Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

malgoska 13:27, 17 cze 2014

Kurcze Jagoda musze cię nadrobić i przelecieć cały wątek, ale u Ciebie super, te donice i murki mniammmm..... och... na razie tylko powzdycham
Jagodaa 13:28, 17 cze 2014

malgoska napisał(a)
Kurcze Jagoda musze cię nadrobić i przelecieć cały wątek, ale u Ciebie super, te donice i murki mniammmm..... och... na razie tylko powzdycham

Napisałam właśnie u Ciebie, że ta donica powstała po obudowaniu skarpy .
zaczarowanaa 14:39, 17 cze 2014

ogrod powstaje piekny , te linie proste uwiebiam, bede zagladac , zaintrygowalas mnie
Jagodaa 16:12, 17 cze 2014

zaczarowanaa napisał(a)
ogrod powstaje piekny , te linie proste uwiebiam, bede zagladac , zaintrygowalas mnie

Miło mi zapraszam częściej
Pawlus 21:08, 17 cze 2014

Kiedy robiłaś ten mieszany oprysk? Jeżeli miałoby się coś dziać to chyba zaraz po.
Zawsze mam wątpliwości kiedy np. po oprysku na grzyba mogę pryskać owadobójczym. Zawsze kilka dni czekam.

Trzeba Danusię podpytać
Jagodaa 21:20, 17 cze 2014

Pawlus napisał(a)
Kiedy robiłaś ten mieszany oprysk? Jeżeli miałoby się coś dziać to chyba zaraz po.
Zawsze mam wątpliwości kiedy np. po oprysku na grzyba mogę pryskać owadobójczym. Zawsze kilka dni czekam.

Trzeba Danusię podpytać

Już będzie z półtora tygodnia... Chyba w piątek 6 czerwca... pytałam u siebie, czy tak można, ale u mnie nie ma dużego ruchu ludności . Nie pomyślałam, żeby w popularnym wątku np. Marzenowym zapytać.

Nawet mnie nie straszcie, że cały ogródek ukatrupiłam .
Pawlus 21:27, 17 cze 2014

Po takim czasie na pewno coś byłoby widać.
Nic niepokojącego nie zaobserwowałaś?
Jagodaa 21:30, 17 cze 2014

Myślę, że rośliny zżółkłyby lub coś w tym stylu, ale raczej wyglądają ok. Na jednym serbie mam igły w kilku miejscach punktowo brązowe na nowych przyrostach, ale to tylko na jednym i takim, który był najsłabszy po kupieniu.
Jagodaa 21:55, 17 cze 2014

A dziś...

1. Przycięłam bukszpany na rabacie berberysowej
2. Zrobiłam oprysk z Florovitu

Mur ze strony frontowej otynkowany na gotowo, jutro druga strona. Zdjęć brak.

Jedyne co mogę pokazać, to choiny. Wcale tak wolno nie rosną, u mnie młode przyrosty mają 10-15cm.

I moje największe serby, w przyszłym roku, bo cięciu, powinny już nabrać ładnych kształtów, mają ok 250cm wysokości. Nie mam jeszcze pomysłu na rabatę pod nimi.

Madzenka 23:19, 17 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

No to już wiem, że źle zrobiłam... teraz pytanie, czy rośliny to wytrzymają, czy mam już włosy z głowy rwać?

Ja musłalam, że znalzalaś taką gotowa mieszankę, juz prawie u mnie mieszałam w opryskiwaczu razem
Wiem, że niektore substancje p/grzybicze można mieszać z p/robalowymi. Ale trzyba dokładnie wiedziec co z czym aby nie postała chemia wypalajaca liście.... Skoro jeszcze nic się złego roslinom nie stalo tzn ze przeżyly to ja powtórzę po tobie, bo najbardziej nie lubię robic oprysków...