Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i nie tylko...

Ogród i nie tylko...

MagdalenaK8 11:14, 01 kwi 2014

Zlosnicaja napisał(a)

Witam.
Przypadkiem trafiłam do Twojego wątku i przyznam, że się cieszę ogromnie, bo zachwycił mnie dom z bali .. Cudo! A co do mrożenia w słoiku, to ja tak robię co roku. kroję zieleninę, byle by jej nie ugniatać i jest ok po wyjęciu. Być może już ktoś odpowiedział, ale czytam od początku i nie wiem co będzie dalej Pozdrawiam

Witam Cię serdecznie , nie nie pisali dalej co z tymi słoikami...i potem je do zamrażarki wkładasz?
Pozdrawiam
Zlosnicaja 18:48, 01 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Witam Cię serdecznie , nie nie pisali dalej co z tymi słoikami...i potem je do zamrażarki wkładasz?
Pozdrawiam

Tak, myję, osuszam, kroję, pakuję do słoików zakręcam i do zamrażalnika na zimę Nic się nie skleja
MagdalenaK8 19:03, 01 kwi 2014

Zlosnicaja napisał(a)

Tak, myję, osuszam, kroję, pakuję do słoików zakręcam i do zamrażalnika na zimę Nic się nie skleja

Dziękuję za odpowiedź, ciekawi mnie jaka w takim razie jest różnica pomiędzy mrożeniem w plastikach a w słoikach... może wiesz?
Gardener27 19:30, 01 kwi 2014

Witam! Madziu działałaś dzisiaj w ogrodzie? Ja zrobiłem dzisiaj mały inkubator z bukszpanami Jak się uda to będę miał materiał na obwódkowy żywopłot
MagdalenaK8 19:48, 01 kwi 2014

Gardener27 napisał(a)
Witam! Madziu działałaś dzisiaj w ogrodzie? Ja zrobiłem dzisiaj mały inkubator z bukszpanami Jak się uda to będę miał materiał na obwódkowy żywopłot

Wstyd się przyznać ale nie, pewnie do ogrodu wejdę w piątek, w pracy sajgon, jak wróciłam do domu zrobiłam gołąbki , potem zadanie domowe z niemieckiego i już czasu nie starczyło ...;(. Ale jak rano byłam w BRICO kupiłam powojnika Kardynała Wyszyńskiego więc dzień nie całkiem stracony .
Inkubator z bukszpanami robiłam dwa tygodni temu bardzo lubię obwódki bukszpanowe i jeszcze zamierzam je ukorzeniać ....dziś tez kupiłam nowe sekatory akumulatorowe do cięcia, stare miałam za słabe coś koło 3V, teraz kupiłam 7V. Ale będę szalała . Jak tylko przyjdą to pokażę...
Pozdrawiam
MagdalenaK8 19:49, 01 kwi 2014

Gardener27 napisał(a)

Wstyd się przyznać ale nie, pewnie do ogrodu wejdę w piątek, w pracy sajgon, jak wróciłam do domu zrobiłam gołąbki , potem zadanie domowe z niemieckiego i już czasu nie starczyło ...;(. Ale jak rano byłam w BRICO kupiłam powojnika Kardynała Wyszyńskiego więc dzień nie całkiem stracony .
Inkubator z bukszpanami robiłam dwa tygodni temu bardzo lubię obwódki bukszpanowe i jeszcze zamierzam je ukorzeniać ....dziś tez kupiłam nowe sekatory akumulatorowe do cięcia, stare miałam za słabe coś koło 3V, teraz kupiłam 7V. Ale będę szalała . Jak tylko przyjdą to pokażę...
Pozdrawiam
Gardener27 20:06, 01 kwi 2014

Po za tym sajgonem w pracy to dzień należy zaliczyć do udanych Piękny jest ten powijnik Widziałem go u mnie w ogrodniczym Ja też zamierzam nabyć nowy sekator bo ten mój ma już lepsze dni za sobą Ja dzisiaj też dużo nie nawojowałem Tylko te bukszpany posadziłem i popodlewałem nowo posadzone rośliny i ciemno się zrobiło i dosyć chłodno W nocy będzie przymrozek Schowałem moje klony palmowe w donicach bo wypuściły nowe listki i stracham się o nie
Zlosnicaja 20:10, 01 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź, ciekawi mnie jaka w takim razie jest różnica pomiędzy mrożeniem w plastikach a w słoikach... może wiesz?

Nie mam pojęcia, w słoiczku zielenina się nie zbryla, nie skleja - i to jet prawdą. No i tak myślę, że w słoiku się nie zgniata pod innymi zamrożonymi produktami. Ale pewnie wszystko jest kwestią tego co komu pasuje i ile ma miejsca w zamrażalniku
Magda70 21:31, 01 kwi 2014

Oj...po co ja tu wlazlam...gołąbki...jak ja je uwielbiam!
Magda70 21:34, 01 kwi 2014

Ale warzywnik....pierwsza klasa...jaki duuuuzy.: Szkoda, ze ja nie mam tyle miejsca