Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:42, 08 kwi 2014

leon60 napisał(a)
Fajne zakupki jak przyjdą ładne trawy to poproszę o namiary mam coś dla Ciebie u siebie

I fotki też dam .

Dzięki za prezentację!
Jagodaa 20:43, 08 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Jagoda ja zamawiałam tutaj i były bardzo ładne sadzonki .

Ewcia, a powiedz mi jeszcze tylko... to było już w tym roku?
monitka 21:15, 08 kwi 2014

Jagoda ale ostro działasz zaglądam i kibicuję chociaż nie zawsze się odzywam
Ciekawa jestem efektu Erecty w takiej masie.
Jagodaa 21:39, 08 kwi 2014

monitka napisał(a)
Jagoda ale ostro działasz zaglądam i kibicuję chociaż nie zawsze się odzywam
Ciekawa jestem efektu Erecty w takiej masie.

Erecta jest następna w kolejce do sadzenia, jeszcze nie do końca jestem zdecydowana na to, co będzie przed nią.

Przyznam Monia, że faktycznie większość energii pożytkuję aktualnie na pracę w ogrodzie. Wiosna chyba tak działa na ludzi . Chciałabym mieć latem już choć trochę przyjemności z tego, mieć na co popatrzeć .
ewa004 22:09, 08 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)

Ewcia, a powiedz mi jeszcze tylko... to było już w tym roku?

Nie zamawiałam jesienią
Jagodaa 22:51, 08 kwi 2014

ewa004 napisał(a)

Nie zamawiałam jesienią

Pewnie jakość się nie pogorszyła . Nie do końca wiem, ile mam ich kupić, chyba ponad 20 potrzebowałabym...
gusiarz 13:08, 09 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
Jagoda ja zamawiałam tutaj i były bardzo ładne sadzonki .

- jedna ze szkółek zza miedzy... mam do niej kilka kilometrów... a troszkę dalej BATKO, ale niestety nie mają sklepu internetowego. Ewa ja też w Bergenii zrobiłam zamówienie... i czekam na odbiór roślinek. Ale odbiór osobisty .
Jagoo - posiałam FC i ładnie wzeszły. Ale na razie maluszki są... zbieraj koniecznie nasionka - Zrobiłam tak również z kostrzewą z pienińskiego - też wzeszła. Teraz z kolei siałam hakone... zobaczymy czy wykiełkuje

Jagodaa 13:20, 09 kwi 2014

Aga, czyli Ty też polecasz? Wysłałam do nich maila, ale nie mam jeszcze odpowiedzi.

Mam na oku jeszcze jedno miejsce z trawami, ale się wstrzymuję, bo za przesyłkę 30 wcale nie dużych doniczek życzą sobie 40zł!!! często zamawiam duże ilości roślin jednorazowo i nigdy, nikt nie podał takiej ceny, a często przy moich kwotach za zamówienie wysyłkę mam gratis.

Skłaniam się do Waszej Bergenii, bo mają też Stipę, a ona strasznie mi się podoba i może rzuciłabym parę do szałwii i świerków .

Jak już będę miała trawy, to nasiona będę na pewno zbierać.
aga_szsz 14:17, 09 kwi 2014

Jestem,. jestem, czytam powiadomienia pobieżnie... ale nie mam czasu na pisanie i siedzenie na forum. W pracy raptownie spadło wszystko na mnie, w domu porządki przedświąteczne, itd...
nie wyrabiam
Jagodaa 14:19, 09 kwi 2014

No nie! U mnie leje, a tak chciałabym zakończyć temat choiny... Dziesiątki doniczek czeka w kolejce, a kolejne dziesiątki w drodze......... Rany liczę tak teraz i ja będe musiałą nabawem ponad 100 roślin posadzić

Do wczorajszej listy zakupionych dodaje jeszcze:

30szt turzycy Frosted Curls
15szt stipy Pony Tails

Zastanawiam się jeszcze nad którąś brązową turzycą, ale nie mogę się zdecydować i nie wiem do końca, czy będzie pasować do tego wszystkiego.