Madziu wpadłem do Ciebie z rewizytą Padam z nóg a kręgosłupa nie czuję ale jeszcze klikam w klawisze po dzisiejszym dniu Warzywnik robi wrażenie ani jednego chwaścika Zastanawiałem się na jesień czy nie posadzić czosnku ale mój sąsiad na przeciwko mnie zasadził hektar tego specjału więc doszedłem do wniosku że mając taki supermarket czosnkowy pod nosem ja już nie będę się bawił w nasadzenia Ten Twój jest bardzo ładny Ja pietruchę sadzę do skrzynek na jesień i trzymam na parapecie w kuchni a teraz powędrowała na pole Pozdrawiam !
Też bym nie sadziła gdybym miała takiego sąsiada , od niedawna doceniam mocno posiadanie warzywnika . Czekam na Twoje zdjęcia. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny .
Ja sobie nie wyobrażam ogrodu bez warzyw Sama przyjemność iść do warzywnika z zrywać garściami jedzenie takie na jakie mamy ochotę Ogrodnik też musi coś jeść nie tylko patrzeć na swoje kwiaty bo trzeba mieć siłę a własnoręcznie wychodowane warzywa i owoce smakują najlepiej
Przesadziłam dziś do doniczek moje papryczki. Odmiana Cherry...
oraz pokazuję posadzoną lawendę.
Proszę też o pomoc w sprawie różanecznika i azalii chyba?
Marniutkie jakieś są... chyba polecę do Bogdzi po pomoc...
Pozdrawiam wszystkich.
Papryczki wyglądają bardzo dorodnie jak na warunki domowe Ja w sobotę będę pikował pomidorki koktajlowe Lawenda posadzona od linijki dobre zachowałaś odstępy od sadzonek Moja czeka wciąż jak Pan się namyśli gdzie ją zasadzić bo cały czas się zmienia koncepcja Co do kwaśnolubnych to nie mam dużego doświadczenia ale co mogę Ci powiedzieć to Rh dobrze się prezentuje trzeba go zasilić nawozem i usypać kopczyk wokół pnia bo podobno to lubią Azalie japońskie na zimę lubią zrzucić liście a potem odrastają bo wątpię by przemarzła bo zima w tym roku była łagodna Przycinanie azali powoduje ich zagęszczenie i nie są wtedy takie łyse Mam nadzieję że troszkę pomogłem Pozdrawiam!