Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

jotka 01:20, 04 maj 2014

Asiu, kawał roboty odwaliłaś. Obciąć taki bukszpanowy szpaler, skosić trawnik, ...
Ja robię spis najpilniejszych prac do wykonania jadąc do siebie, a potem i tak znajdzie się cos jeszcze pilniejszego ...
Piękna gra świateł na Twoich dzisiejszych zdjeciach
Żal wypadajacych roślin Czym je zastąpić ? Jeszcze nie wiem, ale jak coś wymysle, to dam znać
Magdalenka 08:15, 04 maj 2014

Zazdroszczę Tobie tej pogody i pracy w ogrodzie. Ja wczoraj raz wyszłam z domu i to tylko na momencik. U nas zimnica, deszcz i wiatr. Dziś zapowiada się lepsza pogoda.
Pozdrawiam
iwonaal 08:53, 04 maj 2014

Asiu, wszystko nadrobiłam. Ach, ślicznie.
asiach 10:13, 04 maj 2014

PERKA napisał(a)
Asiu, przepiękny masz ogród. Pospacerowałam i jestem zachwycona, widzę że podobnym okiem patrzymy na rolę ogrodu. To znaczy ja chciałabym tak jak Ty Przestronnie a jednocześnie przytulnie, kontrolowana naturalność, naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem! Korzystałaś z pomocy fachowców czy to Ty jesteś taką specjalistką ?

Witaj serdecznie. Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Może miałabym nawet większą przestrzeń ale wiele czynników zadecydowło o zagospodarowaniu samego ogrodu. Chciałam niektóre obiekty przysłonić , tak aby było bardziej właśnie przytulnie - intymnie. Tak aby oddzielić się od drogi, zasłonić stodołę sąsiada, która była na granicy, zasłonić mur drugiego sąsiada (na marginesie dość wysoki ponad 2m). Miałam wspomnienie z dzieciństwa o alejkach ze zwieszonym starodrzewem. I tak w głowie wyobrarzałą sobie jak to kiedyś będzie wyglądało. I myślę, że marzenia się ziściły. A co do projektu to jest jego autorem a realizacja po części każdy z rodziny. Każdy ma swój udział (mama, tata, syn, mąż i moja skromna osoba)
Zaraz wpadnę do Ciebie.
Pozdrawiam ciepło , bo u mnie znowu strasznie zimno.
asiach 10:24, 04 maj 2014

jotka napisał(a)
Asiu, kawał roboty odwaliłaś. Obciąć taki bukszpanowy szpaler, skosić trawnik, ...
Ja robię spis najpilniejszych prac do wykonania jadąc do siebie, a potem i tak znajdzie się cos jeszcze pilniejszego ...
Piękna gra świateł na Twoich dzisiejszych zdjeciach
Żal wypadajacych roślin Czym je zastąpić ? Jeszcze nie wiem, ale jak coś wymysle, to dam znać

Pracy dużo co odczuł mój kręgosłup Dobrze, ze dzisiaj znowu jest zimno bo jak bym tak poszła to chyba na zawsze - padłabym i nie wróciła
A spisu prac nie robię bo jak wyjdę do ogrodu i spojrzę to już wiem, co robić tylko zastanawiam się, z której strony zacząć
Tą grę światła właśnie uwielbiam.
Pozostawiłam jeszcze piłka po świętecznych grach małych gości - tak fajnie przemieszczała się na wietrze z kąta w kąt
Pozdrawiam ciepło
asiach 10:26, 04 maj 2014

Magdalenka napisał(a)
Zazdroszczę Tobie tej pogody i pracy w ogrodzie. Ja wczoraj raz wyszłam z domu i to tylko na momencik. U nas zimnica, deszcz i wiatr. Dziś zapowiada się lepsza pogoda.
Pozdrawiam

A widzisz Magdalenko wszystko się zmienia - dzisiaj u nas lodówka i ja posiedzę w domku.
A Tobie życzę samych słonecznych dni
asiach 10:28, 04 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Asiu, wszystko nadrobiłam. Ach, ślicznie.

Dziękuję i pozdrawiam cieplutko bo u mnie +5 brrrrrrrrr
Ja żebym była na bierząco i to tylko w kilkunastu ogrodach siedżę po nocy zamist wypoczywać
asiach 10:42, 04 maj 2014

Dzisiaj zimno to nigdzie nie pójdę dobrze, że wczoraj zrobiłąm więcej zdjęć

asiach 10:44, 04 maj 2014

Mój gąszcz

Samotny tulipan
asiach 10:44, 04 maj 2014

Mój gąszcz

Samotny tulipan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies