Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

isia33 19:32, 09 mar 2012

Witajcie, mam mały problem. W tym roku pierwszy raz wysiałam różne nasiona, ładnie kiełkowały i rosły. I nagle nie wiem z jakiego powodu młoda bazylia i sałata zaczęły robić się wiotkie i opadać na bok. Co mogło się stać?
Tak wyglądają, o ile coś widać.

Joanka 19:37, 09 mar 2012

Też tak miałam z pelargoniami w ubiegłym roku. Wszystkie się zmarnowały.

Teściowa pojechała?
monitka 21:04, 09 mar 2012

Witam, przejrzałam wątek (całego przeczytać się nie da, tyle tu pięknych ogrodów) i widzę że mamy podobny "problem" Ja też mam spory podjazd z kostki. Ma to swoje wady ale dostrzegam też zalety i chyba się już do tej ilości kostki przyzwyczaiłam. Twój ogródek przeszedł niesamowitą metamorfozę. Będę śledziła wątek, sama jestem na etapie zmian a każda przemiana jak np. u Ciebie daje nadzieję, że mi też się może udać.

imponujące poletko siewek
Mala_Mi 21:10, 09 mar 2012

isia33 napisał(a)
Witajcie, mam mały problem. W tym roku pierwszy raz wysiałam różne nasiona, ładnie kiełkowały i rosły. I nagle nie wiem z jakiego powodu młoda bazylia i sałata zaczęły robić się wiotkie i opadać na bok. Co mogło się stać?
Tak wyglądają, o ile coś widać.

Ja się nie znam, ale wygąda to tylko na brak światła i się wyciągają do słoneczka Zupełnie jak my....... Ania MOnte poradziłą, by obracać doniczki, aby wyciągały się i prostowały.......
U mnie wygląda podobnie.... ale to brak światła Więc obróciłam zgodnei z zaleceniem o 180 stopni...
justi 21:26, 09 mar 2012

Niestety z siewkami tak bywa. Muszą mieć dużo światła a i tak potrafią się wyciągnąć.
isia33 22:06, 09 mar 2012

Monitko - witaj w moim ogrodzie. Do kostki też się przyzwyczaiłam, na chwilę dzisiejszą zostaje. Przydaje się. Staram się podglądać projekty Danusi, zobaczymy za kilka lat jak to będzie wyglądało.

Joanko - pojechała szybciej niż myślałam, o 12.30 (była od 9), To jest babcia, która nie przepada za dziećmi, robią za dużo hałasu i kocha tylko siebie. NIe ważne, że dzieci widzą ją raz na jakiś czas (mieszka 15 km od nas) i że płaczą jak tak szybko je zostawia.

Asiu i Justynko, też je obracam, ale te pochylone nie są wiątkie. Te. o których piszę wyglądają jakby uszło z nich życie i po odwróceniu nie podnoszą się. Na pewno też ich nie przesuszyłam. Może mają za mokro. A tak fajnie się zapowiadało
Joanka 22:52, 09 mar 2012

Na temat teściowych mogę doktorat napisać
isia33 23:13, 09 mar 2012

No to jest nas dwie.Ale to nie teściowa mnie martwi tylko moje młode siewki
Mala_Mi 23:22, 09 mar 2012

Moje wyglądają podobnie, ale nie widac by gniły czy coś im było oprócz braku światła......

kraania 21:42, 10 mar 2012

Przeczytałam cały wątek i jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości Iwonko. Ogród przeszedł olbrzymią metamorfozę a z tego co piszesz to dopiero początek. Bedę śledzić Twoje poczynania, interesuje mnie zwłaszcza co wymślisz na tą wąską rabatę wzdłuż ogrodzenia (przy kostce). Mam podobną i muszę w tym roku coś tam zrobić - w projekcie mam winorośl pachnącą, ale nie jestem do niej przekonana.