Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na skraju sadu

Ogród na skraju sadu

Sebek 21:58, 28 cze 2011

Mam niemiłe wspomnienie i węży nie cierpię - zawsze przed nimi uciekam
Neska 22:05, 28 cze 2011

Sebek napisał(a)
Mam niemiłe wspomnienie i węży nie cierpię - zawsze przed nimi uciekam

No wiesz ja też nie byłam szczęśliwa jak na mnie syknął. Wystraszyłam się , że to żmija. Na szczęście zaskrońce nie gryzą, jednak żmiję chcą udawać i syczą jak wściekłe. Podobno zajadają myszy. Może, dlatego na mojej rabacie przetrwały wszystkie cebulki tulipanów. Im oddalam się dalej od domu i rabaty nornice już harcują. Ostatnio nasza suczka jedną upolowała.
Sebek 22:08, 28 cze 2011

Dzielna psinka
Neska 22:14, 28 cze 2011

Sebek napisał(a)
Dzielna psinka

Tym razem tak, choć jej zapały myśliwskie nie zawsze przypadają mi do gustu. Młoda jest jeszcze i głupiutka. Nigdy jednak nie widziałam psa, który tak szybko biega jak ona.
Gardenarium 23:15, 28 cze 2011

Neska napisał(a)
Danusiu to są te bukszpany o których Ci pisałam. Na razie dwa, ale jest jeszcze kilka, których nie przywiozłam. Wszystkie wyglądają podobnie. Rosły blisko siebie.

Z nich można tylko kostkę zrobić.
Zeby wyszedł stożek, musiałabyś podsadzić brakujące wysokości po bokach, żeby stopniowanie się udało. To jest możliwe, pewnie bym coś takiego zrobiła, ale na efekt trzeba poczekać do następnego roku no i dokupić krzewów też trzeba.

Kostki z tych 14 letnich zrobiłam tak:

Instagram Ogrodowiska
Neska 23:26, 28 cze 2011

Dzięki Danusiu. To może spróbować z tym gęstszym? Podosadzam najwyżej. Może się uda.

kaisog1 20:16, 29 cze 2011

Neska napisał(a)

Strasznie jestem ciekawa, co Danusia poradzi w sprawie tych bukszpanów. Stożki? Niesamowite jest to przesadzanie dorosłych roślin. A masz może zdjęcie z obsadzenia studni? Mam taki sam problem i tak myślę już od 2 miesięcy ....

Ze studnią jeszcze nic nie robiłam. Mam teraz jednak kolejny pomysł na obmurowanie jej kamieniami. Widziałam taką i fajnie wyglądała. Zbieram kamienie jednak w tym roku chyba nie zdążę bo zebrałam 5 sztuk.

Kasia wpadnij do mnie na działkę! Kamieni ile chcesz i jakich chcesz Czasem się zastanawiam czy ta działka tylko gliną i kamieniem nie stoi
Sebek 20:20, 29 cze 2011

Gosia - to tak samo jak u mnie
barbara_kraj... 20:30, 29 cze 2011

gardenarium napisał(a)

Danusiu to są te bukszpany o których Ci pisałam. Na razie dwa, ale jest jeszcze kilka, których nie przywiozłam. Wszystkie wyglądają podobnie. Rosły blisko siebie.

Z nich można tylko kostkę zrobić.
Zeby wyszedł stożek, musiałabyś podsadzić brakujące wysokości po bokach, żeby stopniowanie się udało. To jest możliwe, pewnie bym coś takiego zrobiła, ale na efekt trzeba poczekać do następnego roku no i dokupić krzewów też trzeba.

Kostki z tych 14 letnich zrobiłam tak:

Kasiu, jak je poprzycinasz mnóstwo sadzonek będziesz miała!
Neska 22:34, 29 cze 2011

kaisog1 napisał(a)

Strasznie jestem ciekawa, co Danusia poradzi w sprawie tych bukszpanów. Stożki? Niesamowite jest to przesadzanie dorosłych roślin. A masz może zdjęcie z obsadzenia studni? Mam taki sam problem i tak myślę już od 2 miesięcy ....

Ze studnią jeszcze nic nie robiłam. Mam teraz jednak kolejny pomysł na obmurowanie jej kamieniami. Widziałam taką i fajnie wyglądała. Zbieram kamienie jednak w tym roku chyba nie zdążę bo zebrałam 5 sztuk.

Kasia wpadnij do mnie na działkę! Kamieni ile chcesz i jakich chcesz Czasem się zastanawiam czy ta działka tylko gliną i kamieniem nie stoi

Dzięki Gosiu No to chyba mój M by padł jak by się dowiedział, że wyjazd po kamienie. Troszkę niestety daleko