Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

paula23 23:48, 08 mar 2016

katel napisał(a)
Mączkę mamy w Lubartowie, przemiły Pan dowiózł mi ją pod Lublin a do Lublina też często jeździ - 36zł za 30kg. Z nawożeniem uważaj, łatwo jest przesadzić, najlepiej stosować nawozy do rododendronów no i oczywiście żadnego nawozu z wapniem. Podlewanie deszczówką. Gdybyś po przesadzeniu potrzebowała zakwasić to mam siarkę.

Używasz mączki bazaltowej a może wiesz coś o diabazowej ?? właśnie trafiłam na artykuł który twierdzi ze one prawie się nie różnią a cena śmieszna 11 zł/tona. Musze się zapoznać z tematem.

Swoją drogą dobra cena u mnie jest po 5zł za kg...
MirellaB 23:50, 08 mar 2016

Temat moich chorych rododendronów przerabiałam z Bogdzią w zeszłym roku. Czy jest lepiej? Trochę tak,bo nie zmarniały i kwitną, ale kiepsko wyglądają. Dbam o nie i walczę, bo dostałam je od mamy do nowego ogrodu
katel 00:08, 09 mar 2016

Niestety nie wiem nic na temat diabazowej, prawdopodobnie wszelkie mączki skalne działają pozytywnie na glebę ale o takiej to pierwszy raz słyszę.
sylwia_slomc... 09:10, 09 mar 2016

Biohumusem spróbuj podlać i opryskać wychodzi niedrogo starczy na więcej roślin, Bogdzia powiedziała, że już można i też nie ma szans na przenawożenie
Ja kupuję koncentrat w butelce 1l 10 zeta niecałe.....zależy od firmymożna podlać nawet nierozcieńczonym , ale ja roztwarzam na 4 - 5 konewek....efekty są , a stosuję dwa razy w roku
paula23 11:29, 09 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Biohumusem spróbuj podlać i opryskać wychodzi niedrogo starczy na więcej roślin, Bogdzia powiedziała, że już można i też nie ma szans na przenawożenie
Ja kupuję koncentrat w butelce 1l 10 zeta niecałe.....zależy od firmymożna podlać nawet nierozcieńczonym , ale ja roztwarzam na 4 - 5 konewek....efekty są , a stosuję dwa razy w roku

Polecam tutaj biohumus 0.5l za 2.41zl przy kilku sztukach opłaca się mimo wysyłki mają też inne nawozy w promocji.

http://www.narzedzia.pl/biohumus-0-5l-biopon,45344.html
Jana 18:55, 09 mar 2016

Chyba się skuszę na ten biohumus.... gdy o mączkę zapytałam to nikt o niej nie słyszał
jona 19:17, 09 mar 2016

katel napisał(a)
Mączkę mamy w Lubartowie, przemiły Pan dowiózł mi ją pod Lublin a do Lublina też często jeździ - 36zł za 30kg. Z nawożeniem uważaj, łatwo jest przesadzić, najlepiej stosować nawozy do rododendronów no i oczywiście żadnego nawozu z wapniem. Podlewanie deszczówką. Gdybyś po przesadzeniu potrzebowała zakwasić to mam siarkę.

Katel, a namiary na tego Pana możesz podać, bo ja bywam w Lubartowie. Co prawda o zaletach mączki jeszcze nic nie wiem, ale kontakt warto mieć. A w mączce wolnym czasem się podszkolę
ag_zie 21:04, 09 mar 2016

Bardzo ciekawe tematy u Ciebie - o mączce bazaltowej słyszałam i mam w planach jej zakup Waldek polecał
katel 22:00, 09 mar 2016

jona napisał(a)

Katel, a namiary na tego Pana możesz podać, bo ja bywam w Lubartowie. Co prawda o zaletach mączki jeszcze nic nie wiem, ale kontakt warto mieć. A w mączce wolnym czasem się podszkolę

Jasne 604 912 980, nawet nie musisz do Lubartowa jechać bo On w Lublinie pracuje i można się z nim po drodze lub w Lublinie umówić. Wysyłki też robi ale to dodatkowe 17zł.
MirellaB 22:23, 09 mar 2016

Buohumus jest super