Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

ewa004 22:18, 24 cze 2015

Werbena jak juz ruszy to dosłownie w oczach rosnie
Jagodaa 22:19, 24 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Jagoda jaką wysokość ma i Ciebie Hameln bez piórek? Czy tak późno startuje jak wszystkie ine rozplenice?

Aktualnie, ta największa "masa" kępy to ok 45cm, nie podaję wysokości z tymi wystającymi źdźbłami, tylko wymiar, gdzie trawa jest gęsta. Wiesz na pewno, co mam na myśli . U mnie na stanowisku nasłonecznionym przez cały dzień wcale tak późno nie startuje.

29 kwietnia

13 maja

U Ciebie będzie ładna szybciej .

Pisałam wcześniej - po wyprostowaniu zwisających listków, okazało się, że mają po 120cm .
Kasya 22:20, 24 cze 2015

slicznie ci sie te rozplenice ukladaja, ktory rok ?
nie mowiac juz o innych trawkach...
Jagodaa 22:23, 24 cze 2015

bleebla napisał(a)

Zdążą. Ja dostałam od Małej Mi niewielkie siewki 1 sierpnia i zdążyły zakwitnąć wiec masz to jak w banku

racja z ciekawości sprawdziłam i takie maluchy pikowałam 4 lipca zeszłego roku i zakwitły ładnie

Jagodaa 22:24, 24 cze 2015

ewa004 napisał(a)
Werbena jak juz ruszy to dosłownie w oczach rosnie

Tak właśnie jest, choć w zeszłym roku nie chciałam w to wierzyć .
Jagodaa 22:25, 24 cze 2015

Kasya napisał(a)
slicznie ci sie te rozplenice ukladaja, ktory rok ?
nie mowiac juz o innych trawkach...

Drugi Te kupiłam już duże, ale inne sadzonki miałam maleńki i w jeden sezon pięknie urosły.
Mathildis 22:37, 24 cze 2015

Jagoda, normalnie całą noc myślałam, gdzie skopiować Twoją śliczną rabatę z Electrą i... jeszcze nic nie wymyśliłam... Jaką masz szerokość na tej rabacie?

Ale potraktowałaś te żurawki wiosną... bezlitosna

rozplenice z rozchodnikami mam i ja, ale nie nadają się do pokazania jeżówki też na tej rabacie zamieszkają i będzie misz masz
Jagodaa 22:51, 24 cze 2015

Mathildis napisał(a)
Jagoda, normalnie całą noc myślałam, gdzie skopiować Twoją śliczną rabatę z Electrą i... jeszcze nic nie wymyśliłam... Jaką masz szerokość na tej rabacie?

Ale potraktowałaś te żurawki wiosną... bezlitosna

rozplenice z rozchodnikami mam i ja, ale nie nadają się do pokazania jeżówki też na tej rabacie zamieszkają i będzie misz masz

Szukaj, szukaj słonecznego miejsca .

Rozplenice, jeżówki i rozchodniki to przecież fajne połączenie, wcale nie misz-maszowe Ja codziennie obserwuje moje kolory u jeżówek . A mają już niektóre podnad metr!
jalos 00:18, 25 cze 2015

Jagodaa napisał(a)

Aga, Hameln rośnie naprawdę duża. U mnie kępa ma jakieś 120cm średnicy, gdybym ją tak rozłożyła płasko na ziemi. Jeśli posadzisz 30cm od tuj, to na pewno będzie się na tujach kłaść. Do tego tuje też się rozrastają. Ja bym je z 70cm odsunęła jeśli masz miejsce i jeśli zależy Ci, żeby robiła się z kępy ładna rozeta w każdą stronę, a nie tylko w przód. Uwierz mi, że to się tylko tak wydaje przy sadzeniu, że za wielkie odległości .

jagoda dziękuję za info, zrobię jutro zdjęcie i zaprosze Cię do siebie, ok?
Dziś zrobiłam przymiarkę, ale bez zdjęcia.
Hogata 07:55, 25 cze 2015

Jagodaa napisał(a)

Prawa część w słońcu, lewa w półcieniu. Nie przypalają się.

Wąż dawno nie używany, bo leje codziennie i zimno, ale sprawował się już w upały bez zarzutu.

edit: mam berberysy Erectę

O Erectę chciałam pytać właśnie, a wyszła elektra
Myślałam, że wąż zakopałaś.