Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Marga 10:16, 13 paź 2015

Basilikum napisał(a)
milej zabawy
musza sie przyjac rodki nie Maja piekniejszego ogrodu w okolicy (czyt. nie Maja wyjscia)

Mówisz, żeby je zachęcić, że w przyszłości może to być najładniejszy ogród w okolicy? Niech czują sie wyróznione. Podoba mi się ten pomysł
Dominika11 10:18, 13 paź 2015

Marga napisał(a)

Dziękki Rodki dalej nie wsadzone. Muszę w tym tygodniu sie zebrać i je wsadzic.
jak będziesz wsadzała to duzo do nich mówi, a przyjmą się na 100%
Marga 10:24, 13 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
tak Anita jestem
no ja się tak załatwiłam jedną hostą przywiezioną od babci i musiałam wywalić w tym roku gdzieś z 15 w ogóle już nie sadzę u siebie host bo szkoda mi pieniędzy widocznie mój ogród jest zawirusowany.
Najlepiej kupować jak mają rozwinięte liście i w sprawdzonych szkółkach. Większość osób pracujących w tych miejscach nie ma pojęcia co to ten wirus hvx.( nie którzy nawet nie wiedzą co to hosta więc o czym rozmawiamy ) Nieprofesjonalność ludzi którzy pracują w branży ogrodniczej jest wręcz śmieszna więc ja tam się nie wdaje w dyskusje jak coś kupuje bo to bez sensu

Anita , racja, w niektórych szkółkach sprzedający są chyba z łapanki. Niedawno kupiłam pęcherznicę i miała być diabolo wg pani ze szkółki, a nie jest. Dereń jadalny miał (w tej samej szkółce) przypalone liście od słońca, a okazało się że to grzyb. Teraz mam swoje ulubione szkółki i w nich kupuję.
Marga 10:32, 13 paź 2015

paula23 napisał(a)
Kurde przegapiłam setkę ale szczerze i zimowo gratuluje

Paulina, dziękuję za pamięć
Nieźle Ci śniegu w ogrodzie napadało. Mam nadzieję, że jesień wróci z powrotem do nas chociaż wczoraj Mały się pytał czy wyciągi juz są czynne
amelia_b 10:36, 13 paź 2015

Siąpi, zimno, brrry ale ja i tak lubię taka pogodę a najfajniejsze w tym wszystkim jest rozgrzewanie zimnych nóżek he he Buziaki
Kacha123 10:39, 13 paź 2015

Gratuluję pierwszej setki, a przede wszystkim pięknego powstającego ogrodu. Będzie ślicznie
Marga 10:40, 13 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Bardzo mi się podoba taki półokręgły układ rabat Ciekawa jestem hostowiska... Z tymi wirusami to jest problem Mi już jedną odmiane (tą którą miałam najdłużej) załatwił

U mnie rumianka potrzebowała roku, żeby ruszyć... Hortki cudowne. Już widze to za rok...

Dziękuję Renatko Ciesze się , ze się podoba. To pomysł pani projektującej. Na zdjęciach widze, że łuki są krzywe i do poprawki.
Szkoda Twojej hosty. Żeby tylko wirus do mnie nie zawitał, bo planuję naprawdę dużo host. Runianka posadzona jest na razie w rozmnażalniku, ale jeżeli mówisz, że taka powolna to na wiosnę przeniosę ją na miejsce docelowe.
Pozdrawiam
Marga 10:43, 13 paź 2015

amelia_b napisał(a)
Siąpi, zimno, brrry ale ja i tak lubię taka pogodę a najfajniejsze w tym wszystkim jest rozgrzewanie zimnych nóżek he he Buziaki

To jeszcze zdradź jak je rozgrzewasz? Ja się przyznaje, że nie lubię deszczu z zimnym wiatrem. Martwię się też o koty na działce bo są chore i jeszcze teraz jest zimno i mokro
Buziaki
Marga 10:45, 13 paź 2015

Kacha123 napisał(a)
Gratuluję pierwszej setki, a przede wszystkim pięknego powstającego ogrodu. Będzie ślicznie

Dzięki Kasiu za gratki, piękną różę i za to że mi kibicujesz
Buziaki
agnieszka_m 13:20, 13 paź 2015

Marga napisał(a)

Anita , racja, w niektórych szkółkach sprzedający są chyba z łapanki. Niedawno kupiłam pęcherznicę i miała być diabolo wg pani ze szkółki, a nie jest. Dereń jadalny miał (w tej samej szkółce) przypalone liście od słońca, a okazało się że to grzyb. Teraz mam swoje ulubione szkółki i w nich kupuję.

Dobrze mieć już sprawdzone szkółki i ich się trzymać bynajmniej wiesz co kupujesz