Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i nie tylko...

Ogród i nie tylko...

MagdalenaK8 22:00, 30 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Świetne zakupy Dzisiaj widziałem w Tesco różaneczniki tej wielkości po 19 zł Inspekcik pojemny nie to co moje Warzywnik z pewnością wykarmi całą rodzinkę

Dzięki z tym warzywnikiem to chyba przesadziłam ale wkurza mnie jak mi się warzywka gniotą na grządce ...
MagdalenaK8 22:12, 30 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Kiedy siejesz w warzywniaku? Mam pytanie, czy jak dałam trochę obornika końskiego i przekopałam to nogę siać w tym roku??? Głupie pytanie, ale brat uraczył mnie tym "dobrem" i przekopałam od razu i teraz nie wiem, mam mętlik....bo podobno nie można....?

Anitko jak nie przekompostowany to raczej nie..ja już wszystko posiałam prócz fasolki, ogórków, cukinii, buraczków, pory i selera. Te posieję później. Wysiałam już bób, groszek, marchew, pietruszkę, cebulę, pasternak.Dzisiaj szczaw i między tym śmierdziuszki. Wschodzi mi w inspekcie sałata, rzodkiew, szpinak.
Ale tego obornika końskiego to Ci zazdraszczam...
Buziaki
Anita1978 22:14, 30 mar 2014

No to w tym roku będzie pusto w warzywniaku.....co za dużo to niezdrowo.... ( chodzi o obornik). Tak myślałam.....trzeba było jesienią przekopać.....
MagdalenaK8 22:16, 30 mar 2014

GorAna napisał(a)
Lubię boczniaki....flaczki z nich palce lizać....zakupy niech rosną na zdrowie i do oglądania i wąchania...sałaty szparagowej nigdy nie widziałam
pozdrawiam

Też nie widziałam takiej sałaty więc tym bardziej jestem ciekawa , poproszę o przepis na te flaczki.
Pozdrawiam
Kasiek 22:47, 30 mar 2014

Boczniaki uwielbiam ale czemu ja guuupia oj guuupia nie pomyslalam zeby miec je w domku? Madzia napisz prosze cos wiecej na ten temat
Paulaa 22:49, 30 mar 2014

Macham do lubuszanki
iwonaal 08:30, 31 mar 2014

Zakupy super i warzywnik tylko pozazdrościć.
MagdalenaK8 11:47, 31 mar 2014

Kasiek napisał(a)
Boczniaki uwielbiam ale czemu ja guuupia oj guuupia nie pomyslalam zeby miec je w domku? Madzia napisz prosze cos wiecej na ten temat

Kasiek kupuje się balot z boczniakami i wstawia do piwnicy przy oknie, nie mogą być narażone na bezpośrednie działanie prpmieni UV. Temp. od 10 do 20 stopni i wilgotność. Ja balocik postawiłam na wanience z wodą . Grzybki już po dwóch dniach są dużo większe .
Pozdrawiam
MagdalenaK8 11:51, 31 mar 2014

iwonaal napisał(a)
Zakupy super i warzywnik tylko pozazdrościć.

Dziękuję bardzo, to miłe co piszesz.
Buziam
Zlosnicaja 20:47, 31 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Kroję i nie do słoika tylko torebki foliowej albo pudełka np po lodach i do zamrazarki . Koperek też tak mrożę.Pozdrówka.

Witam.
Przypadkiem trafiłam do Twojego wątku i przyznam, że się cieszę ogromnie, bo zachwycił mnie dom z bali .. Cudo! A co do mrożenia w słoiku, to ja tak robię co roku. kroję zieleninę, byle by jej nie ugniatać i jest ok po wyjęciu. Być może już ktoś odpowiedział, ale czytam od początku i nie wiem co będzie dalej Pozdrawiam