Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:33, 09 kwi 2014

Dziewczyny! No jak ja mogłabym myć okna w taką pogodę? Fotkę na dowód zrobiłam myśląc o Was Nienawidzących Mycia Okien .

Swoją drogą większość raczej puknęłaby się w czoło, że czekam z myciem okien na deszcz .

Jagodaa 20:53, 09 kwi 2014

Ogłoszenie: zakończyłam sadzenie żywopłotu z choiny!!!!!!! Nareszcie!

Nie wygląda jeszcze spektakularnie, ale cieszę się, że posadziłam go zanim zaczęły rosnąć. Teraz, gdy ruszą (mają już fajne pączki), nowe przyrosty odwrócą się od razu w dobrą stronę i będzie lepszy efekt.

Oto i on:

Widoczna na zdjęciu jabłonka z czasem się wykruszy, na razie osłania mnie przed sąsiadem i zasłania choć trochę ten szpetny płot .
Jagodaa 20:56, 09 kwi 2014

....do tego posadziłam dwa wykopane wcześniej derenie w donicy, posprzątałam lekko teren i ustawiłam próbnie doniczki udające tuja Danica. Mam wątpliwości co do jednej z trzech grupek, ale o tym innym razem, gdy zrobię fotkę, bo wtedy będzie wiadomo w czym problem.
aga_szsz 21:41, 09 kwi 2014

nie chcę Cię martwić, ale trochę czasu minie, zanim choiny zasłonią płot...

A porządeczek...
aż mi wstyd
leon60 21:42, 09 kwi 2014

Cudne te choiny
Zielona 21:47, 09 kwi 2014

Choina nie jest spektakularna? Posadzona pod sznurek - dla mnie spektakularnie, posprzątane przed nią również rewelacyjnie. Bądź z siebie dumna. A wbrew pozorom... jeśli dobrze będziesz o nią dbała, będziesz miała zasłonę szybciej, niż Ci się wydaje. Widziałaś choinę u Marty-Finki? Najlepiej obejrzeć Maję w ogrodzie z Jej udziałem! Ten żywopłot powala. I u Ciebie też tak będzie.
Jagodaa 22:08, 09 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
nie chcę Cię martwić, ale trochę czasu minie, zanim choiny zasłonią płot...

A porządeczek...
aż mi wstyd

Ty masz rozkopy rozwojowe, nie przesadzaj!

Zobaczymy, jak to z tą choiną będzie . Różne informacje czytałam, a najlepiej przekonać się na własnej skórze. Myślałam w pierwszej wersji, że to eL będzie z cisa, ale ostatecznie wydał mi się za ciemny, o zwykłym bluszczu też myślałam, ale chcę żywopłot powyżej płotu, a bluszcz bez podpór byłby na jego wysokość.
Jagodaa 22:11, 09 kwi 2014

leon60 napisał(a)
Cudne te choiny

Mnie też się podobają . Tym bardziej, że u nikogo z moich znajomych/sąsiadów nie widziałam takiego żywopłotu, a czasem lubię mieć jakoś inaczej niż moja okolica, hahaha. A te na Ogrodowisku są piękne.
leon60 22:18, 09 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Mnie też się podobają . Tym bardziej, że u nikogo z moich znajomych/sąsiadów nie widziałam takiego żywopłotu, a czasem lubię mieć jakoś inaczej niż moja okolica, hahaha. A te na Ogrodowisku są piękne.

Gdyby nie to, że u mnie wszędzie patelnia też bym posadziła...
Ostatnio widziałam u mojego pana od serbów żywopłot z niej wysokości 160cm coś pięknego !
Jagodaa 22:19, 09 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Choina nie jest spektakularna? Posadzona pod sznurek - dla mnie spektakularnie, posprzątane przed nią również rewelacyjnie. Bądź z siebie dumna. A wbrew pozorom... jeśli dobrze będziesz o nią dbała, będziesz miała zasłonę szybciej, niż Ci się wydaje. Widziałaś choinę u Marty-Finki? Najlepiej obejrzeć Maję w ogrodzie z Jej udziałem! Ten żywopłot powala. I u Ciebie też tak będzie.

Starałam się aby było równo . Jednak choina przez swój pokrój dużo może wybaczyć, przewisające gałązki ukrywają niedociągnięcia przy sadzeniu, dopiero cięcie tak naprawdę z grubsza wyrówna szpaler. Żywopłot Marty jest słynny na całe Forum, zasłużenie - przepiękny jest!

A co do sprzątania... przyznam, że uwiecznianie etapów pracy na zdjęciach bardzo motywuje do porządkowania po zakończonych pracach. Nie raz robiłam zdjęcia, a później denerwował mnie porzucony szpadel, nierozgarnięta kupka ziemi, wiadro w kadrze itp. Poza tym, jakoś wszystko lepiej wygląda, gdy się chwile poświęci na "sprzątanie". Nie zawsze jednak jest na to siła lub możliwość zrobienia wszystkiego w jednym momencie .