Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 18:13, 16 kwi 2014

kaisog1 napisał(a)

Wiem co czujesz.... W zeszłym roku, w marcu na rondzie też miałam wypadek. Baba (bez prawka), w niedzielę postanowiła sobie pojeździć. Efekt był taki, że uderzyła mnie w prawy tylni bok, obróciło mi auto i wylądowałam na latarni. Jechał ze mną Kuba i Paweł..... Uderzenie było tak duże, że z latarni, na której sie zatrzymałam spadły te wielkie klosze na nasz dach. Nie mogłam otworzyć drzwi od strony Kuby, Paweł latał i wrzeszczał z zakrwawionym nosem na tą babę..... Okazało się, że samochód do kasacji. Z Kubą wylądowałam na obserwacji na oddziale chirurgi bo jego twarz pokrywał jeden wielki siniec.... A to babsko miało skaleczenie na palcu...... Gdy tlumaczyła policjantom, że przecież miała zielone bo paliła się zielona STRZAŁKA to im ręce opadły.....
Ujście emocji miałam dwa dni później, kiedy wychodziliśmy ze szpitala.... zaczęłam tak strasznie płakać przed szpitale, że wszyscy się za mną oglądali.... nie mogłam dojść do taksówki....
Ale pocieszę Cię To mija I dziękuję Bogu, że w zasadzie nic nam się nie stało

Gosia, strasznie Ci współczuję takich przeżyć. Okropność... i jeszcze sprawca tragiczny, nieodpowiedzialny. Dziecko w aucie, koszmar musieliście przejść.
U mnie na szczęście nie było tak drastycznie. Na początku nie wiedziałam co się dzieje, trzepnęłam głową w zagłówek i myśl, że w tył mi ktoś wjechał, a później słyszałam tłuczone szkło i myśl, ze dach zaraz mi poleci na głowę i zasypią mnie te odłamki i jak to wszystko już przemknęło przez głowę, to się zorientowałam, że ja jadę w jakimś dziwnym kierunku, dobrze, że nie dotarłam na przeciwległy pas, bo wytraciłam prędkość na krawężniku i tej wysepce. Na szczęście nic się nie potłukło i mogłam jechać dziś do pracy, muszę zgłosić teraz szkodę, sprawdzić tył i geometrię, bo mi się uszkodziła zimowa felga. Wczoraj było paskudnie u nas, taki śniego-grad leciał, na poboczach było biało, temperatura miejscami 1,5 stopnia, więc gość może miał trudniej z hamowaniem.
Jagodaa 18:15, 16 kwi 2014

leon60 napisał(a)
Same dobre wieści
Miłego dnia !

Ano dobre tuja przyjedzie w sobotę po Świętach, zamówiona wypasiona wersja nie za 70, tylko 80zł . Podobno 250cm. Super! Cieszę się .

Spadam na spotkanie z przyjaciółką, bo odwiedza nasz piękny kraj na Święta, choć jej Norwegia też cudna .
Zielona 22:31, 16 kwi 2014

Na spokojnie wszyściuteńko nadrobiłam

Cis imponujący Tnij i będzie pięknie.
Lawendę hidcote mam i chwalę, bo rośnie mi nawet w cieniu, ma zwarty pokrój, obficie kwitnie i ma intensywny kolor. /Fotkę usunę, jak obejrzysz/.
Tuja w tej cenie? Super!
Wypadku współczuję i przytulam.
O murkach na razie nie pisałaś, więc zakładam, że jak zaczniesz je analizować, to dasz znać

Pozdrawiam, Jagódko

JAGODA
: edytowałam i usunęłam fotkę. Widzę, że ją powtórzyłaś cytując, więc jeśli chcesz zrobić porządek - musisz usunąć sama

Jagodaa 22:42, 16 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Kurczę...Ty dostałaś w tyłek, a mnie kark boli

A mi nic nie minęło....dalej mam stracha jak widzę lasek...i tylko nerwowo się oglądam czy łoś nie wyskoczy za chwilę

Juzia, ja tak mam z sarnami. Do poprzedniego domu musiałam jeździć przez piękny, wielki park, była to wielka przyjemność, ale też czasem robiło się niebezpiecznie. Często sarny wyskakiwały przed maskę. Kiedyś zaliczyłam baaardzo ostre hamowanie. Stadka czasem były kilkunastosarnowe. Piękny widok, ale nie na ulicy. Mam obsesję monitorowania poboczy.
Jagodaa 22:47, 16 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Na spokojnie wszyściuteńko nadrobiłam

Cis imponujący Tnij i będzie pięknie.
Lawendę hidcote mam i chwalę, bo rośnie mi nawet w cieniu, ma zwarty pokrój, obficie kwitnie i ma intensywny kolor. /Fotkę usunę, jak obejrzysz/.
Tuja w tej cenie? Super!
Wypadku współczuję i przytulam.
O murkach na razie nie pisałaś, więc zakładam, że jak zaczniesz je analizować, to dasz znać

Pozdrawiam, Jagódko

Marta, lawenda przepiękna, może się takiej kiedyś doczekam... A wiesz, dziś na spotkaniu z Twoją imienniczką byłam . Znamy się od 1 klasy szkoły podstawowej.

Jak już sprecyzuję wymiary murku, to na pewno się zgłoszę, nie ma sensu zawracać Ci głowy mało precyzyjnym projektem .

.... i dziękuję za słowa pociechy, bardzo to miłe...

Pozdrawiam!

EDIT: Marta, usuwam, ale nie dlatego, że mi przeszkadza, tylko dlatego, że Ty usunęłaś w swoim poście, może nie chcesz, żeby Twoje fotki gdzieś tam fruwały w innych wątkach .
Juzia 07:34, 17 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Juzia, ja tak mam z sarnami. Do poprzedniego domu musiałam jeździć przez piękny, wielki park, była to wielka przyjemność, ale też czasem robiło się niebezpiecznie. Często sarny wyskakiwały przed maskę. Kiedyś zaliczyłam baaardzo ostre hamowanie. Stadka czasem były kilkunastosarnowe. Piękny widok, ale nie na ulicy. Mam obsesję monitorowania poboczy.

Mi łoś skasował samochód
Juzia 07:34, 17 kwi 2014

Głowa już nie boli?
Jagodaa 08:00, 17 kwi 2014

Raczej nie boli, ze stresu mam chyba zesztywniały trochę kark i ramiona.
Juzia 08:04, 17 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
Raczej nie boli, ze stresu mam chyba zesztywniały trochę kark i ramiona.

Niech Ci pM wymasuje!!!
Jagodaa 09:06, 17 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Niech Ci pM wymasuje!!!

No właśnie! Dlaczego on jeszcze tego nie zrobił????? wszystko na mojej głowie! hahaha