Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

anabuko1 11:26, 19 lip 2018

Cześć Madziula
Nikita napisał(a)

anabuko1 - zauważyłam, że sympatyków host jest wielu i ich ciągle przybywa....i wcale mnie to nie dziwi.
Przyjedziesz kiedyś do Polski centralnej to napewno się spotkamy i będzie wówczas okazja oglądnąć moją kolekcję. Ukopię ci kilka(naście), wszystkie które najbardziej zachwycą twoje oko.

Owocowo pysznie...Tak też lubię.
Ładnie ciekawie zaprezentowalas miejscowość.
Dobrze i ciekawie mówisz.brawo !!
Zauwazylam to na spotkaniu.
Ja tak żywo ,barwnie nie umiem.
Nie Kuś nie kus ...Bo mój mąż czasami gdzieś w Polskę jedzie.
To jak mam takie zaproszenie i jeszcze hosty. ... oj no będzie mi główka pracowała.
Aby jakiś dzień wolny wziąć I zabrać się z nim.
Na żywo tyle odmian host zobaczyć ..raj dla oczu i ducha
Naturę też pokazałaś ładnie.
Przewodnik z Ciebie suuper !!
Pozdrawiam i dobrego dnia życzę.
Krys 21:13, 19 lip 2018

Nikita napisał(a)
paniprzyroda - szkoda, że aparat Ci padł...fajne zdjęcia by były

b]Krys[/b] - A ja się właśnie z tobą umówię !!! Kiedy wpadniesz do mnie na kawkę? W sierpniu też będę chyba miała kilka dni wolnego, więc do dyspozycji masz całe 7 dni w tygodniu.

[

ok ok wczoraj byłam koło Twojego ogrodu tez w sierpniu musze wybrać zaległy urlop,ten tydzień z 15
Margarete 20:39, 26 lip 2018

U ciebie nawet i chwasty ładniutkie.
Przewodnik po okolicy arcyciekawy - o wielu miejscach nie wiedziałam a przeciwż też mam tam tak blisko...
Buziaki!
Bogdzia 17:16, 29 lip 2018

Madzia macham.
Nikita 21:15, 29 lip 2018

popcorn – podczas mojej wycieczki po miasteczku i okolicy robiłam mnóstwo zdjęć…między innymi też „chwastom”. Galeria „chwastów” powstała więc zupełnie przypadkiem, ale spodobała mi się.

Kasya – fajnie wyglądają te kwitnące „chwasty” i też zupełnie nie przeszkadza mi, że są mało szlachetne

anabuko1 – Aniu, zaproszenie nadal jak najbardziej aktualne. Tylko daj znać wcześniej, żebym była na działce

Krys – Krysiu, ja w sierpniu też wezmę kilka dni wolnego (jeszcze mam urlop za 2017 rok), ale nie wiem w którym tygodniu….zdzwonimy się

Margarete – Chwasty wielce urokliwe zachwyciły i moje oko.
Cieszę się, że sprawdziłam się w roli miejskiego przewodnika (przewodniczki)

Bogdzia – jak tam Bogdziu, padało u ciebie…u nas nawałnica !!!!
Nikita 21:16, 29 lip 2018

W „Szmaragdowym” miało dzisiaj podlewać, ale …nadal się jeszcze zastanawia. Natomiast kilkanaście kilometrów dalej (w mojej „kwaterze głównej”) przeszła nawałnica.
No nie ma sprawiedliwości na tym świecie!!!!!
Ale tak serio to jeszcze 4 godziny po ulewie były nieprzejezdne niektóre ulice, samochody pozalewane po dach, zalane piwnice i garaże, jedną z ulic płynęły ozdobne karpie wymyte z pobliskiego oczka wodnego. Szwankowały linie komórkowe, zaczęły wariować urządzenia ADG, ulicami płynęły rwące, górskie potoki, które niektórzy próbowali pokonywać po prostu w pław. Mieszkańcy sami odkrywali włazy kanalizacyjne, aby szybciej spuścić deszczówkę z zalanych ulic. Jeszcze do tej pory słychać syreny jeżdżących po mieście strażaków.
MASAKRA !!! Takiej nawałnicy moje miasto chyba nie pamięta.
Bogdzia 21:24, 29 lip 2018

Nikita napisał(a)

Bogdzia – jak tam Bogdziu, padało u ciebie…u nas nawałnica !!!!

Podobno w głównym dzienniku tvp pokazywali zalane Pabianice , u mnie tylko pokropiło, czekam że może jutro popada lepiej.
asiak 21:34, 29 lip 2018

Nikita napisał(a)
W „Szmaragdowym” miało dzisiaj podlewać, ale …nadal się jeszcze zastanawia. Natomiast kilkanaście kilometrów dalej (w mojej „kwaterze głównej”) przeszła nawałnica.
No nie ma sprawiedliwości na tym świecie!!!!!
Ale tak serio to jeszcze 4 godziny po ulewie były nieprzejezdne niektóre ulice, samochody pozalewane po dach, zalane piwnice i garaże, jedną z ulic płynęły ozdobne karpie wymyte z pobliskiego oczka wodnego. Szwankowały linie komórkowe, zaczęły wariować urządzenia ADG, ulicami płynęły rwące, górskie potoki, które niektórzy próbowali pokonywać po prostu w pław. Mieszkańcy sami odkrywali włazy kanalizacyjne, aby szybciej spuścić deszczówkę z zalanych ulic. Jeszcze do tej pory słychać syreny jeżdżących po mieście strażaków.
MASAKRA !!! Takiej nawałnicy moje miasto chyba nie pamięta.

Nawałnice są okropne, tyle szkód narobią
paniprzyroda 21:37, 29 lip 2018

Nie wiadomo co gorsze, susza czy deszcz. W jednym i drugim przypadku nadmiar szkodzi. U mnie nie padało. Macham
Kojak 21:57, 29 lip 2018

Te karpie to ciekawostka, szkoda że nie hodowlane...