Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Gabrysia_ 07:36, 12 kwi 2014

Ale tu się dzieje,ogromny postęp ,podziwiam i gratuluję
Zakupy bardzo udane
Jagodaa 09:19, 12 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wpadłam lekko spóżniona na imprezkę z okazji 100! Gratulejszyn
I nadziwić się nie mogę, ze przegapiłam tworzenie tak fajnego geometrycznego ogrodu!

Dosadż sobie tę tuje, za rok ją przesadzisz a przez całe 12 miesięcy nie będzie cię dziura denerwować i bedzie już pieknie. Rośliny to nie mur , zawsze można przesadzić

Pomyśl czy ostatnie kulki z danica nie posadIć w następujący sposób

X
X X

Tak aby widzić z każdej strony trójkąt
Buziaki i spadma na gieldę, trzeba coś na wielkanoc kupić

Marzenko, nic nie przegapiłaś, tu dopiero coś bardziej konkretnego zaczyna się dziać, więc jesteś w samą porę .

Tuje dosadzę na pewno - jednak to prawda, że często pierwszy pomysł jest najtrafniejszy. Gosiak przywołał mnie do porządku i dobrze . Zbyt kombinowałam.

Przyznam, że kulki są trochę problematyczne w miejscu przy tujach, właśnie z tego powodu, o którym piszesz, misi to dobrze wyglądać z trzech stron. Próbowałam rozkładać doniczki, ale to wciąż temat otwarty. Jak już będzie tuja, lepiej będzie się myśleć. Nie myślałam o rozwiązaniu "trójkątnym, a może faktycznie okazać się strzałem w dziesiątkę . Dzięki za podpowiedź.

Wieczorem wpadnę obejrzeć Twoje zakupy .
Jagodaa 09:24, 12 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Szkółka B. - czyli kapusta to mała szkółka.... można rzec przydomowa i rodzinna. Ale roślinki maja ładne i zdrowe. Dobrze zahartowane. Kupowałam już u nich w ubiegłym roku, między innymi Beatlesy, ML, stipy. Najważniejsze, że ceny mają przystępne .... a ja mam do nich bardzo blisko, więc odbieram osobiście .
Teraz też zamawiałam jakieś traffki... pan po mailu odpisał, że w tym tyg. powinien mieć moje zamówienie gotowe do wysyłki.

Jagii - z dodatkową tują - dużo lepiej

Aguś, jestem dla nich wyrozumiała, będzie ok, skoro Kapustka polecana była przez kilka osób .

Liczę, że zakup takej większej, choć 2-metrowej, tuji nie będzie wielkim problemem. Szmaragdy są popularne, więc jestem dobrej myśli. Wybiorę się niebawem na poszukiwania Danic, to przy okazji kupię szmaragdową.

Słoneczko z południowego zachodu ładnie oświetla tę rabatę. Tak sobie teraz myślę, że pięknie będzie podświetlona stipa .
Jagodaa 09:25, 12 kwi 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ale tu się dzieje,ogromny postęp ,podziwiam i gratuluję
Zakupy bardzo udane

Trochę ruszyło Gabi od Twojej ostatniej wizyty . Już się zastanawiałam, nad tym tajemniczym zniknięciem .
Juzia 09:26, 12 kwi 2014

Jagoo a ten murek/donica to jak dalej będzie? Pisałaś....ale ja jakoś nie kumam Możesz to narysować na fotce?

Gratuluję setki!
Jagodaa 09:27, 12 kwi 2014

U mnie póki co słońce. Ubieram się i idę działać z berberysami.

Miłego dnia! Realizujcie owocnie swoje plany - i wcale nie upieram się tylko przy tych ogrodowych!
Jagodaa 09:40, 12 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Jagoo a ten murek/donica to jak dalej będzie? Pisałaś....ale ja jakoś nie kumam Możesz to narysować na fotce?

Gratuluję setki!

Już coś tam bazgrałam wcześniej, ale zrobię powtórkę . Donica będzie zamknięta, za berberysową planuję murek (tylko taki do ozdoby, bez funkcji specjalnej), ale nie do końca jestem zdecydowana na kształt, będę obserwować i zastanawiać się przez lato.

Tak to będzie z grubsza wyglądać.
aga_szsz 10:31, 12 kwi 2014

No, wreszcie doczekałam się zdjęcia całości. Świetnie to wszystko razem wygląda, a ta rabata z umbrami, to strzał w 10!
Juzia 11:31, 12 kwi 2014

To jak tak...to jeszcze jedna tuja obowiązkowo
Ale będzie pod linijeczkę
Jagodaa 13:56, 12 kwi 2014

Dziewczyny, sadzę berberysy, jedna 20-stka w ziemi, teraz druga linia przede mną. Pogoda super do pracy, bo słońce z lekkimi chmurami i ciepło, ale nie gorąco, tak na cienką bluzę.

Szpadel mnie kocha, nie ma co, znów dziś rowy kopię!

Buziaki!