Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Dorota123 10:43, 30 sie 2017

Piękne masz jeżówki, poczekaj aż dobrze wykształcą się nasiona bo inaczej nic z wysiewu nie będzie. Z mojego doświadczenia wynika, że pełne jeżówki nie rozmnażają się z nasion tylko przez podział. Natomiast te puste całkiem nieżle się rozsiewają. Poproszę o nasionka z tych jeżówek: Green Jewel, Leilani, Green Envy, Aloha, Orange Passion.
Mam taką jak ta ostatnia czyli Orange Passion tylko różową, wykruszyłam wokół niej jesienią wszystkie nasionka i wiosną powschodziły nowe sadzonki. Jeszcze nie zakwitły więc nie wiem czy powtórzą cechy mateczne, ale sadzonki są już całkiem ładne. W lecie wysiałam nasiona czerwonej jeżówki, które dostałam w ubiegłym roku, pięknie powschodziły, ale są jeszcze małe. Mogę podesłać na wymianę. Jeśli chcesz jakichś nasionek to napisz jak będę miała to podeślę.
lojalna_ 10:46, 30 sie 2017

Cudne jezowki .

Moje duże kępy honey ew slimorow zjadły tak mi ich szkoda . Musze dokupić o znowu czekać taki los ogrodnika

Pozdrawiam Iwonko ))
ryska 18:04, 30 sie 2017

Ivvvona napisał(a)

Reniu - jeśli o tę chodzi to jest to Secret Affair. Zdjęcie sprzed 3 tygodni, teraz jest ciemniejsza.

Tak, dziękuję, ta mnie zachwyciła swoim wyglądem.
A miałam nie kupować odmianowych.
Eh
Cieszę się, że wstawiłaś te parę fotek, mam nadzieję, że pokażesz nam drugie kwitnienie róż, bo zapowiada się niesamowity spektakl.
Ivvvona 20:47, 30 sie 2017

Dorotko - postaram się zebrać dla Ciebie nasionka, mam nadzieję że coś z nich wyrośnie. Ja natomiast już raczej nie planuję więcej jeżówek, chyba że któraś wypadnie. Ogólnie najsłabiej rosną mi pomarańczowe, jeśli dalej tak będzie, to chyba z nich zrezygnuję.
Ivvvona 20:51, 30 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Cudne jezowki .

Moje duże kępy honey ew slimorow zjadły tak mi ich szkoda . Musze dokupić o znowu czekać taki los ogrodnika

Pozdrawiam Iwonko ))

Dziękuję Jolu, szkoda Twojej jeżówki, te obślizłe paskudy wszystkim dały się w tym roku we znaki.
Ivvvona 20:53, 30 sie 2017

Reniu - jasne że pokażę róże i nie tylko jak tylko czas mi pozwoli.
Zobaczymy na wiosnę tą moją jeżówkę, może coś by się dla Ciebie ukopało, jest już dość duża.
Ivvvona 21:03, 30 sie 2017

Trochę dzisiejszych fotek. Princess Alexandra

NN

Ivvvona 21:09, 30 sie 2017

Moja Vanilka ma w tym roku mało kwiatów (połowa pędów się wyłamała) ale za to jakie

Zięć dokonał pomiaru największego kwiatostanu

Ivvvona 21:18, 30 sie 2017

Limelight

Annabelle już całkiem zielona

NN

Jej kwiatostan wygląda tak - do indentyfikacji

Nie zakwitła (majowy przymrozek) Endless Summer. Za to krzew osiągnął niezłe rozmiary.

ryska 21:33, 30 sie 2017

Vanilka niesamowita, na żywo jeszcze piękniejsza.
Jeżówka ma śliczny kolor, widziałam, jest w B.R. ale jestem rozsądną osobą miałam nie kupować i się mocno tego trzymam