Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i nie tylko...

Ogród i nie tylko...

MagdalenaK8 21:35, 30 mar 2014

Weekend szalony był ale to już pisałam wczoraj byłam na zakupach przymusowych w OBI i nagrzeszyłam, oto i grzeszki, nie wiem czy dobrze zrobiłam ale nie mogłam się powstrzymać.

z tego bardzo się cieszę bo niedługo skonsumuję

Uwielbiam boczniaki i po raz pierwszy będę je ścinała we własnej piwnicy .

Nie mogłam sobie odmówić sałat które jem nałogowo , bardzo jestem ciekawa tej salaty szparagowej.

Tak już wygląda moja brzoskwinia wczesna,

porzeczka

a oto mój ogródek warzywny w całej okazałości, płotek tylko mam prowizoryczny, ale trudno czekam cierpliwie aż M znajdzie czas , nie można mieć wszystkiego.

a to mój powiększony warzywnik, wszystko dziś sama skopałam, leżę teraz i boli mnie tu i tam ale odpoczęłam i szczęśliwa jestem.
Cudnej nocy życzę
Sebek 21:44, 30 mar 2014

Super zakupy - ale te kanty w warzywniku - mistrzostwo!!!
Anita1978 21:49, 30 mar 2014

No warzywnik pierwsza klasa! Ja muszę mój obsadzić antynornicowymi a antyrobalowymi śmierdziuszkami ( aksamitkami ) dzisiaj przesadzałam truskawki, bo powypuszczały odnóżki i nie miały miejsca....mam badzieję, że nic im nie będzie, że nie za wcześnie....
A i zapomniałam dodać, fajne zakupy...z rh percy wiceman będziesz chyba zadowolona, piękny jest! Bożenka z rododendronowego ma taaaakie wielkie....cudne....!
Róży nie znam....więc się nie wypowiem...
I boczniaki piękne i apetyczne! Jak one rosną? Na tych ścianach???
MagdalenaK8 21:53, 30 mar 2014

Sebek napisał(a)
Super zakupy - ale te kanty w warzywniku - mistrzostwo!!!

Ale tylko w warzywniku M mi taczkę zabrał i dalsze kancikowanie zostało wstrzymane .
Pozdrawiam
Gardener27 21:53, 30 mar 2014

Świetne zakupy Dzisiaj widziałem w Tesco różaneczniki tej wielkości po 19 zł Inspekcik pojemny nie to co moje Warzywnik z pewnością wykarmi całą rodzinkę
Anita1978 21:55, 30 mar 2014

Kiedy siejesz w warzywniaku? Mam pytanie, czy jak dałam trochę obornika końskiego i przekopałam to nogę siać w tym roku??? Głupie pytanie, ale brat uraczył mnie tym "dobrem" i przekopałam od razu i teraz nie wiem, mam mętlik....bo podobno nie można....?
Kondzio 21:56, 30 mar 2014

No nieźle roboty zrobione gratulacje hi hi hi
MagdalenaK8 21:57, 30 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
No warzywnik pierwsza klasa! Ja muszę mój obsadzić antynornicowymi a antyrobalowymi śmierdziuszkami ( aksamitkami ) dzisiaj przesadzałam truskawki, bo powypuszczały odnóżki i nie miały miejsca....mam badzieję, że nic im nie będzie, że nie za wcześnie....
A i zapomniałam dodać, fajne zakupy...z rh percy wiceman będziesz chyba zadowolona, piękny jest! Bożenka z rododendronowego ma taaaakie wielkie....cudne....!
Róży nie znam....więc się nie wypowiem...
I boczniaki piękne i apetyczne! Jak one rosną? Na tych ścianach???

Twoim truskaweczkom nic nie będzie na pewno, też daję śmierdziuszki w warzywniku i to działa .
Róża to była totalne chciejstwo bez przemyślenia ...a grzybki dokładnie rosną na ścianach. Trzeba balocik trzymać w piwnicy z z dostępem do światła, latem można wynieść na zewnątrz do cienia.
Buziam
MagdalenaK8 21:57, 30 mar 2014

Kondzio napisał(a)
No nieźle roboty zrobione gratulacje hi hi hi

Dziękuję
GorAna 21:58, 30 mar 2014

Lubię boczniaki....flaczki z nich palce lizać....zakupy niech rosną na zdrowie i do oglądania i wąchania...sałaty szparagowej nigdy nie widziałam
pozdrawiam