Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

marta_d 20:40, 24 maj 2014

Jagoda na Ciebie zawsze można liczyć podejrzałam sobie w google i może kupię jeszcze inne odmiany, są bardzo ładne
Napia 00:46, 25 maj 2014

Marta, pięknie u Ciebie i wszystko rusza zdecydowanie wcześniej. Szałwie mają śliczny bladobłękitny kolor, ja mam tylko białe i fioletowe, muszę sobie sprawić takie jak Ty masz Jestem ciekawa, jak nazywa się Twoja róża parkowa. Czy mogłabyś zrobic zdjęcie całego krzewu? Kupiłam trzy lata temu parkową różę i ma kwiaty bardzo podobne do tych na zdjęciu? Może to ta sama?
marta_d 12:47, 25 maj 2014

Napia napisał(a)
Marta, pięknie u Ciebie i wszystko rusza zdecydowanie wcześniej. Szałwie mają śliczny bladobłękitny kolor, ja mam tylko białe i fioletowe, muszę sobie sprawić takie jak Ty masz Jestem ciekawa, jak nazywa się Twoja róża parkowa. Czy mogłabyś zrobic zdjęcie całego krzewu? Kupiłam trzy lata temu parkową różę i ma kwiaty bardzo podobne do tych na zdjęciu? Może to ta sama?[/quote

aparat trochę też przekłamuje, bo właśnie wyszły szławie bladobłękitne a są ciemniejsze w rzeczywistości, zielona góra to chyba faktycznie biegun ciepła jak mówią ta róża rośnie przy stolarni już bardzo długo, chyba nawet jako pierwsza z róż, trochę chorowała i trzeba było ją zmniejszyć, miała dużo suchych pędów. Nie mam kompletnie pojęcia co to za odmiana, sadziła ją jeszcze teściowa, ale zrobię zdjęcie całej, to będziesz mogła sobie porównać pozdrawiam niedzielnie
A_gawa 16:24, 26 maj 2014

marta_d napisał(a)

No, pani Marto_d co tu Pani nasadziła? Ale Rh pięknoto-ślicznota, fju,fju!
A rządek lawendy przekonuje mnie, żeby go z bukszpanem zapodać. Tylko trochę się tego bukszpanu boję, bo przeczytałam ostatnio, że jakaś nowa zaraza nadciąga na niego.
marta_d 09:36, 29 maj 2014

Napia napisał(a)
Marta, pięknie u Ciebie i wszystko rusza zdecydowanie wcześniej. Szałwie mają śliczny bladobłękitny kolor, ja mam tylko białe i fioletowe, muszę sobie sprawić takie jak Ty masz Jestem ciekawa, jak nazywa się Twoja róża parkowa. Czy mogłabyś zrobic zdjęcie całego krzewu? Kupiłam trzy lata temu parkową różę i ma kwiaty bardzo podobne do tych na zdjęciu? Może to ta sama?

Witam po chwilowej nieobecności wczoraj dopiero do domu wróciłam, znów wyjazd - tym razem szkolenie, jak przestanie padać to zrobię zdjęcie róży
marta_d 09:40, 29 maj 2014

A_gawa napisał(a)

No, pani Marto_d co tu Pani nasadziła? Ale Rh pięknoto-ślicznota, fju,fju!
A rządek lawendy przekonuje mnie, żeby go z bukszpanem zapodać. Tylko trochę się tego bukszpanu boję, bo przeczytałam ostatnio, że jakaś nowa zaraza nadciąga na niego.

Witam witam lawenda w istocie piękna, ale krótkotrwała, 3-4 lata i krzew robi się pokraczny, kilka bukszpaników mam i narazie nie są kłopotliwe o dziwo nic im nie dolega. Po tych 3-dniowych opadach deszczu non stop, boje się, że zrobi się ciepło i grzybów będzie, że hoho
asiach 11:47, 29 maj 2014

Kwiatów u Ciebie w bród
Pozdrawiam
marta_d 11:52, 29 maj 2014

asiach napisał(a)
Kwiatów u Ciebie w bród
Pozdrawiam

Te ostatnie zdjęcia przy stolarni tam jest misz-masz, też należałoby na jesieni poprzesadzać, podzielić, uporządkować chyba powinnam osobny wątek założyć hehe "stolarnia w ogrodzie"
asiach 11:55, 29 maj 2014

marta_d napisał(a)

Te ostatnie zdjęcia przy stolarni tam jest misz-masz, też należałoby na jesieni poprzesadzać, podzielić, uporządkować chyba powinnam osobny wątek założyć hehe "stolarnia w ogrodzie"

MagdalenaK8 11:58, 29 maj 2014

Martuś nadrobiłam... , pięknie u Ciebie i kolorowo.
Pozdrawiam