Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 10:17, 23 cze 2014

polinka napisał(a)
Zawsze po takiej kilkudniowej przerwie uwielbiam wracać do ogrodu, niby tylko kilka dni a rośliny zawsze wyższe, bujniejsze
Łany traw zachwycające.

Tak, to prawda, dopiero wtedy dostrzega się tę różnicę, postęp w ogrodzie, też uwielbiam ten moment zdziwienia po powrocie .
Jagodaa 10:21, 23 cze 2014

Sonka napisał(a)
Tak, dla porządku, Rounpadu to ja już nie używam u siebie, odkąd przeczytałam o substancji aktywnej pod nazwą -glifosat.

Dziękuję za info. Lasek romentyczny, piękny.

Ooo, to ja też muszę poczytać..
Jagodaa 10:34, 23 cze 2014

Pawlus napisał(a)
Te drzewa w trawach zachwycające...Marzę o takim dzikim lasku za domem.

Szczerze mówiąc próbowałam ładnych parę lat temu walczyć z naturą i robić jakieś rabaty, ale w końcu doszłam do wniosku, że to bez sensu, mogę tam ewentualnie sadzić trzcinnki, ale Gracillimusy to już wg mnie nie byłaby ta bajka. Zostawiam więc las samemu sobie i jak widać, radzi sobie .
Jagodaa 10:49, 23 cze 2014

Monika, Iwonka, Nikita - tak, to zamek w Olsztynie, mam go całkiem niedaleko.

Tak sobie myślałam podczas tego pobytu, że Jura to bardzo ciekawy turystycznie region, a przez to, że znam go od dziecka, że zawsze było łatwo pojechać tam z Rodzicami na spontaniczną wycieczkę, czy na grzyby na kilka godzin, to taktuję go jako coś normalnego, a nie wyjątkowego , tak jak z resztą góry (szczególnie Beskidy), któ¶e dla nas są tak łatwo dostępne...
Jagodaa 10:52, 23 cze 2014

tusiawka napisał(a)
Fajny wyjazd, klimatyczne fotki, szczególnie te trawki. I słonka widzę trochę miałaś.

Jutro u mnie będą fotki dla Ciebie .

Pogoda była nie najgorsza, jednak brakowało mi do pełni szczęścia upału, który wydobywa z lasu sosnowego ten szczególnie piękny zapach.

Na fotki bardzo się cieszę, już wczoraj podglądałam, czy coś nowego się pojawiło .
agam 12:03, 23 cze 2014

Śliczne widoczki i te drzewa w trawach, pięknie. Super że wyjazd był udany, odpoczęłaś trochę?
malgoska 12:46, 23 cze 2014

Jagoda zdjęcia lasu i tych naturalnych traw powalają...

Murek prezentuje sie bosko zresztą u Ciebie wszystko takie

Mam prośbę do Ciebie, czy mogłabyś mi dać namiar na krzewinki buksików na żywopłocik? wszędzie szukam i nie mogę znaleść. Może teraz nie ma na nie sezonu?
agam 13:05, 23 cze 2014

malgoska napisał(a)
Jagoda zdjęcia lasu i tych naturalnych traw powalają...

Murek prezentuje sie bosko zresztą u Ciebie wszystko takie

Mam prośbę do Ciebie, czy mogłabyś mi dać namiar na krzewinki buksików na żywopłocik? wszędzie szukam i nie mogę znaleść. Może teraz nie ma na nie sezonu?

W zeszłym tygodniu kupowałam tutaj. Sadzonki bardzo ładne.
Jagodaa 13:28, 23 cze 2014

agam napisał(a)
Śliczne widoczki i te drzewa w trawach, pięknie. Super że wyjazd był udany, odpoczęłaś trochę?

Odpoczęłam, czas nie wiem kiedy zleciał, wpadłam w miły wir zupełnie innego rodzaju niż ten codzienny . Oderwałam się od wszystkiego .
malgoska 13:31, 23 cze 2014

Dzięki Aga... bardzo, bardzo