się hortensjowo…

Nikita 20:25, 07 sie 2018

Nareszcie zazieleniła się wierzba (w tym roku drastycznie wykulkowana) i „kręciołek” też zaczyna dochodzić do siebie po cięciu w promieniach gooorącego słońca

nadal kwitną hosty (na drugim zdjęciu - ulubiona przez dziewczyny hosta, której nazwa wykręca język w trąbkę i powoduje, że zęby się źle składają…”Hyuga Urajiro”)

w „szmaragdowym” zamieszkały także ogrodowe rozweselacze (następna dostawa wesołych robaczków już zamówiona)

i na koniec dla wszystkich odwiedzających mój wątek - olbrzymia tęcza.
Margarete 22:57, 07 sie 2018

Cudne masz hortensje, kurcze a moje liche, ale ja je poupychałam w zbyt ocienionych miejscach -one jednak oprócz nawozu i wody to słońca też potrzebują.
Chyba przez ten cień u mnie zacznę robić ci konkurencję przerzucę się całkiem na hosty i inne cieniolubne
Na wiosnę będę podcinać konary u mojego jawora - te dolne żeby z jednej stronie ulżyć temu drzewu i pomóc bo ono przecież pęknięty pień ma wciąż a ponadto wpuszczę więcej słońca hortensjom właśnie.

rozark 09:38, 08 sie 2018

Ach, ty
Rozark mówi, że jak korzeń nie usechł to róża wypuści nowe pędy czego życzę
Krys 11:23, 08 sie 2018

Magda, Małgosia, Mariola cieszę sie,że mogłyśmy sie spotkać,zwłaszcza taki spontan oj do królowej jeszcze mi daleko:0 chyba,że mordor obsadze hortkami to bedzie czad,ale to juz w innym wcieleniu
Magda jak zwykle wszystko super opisałaś,wielkie dzieki buziak