Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 18:59, 15 cze 2014

polinka napisał(a)
Aż poczułam zapach pomidorków

Już niedługo pewnie zaczną nabierać kolorków . Ciekawe jak będą smakować .
Jagodaa 19:57, 15 cze 2014

Luki napisał(a)
Albo ja coś przegapiłem, albo jeszcze nie pokazywałaś ujęcia spod drzewa (wierzby?)
No ja to się nie dziwie, ze jesteś zadowolona bo świetnie to wygląda
Plany już mi się podobają...intrygujące

Pokazywałam, ale pewnie rabata nie była tak fajnie podświetlona .

Drzewo to istotnie wierzba... Gdyby nie to, że zasłania mnie choć trochę od sąsiada, bo jest tak wysoka, jak jego dom, myślałabym o jej usunięciu. Okrągły rok sprzątanie... Zimą gałązki, wiosną te koty wierzbowe, a przez resztę roku liście, bo u niej liście ledwo się pojawią, to od razu się sypią żółte... i grzyb, mszyce non stop.

Także kto czyta: nawet przez moment nie myślcie o sadzeniu wierzby w ogrodzie, żadnej wierzby, bo z każdą jest kłopot!
Jagodaa 19:59, 15 cze 2014

AlKa napisał(a)
Nic dziwnego jest cudnie. Kiedy ja się doczekam takich łanów lawendy.
Szkoda, że zapachu nie czuć

Ja tak zawsze żałuję zapachu, gdy pokazujecie róże .

Doczekasz się, doczekasz , dolomitem sypnij jesienią i nie podlewaj, pilnuj cięcia .
Jagodaa 20:05, 15 cze 2014

leon60 napisał(a)
Obrazki z pod drzewa cudne i jakie serby bujne

W zeszłym roku trochę się martwiłam o te serby, bo były żółtawe, takie bez wyrazu mimo zasilania, no ale wtedy dopiero co je posadziłam, chyba były wymęczone w słabej ziemi w doniczkach.
Wiosną sypnęłam azofoski, raz na razie je Florovitem podlałam i widzę, że są ciemnozielone . Nabrały też ładnego kształtu, są takie foremne . Bardzo je lubię .
Jagodaa 20:08, 15 cze 2014

agam napisał(a)
To na te serby kiedyś narzekałaś, przecież one cudne są. Te trawy koło hortek i bordowych żurawek to carexy, jakie?

Nie, na te nie, na te z donicy, ale myślę, że i one już za rok o tej porze będą takie, jak ta szóstka spod sąsiada

Trawa to carex Silver Sceptre, bardzo się rozrosły kępy w tym roku i ma długie rozłogi, chyba porobię sadzonki, bo wydaje mi się, że żurawki kiedyś nimi podmienię na tej rabacie, żeby bardziej pasowała do donicy .
asica 21:45, 15 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

Także kto czyta: nawet przez moment nie myślcie o sadzeniu wierzby w ogrodzie, żadnej wierzby, bo z każdą jest kłopot!

I akacji też! najpierw kwiatki, teraz lecą pojedyncze żółte listki, noski, patyczki od listków, i w końcu normalnie jesienne liście. Cały rok bałagan,
asica 21:48, 15 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Wczoraj w przerwach między ulewami

Zgubiłam się : co to za ogrodzenie , i przed płotkiem i za płotkiem to u Ciebie? Z regularności nasadzeń sądzę że tak?
leon60 21:53, 15 cze 2014

asica napisał(a)

Zgubiłam się : co to za ogrodzenie , i przed płotkiem i za płotkiem to u Ciebie? Z regularności nasadzeń sądzę że tak?

Ogrodzenie to chyba teren wyznaczony dla piesia
Jagodaa 21:54, 15 cze 2014

asica napisał(a)

Asia, to przeciwpsia zapora .

Nie gra mi ta rabata, gracków już w dziurę dosadziłam, ale nie wiem, czy nie wymienię Varellek na lawendę i nie pociągnę w stronę świerków hortensji. Szkoda mi tylko przy sosenkach majstrować, bo na razie nie mam na nie miejsca...
Jagodaa 21:54, 15 cze 2014

leon60 napisał(a)

Ogrodzenie to chyba teren wyznaczony dla piesia

si