Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi!

Zielono mi!

grama 14:15, 28 maj 2011

Nesko, Zbyszku, już mówię. Deski niezbyt piękne, sosnowe, ale baaardzo dobrze zaimpregnowane pod ciśnieniem. Takie zostały kupione w dobrym punkcie tartacznym. Potem mój wiecznie niedoceniany M. wypieścił je ; podocinał, wyszlifował, pomalował świetnym środkiem Koralanem, ułożyl na legarkach i przyśrubował. Agrowłóknina będzie dopiero pod trasem polożona, bo tak nam się spieszyło, do zobaczenia jak wyszło, żeśmy jej nie zdążyli położyć. Deski mają dwa kolory, bo nie mogliśmy się zdecydować. Najwyżej się domaluje. I już. Pytajcie dalej ew. na PW, albo tutaj.
grama 14:17, 28 maj 2011

I o to chodzi Sebek - wiatr nie wieje, nic nie widać, można posiedzieć. Tego kąta nie widać z żadnego punktu w ogrodzie.
Neska 14:32, 28 maj 2011

Ja właśnie mam deski sosnowe. Mnie się one podobają. Tyle, że mąż zastanawiał się jak sosna będzie się zachowywać na powietrzu. Ale u Ciebie wyszło to fajnie. Jeżeli pozwolisz troszkę skopiuję.
hanka_andrus 14:43, 28 maj 2011

Wiele lat temu,moja firma miała domki nad jeziorem i jeździliśmy tam co rok.Domki miały werandy ,właśnie z sosnowych desek.Jeżeli jest powietrze pod deskami,to one długo się trzymają,ale jeżeli jest styk z ziemią,to gorzej. W takich miejscach pod spód dobrze jest wysypać żwir a legary położyć na papie.lub folii.
grama 15:20, 28 maj 2011

Haniu, powinno być dobrze. Deski na legarach i pod tym agrowłóknina. Nesko, kopiuj. Na powietrzu pęka dąb, tyle wiem z dobrych źródeł.
grama 15:35, 28 maj 2011

Dostałam w prezencie garnek [sagan?]. Dziurawy, wiekowy , ktoś znający moje potrzeby zabrał go ze sterty złomu przeznaczonego do wywózki. Dobrze, że zdążył!

Pod tarasem kwitną jaśminowce. Boże, co za zapach....

Zaczyna rozwijąć pąki moja jedyna róża Jedyna, ale jaka!

A to moja inna "złomowa" zdobycz obsadzona surfiniami. Mam nadzieję, że zasłonią plastikowy wkład.

No to lecę pielić.
anetawi 15:38, 28 maj 2011

grama napisał(a)
Zobaczcie, co znalazłam w ogrodzie na jodle!

Niesamowite, pierwszy raz widzę pszczeli rój nie w ulu. Zabierze go znajomu pszczelarz, będzie miodek.
Czyli, dziś inny kwiatek z ogrodu, piękny prwada?

Nie bałaś się robić zdjęcia? Ja bym chyba uciekała, że ho ho!
ela 22:07, 28 maj 2011

Fajny kącik wypoczynkowy, super wyglądają zdobyczne naczynia i rośliny w nich masz piękny ogród
Neska 22:13, 28 maj 2011

Sagan super. Zawartość saganka też
monteverde 16:19, 29 maj 2011

ja muszę też pójść na żebry u nas kobitki kiedyś gotowały ziemniaki dla zwierzaków, na pewno mają, a taki jak masz w nim surfinie też mam, ale nie wiem co w nim obsadzić?najgorsze jest u mnie to,że co postawię czy położę tam zaraz pełno mrówek i to z jajami( oprócz tarasu