Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

malkul 22:16, 16 cze 2014

Uwielbiam tu zaglądać, zmiany super

27 maja mówisz no to luz do zimy daleko
asica 22:24, 16 cze 2014

Relacje obejrzałam,właściwie nie wiem jak możesz wytrzymać tu bez trawnika, bo ja go u Ciebie nie mogę się doczekać.
Rukolę uwielbiam. Ale w tym roku jeszcze nie mam. Pierwszą wysiną w szklarni wyrzuciłam, bo mi miejsce zabierała.
Druga zaczęła kiełkować, ale pies sobie akurat w niej kość zakopał( a czoraj chwaliłam, że grzeczny jest). A trzecią wysiałam i zapomniałam mamie powiedzieć, chyba mi wyhakał, bo ani widu ani słychu.
Jagodaa 22:42, 16 cze 2014

malkul napisał(a)
Uwielbiam tu zaglądać, zmiany super

27 maja mówisz no to luz do zimy daleko

Na to liczę, że może dopiero zasiali dla mnie i się odezwą przed zimą .
Jagodaa 22:47, 16 cze 2014

asica napisał(a)
Relacje obejrzałam,właściwie nie wiem jak możesz wytrzymać tu bez trawnika, bo ja go u Ciebie nie mogę się doczekać.
Rukolę uwielbiam. Ale w tym roku jeszcze nie mam. Pierwszą wysiną w szklarni wyrzuciłam, bo mi miejsce zabierała.
Druga zaczęła kiełkować, ale pies sobie akurat w niej kość zakopał( a czoraj chwaliłam, że grzeczny jest). A trzecią wysiałam i zapomniałam mamie powiedzieć, chyba mi wyhakał, bo ani widu ani słychu.

Kupę roboty Asia do trawnika, jeszcze ziemi muszę dowieźć. Do tego najgorsze jest to, że na środku tego pustego placu będzie musiał być bruk, wjazd z przyszłego garażu i wkomponowanie tu kostki, żeby wszystkiego nie zepsuła trochę mnie przeraża . Nie chciałam jednak poświęcać nasłonecznionej części działki na garaże, aby prosty wjazd był tu gdzie moja donica, a zostawiać niczym nie przysłoniętego muru, pod którym jest wiecznie cień.
Viola 22:55, 16 cze 2014

Mospilan i Topsin też u mnie aktualnie na topie. Topsinem cisy i świerki traktowalam, a Mospilanem brzozy bo mszyce je zaatakowały. A teraz czekam na wylęg misecznika, ale opryskiwacz juz czeka w pogotowiu. Larwa wylezie, a ja ją łup... W zasadzie nic innego nie robię tylko walczę ze szkodnikami
Jagodaa 23:00, 16 cze 2014

Viola napisał(a)
Mospilan i Topsin też u mnie aktualnie na topie. Topsinem cisy i świerki traktowalam, a Mospilanem brzozy bo mszyce je zaatakowały. A teraz czekam na wylęg misecznika, ale opryskiwacz juz czeka w pogotowiu. Larwa wylezie, a ja ją łup... W zasadzie nic innego nie robię tylko walczę ze szkodnikami

Viola nie łam się, taki nasz żywot . Dobrze, że czuwasz i reagujesz, będzie ok. Ja dla odmiany dziś wykorzystałam opryskiwacz do nawożenia, choiny i resztę moich iglastych podkarmiłam Pinivitem .
Viola 23:04, 16 cze 2014

Ha, ha, ja dzisiaj dla odmiany lałam z konewki Florovitem
Jagodaa 23:18, 16 cze 2014

A ja oprócz zasilania, skosiłam jeszcze trawę . Rośnie szybko, ale żółte, rzadsze placki na razie nie znikają mimo nawożenia, na pocieszenie są też miejsca, gdzie trawa jest już ładnie zagęszczona .
Madzenka 06:07, 17 cze 2014

Jagoda Mospilan z Topsinem mieszałaś?mrazem zapodałaś to roślinom?

Świetnie carexy w donicy wyglądają. Jak żałuję, że amazon nie mam
Jagodaa 07:58, 17 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jagoda Mospilan z Topsinem mieszałaś?mrazem zapodałaś to roślinom?

Świetnie carexy w donicy wyglądają. Jak żałuję, że amazon nie mam

No to już wiem, że źle zrobiłam... teraz pytanie, czy rośliny to wytrzymają, czy mam już włosy z głowy rwać?