Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i nie tylko...

Ogród i nie tylko...

MagdalenaK8 07:46, 05 kwi 2014

Zapomniałam wczoraj pokazać moje mroczne ale jakże piękne bratki. Jak wracałam z zakupów z Juniorem musiałam wjechać do napotkanego centrum ogrodniczego i tam znalazłam takie bratki.

Są ciemnofioletowe, wyglądają wręcz jak czarne . Oczywiście musiałam je od razu posadzić,

zapozował mi Brutusek

To poniżej to moja pierwsza w tym rok sałata, Roszpunka i liście Buraka liściowego który w inspekcie przetrzymał się przez zimę,

Pozdrawiam i milusiego weekendu życzę.
iwonaal 08:13, 05 kwi 2014

Wszystko super.
Mirella 09:00, 05 kwi 2014

I u Magdzi też ślicznie wiosennie, i grzyby są które bardzo lubię, warzywniak moje marzenie ale nie do spełnienia, mam trzy skrzynie 90-180 tym muszę się zadowolić.proszę powiedz Madziu czy teraz buraczki liściowe można wysiać do skrzyń?i roszponkę mam nasionka temat mi obcy.
Kondzio 09:02, 05 kwi 2014

Oj masz mebelki które poszukuje oj i znowu jestem chory na nie buuuuuuu
MagdalenaK8 09:15, 05 kwi 2014

Mirella napisał(a)
I u Magdzi też ślicznie wiosennie, i grzyby są które bardzo lubię, warzywniak moje marzenie ale nie do spełnienia, mam trzy skrzynie 90-180 tym muszę się zadowolić.proszę powiedz Madziu czy teraz buraczki liściowe można wysiać do skrzyń?i roszponkę mam nasionka temat mi obcy.

Buraka liściowego jak najbardziej możesz już wysiać. Roszponkę też ... będziesz ją miała pod koniec lata. Ja swoją wysiewałam w zeszłym roku w listopadzie bo tak można i dlatego teraz już ją jem .
I pomyśleć że kiedyś niecierpiałam warzywnika .
Pozdrawiam Mirellko
MagdalenaK8 09:16, 05 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
Oj masz mebelki które poszukuje oj i znowu jestem chory na nie buuuuuuu

Znajdziesz je w końcu jestem tego pewna .
Pozdrawiam
Mirella 09:40, 05 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Buraka liściowego jak najbardziej możesz już wysiać. Roszponkę też ... będziesz ją miała pod koniec lata. Ja swoją wysiewałam w zeszłym roku w listopadzie bo tak można i dlatego teraz już ją jem .
I pomyśleć że kiedyś niecierpiałam warzywnika .
Pozdrawiam Mirellko

Dziękuję
Anita1978 12:19, 05 kwi 2014

Ja już sałaty posiałam! teraz czekam na deszcz....boczniaki pychota....zjadloby się...
Gardener27 19:30, 05 kwi 2014

Madziu narobiłaś mi smaku tą sałatką Wszystko takie soczyste i zielone że ocieka aż witaminami Bardzo ciekawy kolor mają bratki Niespotykane Brutus idealnie pasuje do tych kompozycji Nożyce akumulatorowe wyglądają bardzo solidne Kiedy pierwsze cięcie? Pozdrawiam
MagdalenaK8 20:30, 05 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Ja już sałaty posiałam! teraz czekam na deszcz....boczniaki pychota....zjadloby się...

Anitko zapraszam w takim razie na boczniaczki i nie tylko
Pozdrawiam