Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 09:13, 20 maj 2014

Napia napisał(a)

Śliczne te czosnki Też mam kilka, ale bardziej wpadają w niebieski. Chyba też zacznę zbierać do słoika

jeszcze ze 3 miesiące i pojawi się oferta cebulowych, te kupowałam w Hortulusie jak byłam kilka dni nad morzem, wziełam je bez przekonania i nie przypuszczałam, że są takie efektowne tak się jakoś dziwnie składa, że dużo roślin lepiej wygląda na zdjęciach jak w rzeczywistoścci a z czosnkami odwrotnie chciałabym ze 100 cebul conajmniej, byłam tylko zdziwiona, że kwiat pięknie kwitnie a liście już zasychają, są brzydkie, tego akurat nie wiedziałam. Powinnam gdzieś miezy byliny je posadzić, żeby liście innych zasłoniły czosnkowe liściory, tak myślę, że może na jesieni wsadzę w żurawki, floksy.. mam czas do namysłu
Marcin89 10:47, 20 maj 2014

Wiesz Marta, może to efekt miejskiej wyspy ciepła . W mieście zawsze cieplej.

A jeśli chodzi o czosnki to kolejny rok zapomniałem kupić... zawsze mi się wydaje, że je sadzi się na wiosnę i latem kwitną... a tak nie jest. Podziwiam Twoje zatem .
marta_d 13:27, 20 maj 2014

Marcin89 napisał(a)
Wiesz Marta, może to efekt miejskiej wyspy ciepła . W mieście zawsze cieplej.

A jeśli chodzi o czosnki to kolejny rok zapomniałem kupić... zawsze mi się wydaje, że je sadzi się na wiosnę i latem kwitną... a tak nie jest. Podziwiam Twoje zatem .

no to musisz nadrobić koniecznie dziś już popracowałam, wszystko po tym deszczu rośnie jak szalone, na dworze dziś majowy skwar a na 16:00 do pracy
Kasik 21:21, 20 maj 2014

Jakie cudne te czosnki, a i piwonie zachwycające- przypominają mi kwiaty w wazonie u babci. Musze się o nie postarać.
A nie wiem czy wiesz, ale jakby tak dobrze przez moje laski krzyknąć, to u Ciebie echo się odezwie.
Nawet nie myślałam, że tak blisko mieszkamy.:

Pozdrowienia
marta_d 11:03, 22 maj 2014

Kasik napisał(a)
Jakie cudne te czosnki, a i piwonie zachwycające- przypominają mi kwiaty w wazonie u babci. Musze się o nie postarać.
A nie wiem czy wiesz, ale jakby tak dobrze przez moje laski krzyknąć, to u Ciebie echo się odezwie.
Nawet nie myślałam, że tak blisko mieszkamy.:

Pozdrowienia

oo proszę to faktycznie bisko rzut beretem co do piwonii, to jedne z sadu rodziców będę przesadzać, więc chętnie się podzielę
marta_d 11:09, 22 maj 2014

wszystkim, którzy mają brzydką i starą już lawendę i chcą się jej pozbyć polecam cięcie odmładzające i danie jej drugiej szansy. Nie wierzyłam, że coś może jeszcze z niej być a oto dowód

spisałam ją na straty, bałam się że nie odbije a tu niespodzianka teraz to szkoda mi się jej pozbyć
marta_d 11:16, 22 maj 2014

szałwia w towarzystwie róż

drzewko mojżeszowe prawie w rozkwicie

marta_d 11:46, 22 maj 2014

przy stolarni rośnie sobie taki kwiatek i nie wiem co to jest, zdjęcie jest niewyraźne, robione telefonem

może to firletka?
Jag_58 13:26, 22 maj 2014

marta_d napisał(a)
przy stolarni rośnie sobie taki kwiatek i nie wiem co to jest, zdjęcie jest niewyraźne, robione telefonem

może to firletka?

Zgadza się Marta to jest firletka smółka pozdrawiam słonecznie
bartek_luberda 22:47, 22 maj 2014

Pozdrawiam i lecę dalej