Spytaj w wątku dot. Opryskow lub chorob, może sie Mazan odezwie.
Jak chcesz to zapytam mojego specjalistę od porad, czy zaszkodziłaś roślinom....ale skoro nie padly w tych upałach od razu to ja jestem dobrej myśli
Danusia piała w wątku bukszpanowym, że nie wie, czy taka mieszanka jest ok. Ja już też wolę nie wiedzieć i tak nic nie zrobię.
Na następny dzień po oprysku zaczęły się upały, więc myślę, że coś już wtedy zaczęłoby się dziać. Opryski połączyłam, bo też nie lubię tego robić i do tego wiecznie coś z pogodą nie pasuje.
Myślę, że to nie tylko kwestia zaszkodzenia rośliną, ale ewentualnego osłabienia działania środków/środka.
A widzisz w tej tabeli jest już taka mieszanka jako dozowlona. Więc raczej mało prawdopdoobne , że zaszkodziłaś roślinom. Jednkaźe opryski czy nawożenie w upałach nie jest wskazene dla roslin, samo palące slońce potrafi je zniszczyć.
A widzisz w tej tabeli jest już taka mieszanka jako dozowlona. Więc raczej mało prawdopdoobne , że zaszkodziłaś roślinom. Jednkaźe opryski czy nawożenie w upałach nie jest wskazene dla roslin, samo palące slońce potrafi je zniszczyć.
Znalazlam też Sunstral kwiaty 2w1 ktory zawiera skladnik. Mospilanu i triticonazole (nie moge znależć dostępnego w Polsce produktu o tej nazwie) czyli środek przeciwgrzybiczy. Będzie dobrze, mało prawdopodobne abyś zaszkodziła roślinom
Jagoda, w jakiej odległości masz posadzone serby? Moje posadziłam co 120 cm i już wiem, że za gęsto, bo nie będę ich ciąć, mam sporo miejsca i chcę by rosły naturalnie ew, drobne korekty.
Przeczytałam o oprysku, ja kiedyś randapem opryskałam drzewa, bo wydawało mi się ,że tam środek grzybobójczy mam jak się zorientowałam to wodą lałam pól dnia. Teraz mam oddzielne opryskiwacze.
Jagoo... murek wpasowany idealnie! Otynkowany ładne tło daje dla roślin i rabata z wiśniami od razu lepiej wygląda...bo ją widać!
Bardzo fajnie to wyszło...i wcale nie niechcący
Szałwia u Ciebie bardziej mi się podoba niż u innych...nie wiem czemu?
Przez połączenie z innymi roślinami???
Chyba sobie zafunduję
Wpada, czytam, podglądam, czasem skrobnę coś u kogoś - tak w biegu między pakowaniem. Jedziemy w moje jurajskie lasy, przepraszam, ale odpowiem Wam około niedzieli.
Życzę wszystkim udanego długiego lub krótkiego weekendu, czy tak, czy siak, udany ma być!