Ale mam gości! Bardzo się cieszę. Muszę częściej zaglądać
Czarna Aga, Anbu-Ania, Zana, Filemon-Anita, Ania, Izabella, Kamilka, Michał, Agnieszka, Renata, Aga-Agae, Gobasia, Ela, Ewa, Beatka, Kasia, Sylwia, Ania-Anabuko, Mirellka, Tereska, Ewka bardzo Wam kochani dziękuję za miłe słowa i za to że zaglądacie tu częściej niż ja
Pewnie większość ogrodników wycięła by ten stary, mało wartościowy drzewostan (już ktoś go kiedyś nazwał bajzel

) , ale ja go lubię i mam nadzieję, że pod jego koronami uda mi się stworzyć coś ładnego.
Gdyby ktoś był ciekawy to napiszę, że wszystkie drzewa w przyszłej "strefie cienia" to samosiejki, a są tam: leszczyny, wierzby, 2 jesiony, 2 lipy, mirabelka, dzika czereśnia, śliwka, bez czarny i dwie małe jodły do przesadzenia na jesieni. Ktoś dobrze powiedział, że bajzel
Filemon, lasek nad rzeką to sama olsza, a mój areał to 88arów.
Ewa, nie mam niestety brzózek, ale sąsiedzi mają. Do tej pory skupiona byłam raczej na karczowaniu, a nie sadzeniu nowych drzew
Renatko, hosty pod drzewami radzą sobie bardzo dobrze. Moja działka jest ze spadkiem w kierunku rzeki, więc w czasie deszczu przelewa sie przez nią sporo wody. Wczoraj był u nas grad i drzewa osłoniły hosty. Tylko kilka ma rozcięte listki przez spadające gałązki.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie