Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

LyraBea 18:18, 29 cze 2016

Marga napisał(a)
Hosta American Halo
Tak sobie przymierzam z przejściem. Porządki po nawałnicy jeszcze nie skończone jak widać

Bardzo lubię kwiaty host, chociaż niektórzy zalecają ich ścinanie

Ta mnie zaskoczyła, duża hosta NN

Super wyregulowałaś to miejsce. Nadałaś ład i zrobił się porządek. Jak hosty wybujają, to będzie cudnie.
No właśnie ja z tych, co nie przepadają za kwitnącymi hostami, ale w tym roki pozwoliłam im na kwiatki. Zresztą wielu roślinom na wiele pozwalam, bo nie mam czasu się nimi zająć
Trzymam kciuki za ładna trawkę
jolanka 23:11, 29 cze 2016

Ale u Ciebie zmiany Fajnie to będzie wyglądać . Tez mam takie miejsce pod pniami sosen, muszę sie za nie zabrac
Sylvana 15:25, 30 cze 2016

Nie wiem jak ty to robisz, że pod drzewami coś rośnie u Ciebie...i to jak rośnie. U nie pod sosnami jest taka pustynia, że nawet łopaty bym nie wbiła...nawet nie próbuje podlewać bo bym musiała chyba studnie osuszyć.
Szkoda, bo tak ładnie wyglądają rabatki pod drzewami.

U mnie po wichurze jedna wierzba mniej
Marga 11:21, 03 lip 2016

amelia_b napisał(a)
A wiesz że z koktajlowymi jest tak że się potem same wysiewają, ja nie sądzę już ze trzy lata i w tym roku mi same się zasiały i rosną samopas w marchewce i ogórkach

To będziesz miała pomidorki za free Moje już w takie krzaczory porosły, że jak poszłam z sekatorem żeby je podciąć, to tylko mi ręce opadły i nawet ich nie tknęłam
Marga 11:23, 03 lip 2016

Dominika11 napisał(a)
ale masz pieknie

a te turzyce palmowe - to warte zakupu, nie są ekspansywne ???

Dzięki Domi A tego to jeszcze nie wiem , dopiero je posadziłam.
Marga 11:26, 03 lip 2016

olga80 napisał(a)
Od jakiegoś czasu i ja zaczęłam doceniać hosty potrafią rozświetlić najciemniejszy zakątek.

Tu się z Tobą zgadzam Tereniu. Mam jeszcze dużo host do posadzenia takich biało obrzeżonych, tylko czekam na ochłodzenie.
Marga 11:28, 03 lip 2016

07_Rene napisał(a)
Pooglądałam wszystko i bardzo podoba mi się zakątek hostowy i ścieżka... Hosty aż sobie wygooglowałam

Cieszę się, że ścieżka się podoba Miała być z płyt kamiennych , ale nasionka mi jeszcze zostały, więc nie będę musiała inwestować w kamień i mam ścieżkę gratis
Marga 11:32, 03 lip 2016

anbu napisał(a)

Ślicznie. Piękny zakątek I widzę, że hakone sadzisz, tez się w niej zakochałam

Dzięki Aniu Posadziłam 5 małych sadzonek, ale jeszcze na pewno dosadzę, bo widzę że warto, chociaż na efekt przyjdzie mi poczekać pewnie parę lat
Marga 11:37, 03 lip 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Pięknie masz
hosty też lubię i jak kwitną masz sporo odmian
piękne rabatki

Miło mi, że Ci się podoba Odmian faktycznie robi się coraz więcej. Część sama kupiłam, ale wiele odmian to teściowa mi nazbierała od znajomych działkowiczek
Marga 11:47, 03 lip 2016

malgol napisał(a)
Piękne masz hosty ! Uwielbiam je i tez sadze w każdym zacienionym zakątku Ogród z każdym dniem piękniejszy!

Warzywnika zazdraszczam

Gosiu, Twoje hosty są prześliczne i takie juz dorodne, dlatego szczególnie mi miło ,że tak mówisz o moich jednoroczniakach
Warzywnika jako takiego nie mam, powtykałam tylko trochę warzyw pomiędzy jeszcze małe rośliny ozdobne. W przyszłości chciałabym mieć skrzynie z prawdziwego zdarzenia.