Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 22:21, 09 kwi 2014

leon60 napisał(a)

Gdyby nie to, że u mnie wszędzie patelnia też bym posadziła...
Ostatnio widziałam u mojego pana od serbów żywopłot z niej wysokości 160cm coś pięknego !

Jak tam będziesz następnym razem, zapytaj ile ma lat - nie pan, żywopłot . Jeśli powie, że 20, to mnie okłam, że zapomniałaś zapytać .
Magda70 22:21, 09 kwi 2014

No faktycznie popracowałaś...
Super choiny wyglądają...już pisałam gdzieś wcześniej, że jak moje zwykle świerki padną to chyba choiny je zastąpią
Liczę na to, że u mnie jutro przestanie padać....no bo ile może lać??
leon60 22:26, 09 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Jak tam będziesz następnym razem, zapytaj ile ma lat - nie pan, żywopłot . Jeśli powie, że 20, to mnie okłam, że zapomniałaś zapytać .

Oki
Ivvvona 22:52, 09 kwi 2014

Piękne i jak równo posadzone O porządku nie będę się powtarzać. Super
Jagodaa 23:17, 09 kwi 2014

Dzięki!
Jagodaa 23:19, 09 kwi 2014

Magda70 napisał(a)
Super choiny wyglądają...już pisałam gdzieś wcześniej, że jak moje zwykle świerki padną to chyba choiny je zastąpią

Trzymam kciuki za Twoją pogodę! Wiem, jakie to irytujące, gdy deszcz utrudnia działania. W końcu musi się przecież poprawić!
aga_szsz 07:51, 10 kwi 2014

Magda70 napisał(a)

A gdzie Ty masz te świerki?? Nie zauważyłam.
Paść nie padną, ale porosną w wielkie drzewa, suche w środku, chyba, że będziesz je ciachać regularnie...
aga_szsz 07:56, 10 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Ty masz rozkopy rozwojowe, nie przesadzaj!

Zobaczymy, jak to z tą choiną będzie . Różne informacje czytałam, a najlepiej przekonać się na własnej skórze. Myślałam w pierwszej wersji, że to eL będzie z cisa, ale ostatecznie wydał mi się za ciemny, o zwykłym bluszczu też myślałam, ale chcę żywopłot powyżej płotu, a bluszcz bez podpór byłby na jego wysokość.

Nie no, żywopłot bezapelacyjnie piękny z tej choiny, tylko, że z tego co czytałam rośnie niestety wolno
Chociaż powiem Ci, że jak patrzę ma swoje coineczki, to z dnia na dzień wydają mi się wyższe
chyba wyciagam je podświadomie
Jagodaa 08:07, 10 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)

Chociaż powiem Ci, że jak patrzę ma swoje coineczki, to z dnia na dzień wydają mi się wyższe
chyba wyciagam je podświadomie

Hahaha, każdy sposób dobry

Hejka! Jakaś obolała dziś jestem i nie mogę się dobudzić, to będzie ciężki dzień - chyba...

Dziś "prawdopodobnie" nie będę wykonywać żadnych cięższych prac ogrodowych* . Muszę się zregenerować. Nadgarstki mnie bolą i łokcie zaczynają. Mam tylko zamiar wstąpić po kilka worków ziemi pod berberysy, bo do mojego miejsca nie pojadę, za daleko, a dla berberysów aż taka super ziemia nie jest konieczna. Berberysy to kolejny etap. Wczesniej przekopanie całej tej rabaty.

Choć w sumie.... powinnam skończyć likwidację kupy ziemi kupionej jesienią, którą przewożę systematycznie do donicy. Aaaa... poczekam, aż trochę przeschnie, będzie lżej.

* Zastrzega się, że plany mogą ulec zmianie w miarę poprawy samopoczucia i pogody.
leon60 08:25, 10 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)

A gdzie Ty masz te świerki?? Nie zauważyłam.
Paść nie padną, ale porosną w wielkie drzewa, suche w środku, chyba, że będziesz je ciachać regularnie...

Ja mam 30-letni żywopłot z takich świerczków fakt giganty ale cięcie raz w roku utrzymuje je w świetnej kondycji