Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

anka_ 07:22, 22 kwi 2016

Marga napisał(a)

Jak bączki penetrowały to znaczy że szukały domu Rób im domek.
Mój mam pierwszy raz i dopiero od kilku dni, więc trudno powiedzieć czy ma już lokatorów. wymiary znalazłam na profesjonalnej stronce, ale chyba mógłby być mniejszy.

A dasz mi adres tej stronki?
Masz jagodę kamczacką? Trzmiele ją uwielbiają, aż czarno się robi i cały krzak się rusza. Dobrze, że już przekwita.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Dominika11 07:23, 22 kwi 2016

u mnie też jak długo się nie kosi to tak fajnie faluje - dobrze okresliłaś jak na stepie i mi też szkoda ją kosić - super to wyglada (muszę kiedyś zrobić fotkę) - no ale jak mus to mus
katel 10:20, 22 kwi 2016

Ależ u Ciebie porządek, czyściusio, równiusio - pozazdrościć i ja się za robotę biorę bo u mnie bajzel. Widoki piękne! Ciekawa jestem jak ten domek dla trzmieli się sprawdzi.
L00zak 22:10, 22 kwi 2016

Trawniczek niczym pole golfowe, tylko dołków brak, mam nadzieję, że po kretach tez nie ma
Marga 09:48, 23 kwi 2016

anka_ napisał(a)

A dasz mi adres tej stronki?
Masz jagodę kamczacką? Trzmiele ją uwielbiają, aż czarno się robi i cały krzak się rusza. Dobrze, że już przekwita.

Już gdzieś mi sie pogubiły adresy ;(
Ale jeśli chodzi o ptaki to na pewno korzystałam z tej strony:
http://ptasieogrody.pl/wiki/Wymiary_budki_dla_sikorek_typu_A
A dla trzmieli z tej:
http://ptasieogrody.pl/wiki/Trzmiele

Jagody kamczackiej nie lubię bo jest cierpka, ale jeżeli mówisz że trzmiele ją tak uwielbiają, to ją posadzę Jagody zjedzą ptaki w zimie. Dzięki.
Marga 10:01, 23 kwi 2016

jolanka napisał(a)

Niedaleko był bar, w którym były bardzo dobre kopytka z sosem pomidorowym Chodziliśmy tam po zajęciach

Trawnik masz superaśny My będziemy robić go dopiero w tym roku ale tak fajnie kosić "falowo" to chyba nikt nie potrafi, CUDO

Samo tak wyszło, bo rabata jest falowana Ja siałam Dianę z agrolandu, polecam. Tylko oni ją reklamują jako wolno rosnącą

Alicja169 napisał(a)
A taka soczysta trawa to czym karmiona?
Po ubiegłorocznej suszy chyba muszę od nowa trawniki zakładać

Alicjo, jeszcze niczym, bo to młody trawnik założony w lipcu 2015. Moze jakiś nawóz był dodany do nasion? Nie mam pojęcia
Miejscami jest trochę chwastów, ale to moja wina, bo nawiozłam sobie podejrzanej ziemi

Basilikum napisał(a)
z trawnikiem oczywiscie zart byyl, po tym jak czytam na Forum, jak niektorzy go co roku coraz mniej maja

Perowskiej patyki wyrzucilam glupolka jedna. Moze jesze cos obetne hmm

A ja myślałam, że Ty za trawą nie przepadasz Kiedyś i tak go zmniejszę jak dzieci podrosną.
U mnie na razie jeden patyczek puścił liście. Czekam dalej

Dominika11 napisał(a)
u mnie też jak długo się nie kosi to tak fajnie faluje - dobrze okresliłaś jak na stepie i mi też szkoda ją kosić - super to wyglada (muszę kiedyś zrobić fotkę) - no ale jak mus to mus

Dokładnie, jak mus to mus, bo cała praca pójdzie na marne
Fotkę kiedyś zrób, na pewno będzie pięknie

katel napisał(a)
Ależ u Ciebie porządek, czyściusio, równiusio - pozazdrościć i ja się za robotę biorę bo u mnie bajzel. Widoki piękne! Ciekawa jestem jak ten domek dla trzmieli się sprawdzi.

Oj Kasiu, gdzie porządek? Ale dzięki. Dopiero kawałek ogrodu jest jako-tako zrobiony. Domek na razie nie cieszy się zainteresowaniem Może jeszcze za zimno?

L00zak napisał(a)
Trawniczek niczym pole golfowe, tylko dołków brak, mam nadzieję, że po kretach tez nie ma

Krecik, odpukać, na razie nie interesuje się trawnikiem. Ma dwa kopce na rabacie i tam sobie siedzi

ag_zie 12:11, 23 kwi 2016

Piękne zdjęcia i młodych roslinek będziesz miała mnóstwo nawet derenie!?! Tego nie wiedziałam...zawsze coś ciekawego można się dowiedzieć
anka_ 12:48, 23 kwi 2016

Marga napisał(a)
Jagody kamczackiej nie lubię bo jest cierpka, ale jeżeli mówisz że trzmiele ją tak uwielbiają, to ją posadzę Jagody zjedzą ptaki w zimie. Dzięki.
Ja takiej na surowo to też nie bardzo lubię, ale na przetwory, do ciasta i pierogów jest rewelacyjna.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Basilikum 19:19, 23 kwi 2016

no wlasnie do konfitury alo do ciasta pyszna
MirellaB 14:39, 24 kwi 2016

Macham niedzielnie i podpytuję co u Ciebie?