Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Kacha123 23:15, 20 kwi 2016

Takie akcje lubię! Będzie pięknie i oryginalnie
Jagodaa 23:17, 20 kwi 2016

katiaxx napisał(a)

Ja to samo niesamowita jesteś Jagoda

Oj dziękuję , czasem myślę, że powinnam się może skupić na czymś ważniejszym niż ogrodzie, ale jakoś tak wychodzi, że się nie skupiam .
nawigatorka 23:19, 20 kwi 2016

Fajne murki ja tez w koncu z klubu murkowego tylko pytam gdzie kwiatki?
Jagodaa 23:26, 20 kwi 2016

tusiawka napisał(a)

Jak fajnie, że roboty ruszyły.
Powiedz co planujesz na tym przedłużeniu donicy po lewej stronie, ten dodatkowy zakręt?
Na mur możnaby dać deseczki w poziomie jak u Magdy na płocie ale wiem, to sporo roboty.

Cały dzień mi te deseczki chodzą po głowie . Muru jest sporo, jakieś 50m2, wysoki na 5m. Na pewno byłoby ładnie, tylko mnie przeraża odświeżanie tego drewna na elewacjach, tym bardziej, że tu nie ma żadnego okapu, woda będzie płynąć po murze i to jest południowa ściana, pewnie się pokrzywi od zmiennych warunków...

Rozmawiałam dziś z Panem o tynkowaniu całego muru i bardzo ochoczo zgodził się to zrobić, obiecując, że "skóry ze mnie nie zedrze". Przychylam się do gładkiego tynku i malowaniu na ciemniejszą szarość, może grafit.

Ten zakręt już miał wyglądać na różne sposoby . Najpierw pionowa zabudowana ściana, z grillo-kominkiem + pionowy schowek na drewno. Aktualnie pomyślałam sobie, że pokryję tę część deskami i tu gdzie dostępne będzie siedzisko, a w razie "ochoty" można się będzie tam też położyć . Ścianę zawsze będzie można dobudować na bloczkach. Trzeba poprzerabiać światło, gniazdko itp, ale to mały problem.

Edit: a w przyszłości poM chce pokryć ten mur panelami słonecznymi, więc może będzie jeszcze inaczej w tym miejscu
Jagodaa 23:29, 20 kwi 2016

Juzia napisał(a)
No....już widać jak to będzie wyglądało.
Fajnie, że sięznowu u Ciebie dzieje

W tym roku mam długą listę robót, muszę ją spisać, bo mi połowa wyleci z głowy .
Mirka 23:31, 20 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)

Cały dzień mi te deseczki chodzą po głowie . Muru jest sporo, jakieś 50m2, wysoki na 5m. Na pewno byłoby ładnie, tylko mnie przeraża odświeżanie tego drewna na elewacjach, tym bardziej, że tu nie ma żadnego okapu, woda będzie płynąć po murze i to jest południowa ściana, pewnie się pokrzywi od zmiennych warunków...

Rozmawiałam dziś z Panem o tynkowaniu całego muru i bardzo ochoczo zgodził się to zrobić, obiecując, że "skóry ze mnie nie zedrze". Przychylam się do gładkiego tynku i malowaniu na ciemniejszą szarość, może grafit.

Ten zakręt już miał wyglądać na różne sposoby . Najpierw pionowa zabudowana ściana, z grillo-kominkiem + pionowy schowek na drewno. Aktualnie pomyślałam sobie, że pokryję tę część deskami i tu gdzie dostępne będzie siedzisko, a w razie "ochoty" można się będzie tam też położyć . Ścianę zawsze będzie można dobudować na bloczkach. Trzeba poprzerabiać światło, gniazdko itp, ale to mały problem.
Jagoda a ta ściana to twoja czy sąsiada?
Jagodaa 23:33, 20 kwi 2016

agam napisał(a)
Lubię Twój "plac budowy", zazdroszczę wyobraźni i konsekwencji w działaniu.
Serby masz piękne.
Cmok .

Dobrze powiedziane, jeszcze ten plac budowy będę musiała dość długo ścierpieć .
Aga, Ty masz piękny ogród, konsekwentnie skomponowane rabaty, więc nie mów o zazdrości .
Jagodaa 23:36, 20 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Jagoda a ta ściana to twoja czy sąsiada?

Sąsiada, ale mam dowolność w działaniu i zaufanie do niego .
Jagodaa 23:38, 20 kwi 2016

Dziś się żegnam, jutro odpowiem na resztę postów . Kolorowych snów .
katiaxx 04:44, 21 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)

Edit: a w przyszłości poM chce pokryć ten mur panelami słonecznymi, więc może będzie jeszcze inaczej w tym miejscu

Ja mam te deseczki przy lawce leza w garazu od Roku plus stelaz do laweczki i czekaja jest ich z 12 raptem ale Juz widze ze dlugo nie posluza i trzeba bedzie o nie dbac. Sa deski kompozytowe na taras- widzialam kompozyt na stolach ogrodowych- czy nikt nie wpadl na pomysl takich kompozytowych deszczolek ? To teraz a topie. Probowalam Kiedys znalexc i nic. Wiem ze to sztuczne i czym wiecej naturalnych mat. Tym lepiej. Co do grafitu czy ciemnego szarego to na dniach bedziemy nim wykanczac ogrodzenie. Mialo byc Biale ale jak zaciagneli klejem i spadl deszcz i wszystko sie zrobilo grafitowe to wygladalo fajnie i ciekawie kontrastowalo z zielenia zwlaszcza jasne przyrosty - mamy tam sporo muru wiec mozesz Zerknac.