Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

amelia_b 22:20, 16 paź 2015

Tusiala napisał(a)
Same zdjęcia z gratulacjami a ja chcę z Twojego jesienno-zimowego ogrodu
Ja też chcę z ogrodu
paula23 22:22, 16 paź 2015

Jana napisał(a)
nawet do niedawna nie wiedziałam, że może być jakaś zaraza, muszę doczytać na czym to polega i jak się objawia

Nie jestem w temacie o jakiej zarazie piszecie ale jeśli o grzybach (a przy hostach może chodzić o grzyby) to pewna mądra głowa z O poleca moczenie korzeni przed wsadzeniem w nadmanganianie potasu podobno pomaga

A już doczytałam wy pewnie o tym wirusie HVX... ale palnełam proszę o wybaczenie z tym grzybem
Marga 22:34, 16 paź 2015

agnieszka_malysa napisał(a)

Dobrze mieć już sprawdzone szkółki i ich się trzymać bynajmniej wiesz co kupujesz

Tak juz właśnie robię nauczona złym doświadczeniem. Szkoda tylko, że do dobrych szkółek mam ok 60km
Marga 22:36, 16 paź 2015

Tusiala napisał(a)
Same zdjęcia z gratulacjami a ja chcę z Twojego jesienno-zimowego ogrodu

Ale jakie ładne te z gratulacjami
Niestety nie byłam od tygodnia na działce i nawet nie wiem co się tam dzieje.
Marga 22:40, 16 paź 2015

Basilikum napisał(a)
przeczytalam, ze trzymasz Rumianke w zamrazalniku hihih

to jeszcze nic...ostatnio napisałam jednej z dziewczyn, że pluję na niebieską hostę. Biedna zrozumiała, że pluję bo ma to związek z wirusem host Miało być oczywiście poluję
Marga 22:47, 16 paź 2015

Jana napisał(a)
u mnie w szkółkach to samo, nie jestem alfą i omegą z zakresu ogrodnictwa ale jak słyszę czasem, że wciskają jakiemuś klientowi kit to zdarzyło mi się czasem odezwać

Dla niektórych szkółek liczy się tylko, żeby sprzedać roślinę za wszelką cenę w Świdniku to nawet roślin nie chce im się podlać (pomijam już niekompetencję). Bidulki miały sucho jak pieprz, a doniczki były lekkie jak piórko.
Marga 22:52, 16 paź 2015

Filemon24 napisał(a)

Jeśli planujesz duże hostowisko to musisz się na prawdę pilnować żeby jakiegoś zarażonego egzemplarzu nie przywlec tak jak ja. Szkoda by było żeby cię coś takiego spotkało.

Jeszcze raz dzięki za ostrzeżenie. Wygooglowałam sobie objawy tego wirusa, obejrzałam zdjęcia zainfekowanych host i mam nadzieję, że nic nie przywlokę do ogrodu.
Marga 22:53, 16 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
To racja, sprawdzone szkólki to dobra i ważna rzecz
Parę dni mnie nie było.a to teraz pogratuluje seteczki

Dzięki śliczne Aniu za gratki i różyczki
Marga 22:54, 16 paź 2015

amelia_b napisał(a)
Ja też chcę z ogrodu

Amelko, nie byłam na działce Chłopaki chorują
Marga 22:57, 16 paź 2015

paula23 napisał(a)

Nie jestem w temacie o jakiej zarazie piszecie ale jeśli o grzybach (a przy hostach może chodzić o grzyby) to pewna mądra głowa z O poleca moczenie korzeni przed wsadzeniem w nadmanganianie potasu podobno pomaga

A już doczytałam wy pewnie o tym wirusie HVX... ale palnełam proszę o wybaczenie z tym grzybem

Paula, no co Ty? Grzyb tez może być Rada z nadmanganianem potasu (rozumiem, że do dostania w aptece?) bardzo się przyda nie tylko mnie
Macham