Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 08:35, 15 maj 2014

bleebla napisał(a)
Jagodoo, też będę jeszcze raz pryskała, czekam na odpowiednią pogodę.

Oj ta pogoda, ja też czekam, teraz z uwagi na Umbry . Zakładam, że to jakiegoś typu gąsienica je dziurawi.
Jagodaa 09:01, 15 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bylam dzisiaj w ogrodzie Grybej Dyni i u Ciebie i wiesz co chyba będę swoje rabaty zmieniac. Muszę ograniczyć liczbę gatunków, bo mi się Wasze stonowane ogrody baaaaardzo podobają.

Uwielbiam zaglądać do Ciebie, taki idelany ogród powstaje. Musisz być na codzień rownież taka bardzo uporządkowana

Marzenko, ale Ty masz przecież pięknie u siebie, co tu zmieniac?! Zaglądam codziennie, ale nie zawsze mam coś do powiedzenia . Od samego początku nie mogę wyjść z podziwu, że tak wszystko bujnie rośnie, też tak chciałabym... No i ta Twoja wiedza ogrodnicza...

Mój ogród nigdy nie będzie idealny, choćbym na głowie stanęła... Ja mam paskudne "otoczenie boczne", te mury w granicy doprowadzają mnie czasem do szału.... Z jednym na pewno sobie nie poradzę do końca i zawsze będzie zakłócać efekt. Muszę temu sąsiedzkiemu żółtemu molochowi podporządkować wiele działań i planów.

Co do uporządkowania.... coś w tym jest. Lubię działać logicznie, lubię mieć dobrze zroganizowaną moją działkę w pracy, nie lubię, gdy ktoś mi to psuje, uwielbiam mieć porządek w domu, ale nie zawsze radzę sobie z jego utrzymaniem , moje zorganizowanie/uporządkowanie chyba najbardziej przejawia się przy planowaniu remontów, budów i układaniu planów podróży..... Pamiętam zdziwienie pM-a, gdy mu przedstawiłam moją wizję na nasz pierwszy wspólny weekend - no co, sam chciał . Nawiasem mówiąć to był weekend na Dolnym Śląsku, więc na brak atrakcji nie można było narzekać .
aga_szsz 10:15, 15 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bylam dzisiaj w ogrodzie Grybej Dyni i u Ciebie i wiesz co chyba będę swoje rabaty zmieniac. Muszę ograniczyć liczbę gatunków, bo mi się Wasze stonowane ogrody baaaaardzo podobają.

Uwielbiam zaglądać do Ciebie, taki idelany ogród powstaje. Musisz być na codzień rownież taka bardzo uporządkowana

Nieśmiało powiem, że faktycznie zrobił sie ostatnio u Ciebie busz...
aga_szsz 10:16, 15 maj 2014

Jagoda, chyba nie ma tak do końca idealnych ogrodów...
zawsze coś się znajdzie do poprawki...

Jagodaa 10:17, 15 maj 2014

aga_szsz napisał(a)
Jagoda, chyba nie ma tak do końca idealnych ogrodów...
zawsze coś się znajdzie do poprawki...

Ja wiem, ale już aż tak nie chiałam się rozpisywać .....
aga_szsz 10:20, 15 maj 2014

Jagodaa napisał(a)

Mój ogród nigdy nie będzie idealny, choćbym na głowie stanęła... Ja mam paskudne "otoczenie boczne", te mury w granicy doprowadzają mnie czasem do szału.... Z jednym na pewno sobie nie poradzę do końca i zawsze będzie zakłócać efekt. Muszę temu sąsiedzkiemu żółtemu molochowi podporządkować wiele działań i planów.

Widziałaś jakie otoczenie i działeczkę ma Danusia i jak się fajnie osłoniła.
U Ciebie za kilka lat też stworzy się ładny klimacik...

Nie narzekaj... super to sobie zaplanowałaś, dokończ, co zaczęłaś a potem tylko dopieszczaj...
Juzia 10:25, 15 maj 2014

aga_szsz napisał(a)

Nieśmiało powiem, że faktycznie zrobił sie ostatnio u Ciebie busz...

Ale busz nie jest zły
Juzia 10:26, 15 maj 2014

Jagoo...zasłonisz roślinami te "otoczenie boczne" i będzie dobrze.
Nie takie mury dziewczyny zasłaniały
Jagodaa 10:29, 15 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Jagoo...zasłonisz roślinami te "otoczenie boczne" i będzie dobrze.
Nie takie mury dziewczyny zasłaniały

Ale mój ma coś ok 14m w najwyższym punkcie i stoii w południowej granicy, więc pod nim jest cień non stop, nic nie urośnie, albo będzie zabiedzone, np. serby....

No ale cóż, lubię to miejsce i dam radę, to jest mój dom , drugi mur niski, świerkami zarośnie i nie będziego widać .
Jagodaa 10:31, 15 maj 2014

aga_szsz napisał(a)

Widziałaś jakie otoczenie i działeczkę ma Danusia i jak się fajnie osłoniła.
U Ciebie za kilka lat też stworzy się ładny klimacik...

Nie narzekaj... super to sobie zaplanowałaś, dokończ, co zaczęłaś a potem tylko dopieszczaj...

Dzięki

Daniusi tło mnie pociesza bardzo .

Hehehe, pM się śmieje, że tych zasłon się doczekam, jak mi zaczną środki z OFE na konto wpływać