Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 14:21, 09 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
Jestem,. jestem, czytam powiadomienia pobieżnie... ale nie mam czasu na pisanie i siedzenie na forum. W pracy raptownie spadło wszystko na mnie, w domu porządki przedświąteczne, itd...
nie wyrabiam

O wilku/łosiu mowa/pisanie!

No to dobrze, bo już się zastanawiałam, czy nie wpadłaś w te pokoparkowe koleiny albo dziury po leszczynach .

Trzymaj się w tym zamieszaniu!
aga_szsz 14:23, 09 kwi 2014

Oj szalejesz zakupowo
A ja poproszę o namiary na trawki
To ile choin kanadyjskie??? sadzisz?
aga_szsz 14:26, 09 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

O wilku/łosiu mowa/pisanie!

No to dobrze, bo już się zastanawiałam, czy nie wpadłaś w te pokoparkowe koleiny albo dziury po leszczynach .

Trzymaj się w tym zamieszaniu!

Jak już pisałam, do świąt nie dam rady działać ogrodowo, eM oczyszcza teren, a ja walczę ostro w pracy, a potem w chacie...niestety. Wieczorem nie mam już sił się udzielać na forum, ale śledzę co niektórych poczynania
Pozdrawiam
Jagodaa 14:30, 09 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
Oj szalejesz zakupowo
A ja poproszę o namiary na trawki
To ile choin kanadyjskie??? sadzisz?

Aga, jak trawy dostanę, to zobaczysz sobie i wtedy dam Ci namiary, jak będziesz chciała.

Samych choin mam 30, sadzę już 3 dni i zostały mi przez burzę wczorajszą 4 do posadzenia! Co 70cm. Chyba podetnę w ładną pogode wystające w przód gałązki, kilka zaledwie ich będzie do przycięcia, reszta niewystająca . Wolno to idzie, bo robię wielkie doły i mieszam z lepszą ziemią i jeszcze plewić wszystko musiałam.

W chcia też muszę powalczyć, okna czekają... Wykręcam się tym, że zacznę w deszcz, bo wtedy nie będę siedzieć w ogródku . Więc może się zdarzyć, że będzie to dziś - niestety ....
leon60 14:32, 09 kwi 2014

Okna... nie cierpię tego mycia ale chyba właśnie dziś się za to wezmę bo w ogrodzie nic nie porobię mokro jak diabli...
Jagodaa 14:42, 09 kwi 2014

Ja też nie lubię myć okien, ale głównie dlatego, ze wypróbowałam już wszystkie możliwe środki i zawsze zostawiają mi na szybach pisy. I mnie to wkurza! Na drugi dzień lub gdy słońce w okreslony sposób zaświeci robię poprawki.
leon60 14:50, 09 kwi 2014

Z tego właśnie powodu myję tylko wodą z octem
Jagodaa 15:02, 09 kwi 2014

Chyba czas wypróbować ten stary sposób...
aga_szsz 15:04, 09 kwi 2014

leon60 napisał(a)
Z tego właśnie powodu myję tylko wodą z octem

kiedyś probowałam, też sie maże.
Jagodaa 15:08, 09 kwi 2014

Zauważyłam na lustrze w łazience, że po wyczyszczeniu mam mazy, ale jeśli po kilku godzinach/na drugi dzień zrobię poprawkę (samą ścierką/ręcznikiem papierowym, już się nie maże, wszystko schodzi i jest tak, jak powinno . Tylko to niestety wydłuża cały proces .