Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Dominika11 08:59, 05 lip 2016

Marga napisał(a)

Dzięki Domi Ale na zadowalający efekt chyba przyjdzie mi poczekać kilka lat. Jeszcze drzewo muszę kupić i tam posadzić.
efekt już jest fajny mówisz drzewo - dom, drzewo ....
Kawa 09:09, 05 lip 2016

hej
żurawki wyglądają super i reszta też
hosty - piękne tez lubię jak kwitną i nawet nie wiedziałam ze zaleca się ścinanie kwiatów

a jakie zabiegi zapodałaś rodkowi bo ma takię piękne zielone i błyszczące liście
a mój trochę zmatowiał
Zana 10:32, 05 lip 2016

Pięknie Ci się te żurawki rozrosły. Świetny kolor, jak perowskia w pełni rozkwitnie to będzie super zestawienie.
Tusiala 10:45, 05 lip 2016

Żurawy ekstra
07_Rene 11:25, 05 lip 2016

Bardzo ładnie Ci się rabata rozrosła Kwitnące żurawki są urocze. Elegantsima - tak jest właśnie z krzewami, że najdłużej trzeba czekać na efekt.
Moja pierwsza rabata mnie własnie wkurza, bo krzaczków dalej niewiele widać...
Gocha 09:17, 07 lip 2016

Moniko pięknie już wyglądają rabaty u Ciebie- żurawki i hosty cudne faktycznie. Turzyca palmowa u mnie nie jest zupełnie ekspansywna- trzyma się w jednej zwartej kępie tylko jedyny minus że w zimie uschnięta jest i na wiosnę nowe liście dopiero wychodzą z ziemi ale nie ma problemu z przycinaniem- po prostu przy samej ziemi. Buziaczki
dajana 13:17, 07 lip 2016

Margo jak człowiek musi to wszystko potrafi jak się okazuje .To nie było trudne tylko te bloczki są bardzo ciężkie reszta to zabawa .Gdybym nie musiała przerywać swych prac doszłabym dalej, ale ciągle coś ode mnie ktoś chce To mnie wnerwia najbardziej .Postawię chyba ogromny folder z napisem Prace budowlane, nie przeszkadzać! Mam takie same żurawki u mnie tez są bardzo duże ,to taka odmiana lubię tez jej kwiaty, nie obcinam bo bardzo mi się podobają .Marzy mi się perowska takie ogromne jej łany u ciebie tez jest jej dużo .Masz już bardzo rozrośniętą , czy ona się nie kładzie ? Lubię bardzo kwiaty szałwii lecz z czasem się brzydko rozkłada ale znalazłam na nią sposób Jest w drugim rzędzie za lawandą i tego nie widać Za to łączy się z kwiatami lawendy i wszyscy mnie pytają co to za lawenda z tak duzymi kwiatami Derenie tez mi się bardzo podobają szczególnie liście, ale nie wiem jaki gatunek nie jest zbyt wielki i jakie ma korzenie Jeśli rosnie płytko to ma u mnie szanse ,a jeśli rosnie głęboko to ryzyko. Niestety mam pod ziemią skałę każde drzewo rośnie do pewnego momentu to znaczy dopóki nie trafi na skałę ,a potem koniec nie rośnie. Taki teren niestety
anabuko1 07:18, 08 lip 2016

Kawa napisał(a)
hej
hosty - piękne tez lubię jak kwitną i nawet nie wiedziałam ze zaleca się ścinanie kwiatów

Ja ścinam kwiaty host dopiero jak dobrze przekwitną.
Nie wszystkie. coś zostawiam ,aby sobie tak też z nasionami były.
Ścinam jak przekwitną,żeby roślina nie wysilała się w zawiązywane naion.
A energię koncertowała roślinę
ag_zie 13:09, 08 lip 2016

Żurawki pięknie urosły! Będziesz hakonechloa kupowała? Masz jakieś sprawdzone miejsce do zakupów?
Marga 13:23, 09 lip 2016

Dziękuje Wszystkim, że zaglądacie i za miłe komentarze U mnie w ogrodzie nic się nie dzieje niestety. Zaglądam tam z doskoku 2 razy w tygodniu. Młody trawniczek jakoś sobie radzi pomimo zyliona chwastów, szalejącej nornicy i rwącego strumyka przez środek po każdej ulewie. Biorę wtedy grabie w ręce i idę poprawiać.

Kacha123 napisał(a)
Piękne zmiany! Jestem pełna podziwu, że udaje Ci się tak pięknie utrzymywać ogród "z doskoku". Na hakone nie będziesz musiała tak długo czekać. U mnie po roku są już piękne kępy, a sadziłam takie mikrusy po kilka listków.
Żurawki masz śliczne. Moja czerwona też była żelazna do spotkania z opuchlakami

Zapomniałam o wrednych opuchlakach Trzeba będzie mieć żurawki na oku. Ostatnio coś mi podgryzło rodka.
cieszę się, że hakone tak szybko rosną

Dominika11 napisał(a)
efekt już jest fajny mówisz drzewo - dom, drzewo ....

.... i dwóch synów już mam

Kawa napisał(a)
hej
a jakie zabiegi zapodałaś rodkowi bo ma takię piękne zielone i błyszczące liście
a mój trochę zmatowiał

Rodek jest juz teraz podlewany regularnie, oprócz tego poprawiłam mu glebę, wyściółkowałam igłami i podlałam doliściennie florovitem uniwersalnym i takim dla iglaków.

Zana napisał(a)
Pięknie Ci się te żurawki rozrosły. Świetny kolor, jak perowskia w pełni rozkwitnie to będzie super zestawienie.

Tylko kwiaty muszę najpierw żurawkom obciąć żeby było perovskią widać

Tusiala napisał(a)
Żurawy ekstra

Dzięki Moja ulubiona odmiana.

07_Rene napisał(a)
Bardzo ładnie Ci się rabata rozrosła Kwitnące żurawki są urocze. Elegantsima - tak jest właśnie z krzewami, że najdłużej trzeba czekać na efekt.
Moja pierwsza rabata mnie własnie wkurza, bo krzaczków dalej niewiele widać...

Mnie też to denerwuje kiedy krzewy tak powoli rosną Tawuła szara jakoś sobie radzi, ale niektóre sięgają mi nieco powyżej kostek, np krzewuszki czy fotergilla. Z 10 lat przyjdzie mi czekać na efekt Są tak małe, że nawet ich nie zauważacie na zdjęciach

Gocha napisał(a)
Moniko pięknie już wyglądają rabaty u Ciebie- żurawki i hosty cudne faktycznie. Turzyca palmowa u mnie nie jest zupełnie ekspansywna- trzyma się w jednej zwartej kępie tylko jedyny minus że w zimie uschnięta jest i na wiosnę nowe liście dopiero wychodzą z ziemi ale nie ma problemu z przycinaniem- po prostu przy samej ziemi. Buziaczki

Jesteś niezawodna Gosiu Zawsze mogę liczyć na fachową poradę od Ciebie. Buziaki

dajana napisał(a)
Margo jak człowiek musi to wszystko potrafi jak się okazuje .To nie było trudne tylko te bloczki są bardzo ciężkie reszta to zabawa .Gdybym nie musiała przerywać swych prac doszłabym dalej, ale ciągle coś ode mnie ktoś chce To mnie wnerwia najbardziej .Postawię chyba ogromny folder z napisem Prace budowlane, nie przeszkadzać! Mam takie same żurawki u mnie tez są bardzo duże ,to taka odmiana lubię tez jej kwiaty, nie obcinam bo bardzo mi się podobają .Marzy mi się perowska takie ogromne jej łany u ciebie tez jest jej dużo .Masz już bardzo rozrośniętą , czy ona się nie kładzie ? Lubię bardzo kwiaty szałwii lecz z czasem się brzydko rozkłada ale znalazłam na nią sposób Jest w drugim rzędzie za lawandą i tego nie widać Za to łączy się z kwiatami lawendy i wszyscy mnie pytają co to za lawenda z tak duzymi kwiatami Derenie tez mi się bardzo podobają szczególnie liście, ale nie wiem jaki gatunek nie jest zbyt wielki i jakie ma korzenie Jeśli rosnie płytko to ma u mnie szanse ,a jeśli rosnie głęboko to ryzyko. Niestety mam pod ziemią skałę każde drzewo rośnie do pewnego momentu to znaczy dopóki nie trafi na skałę ,a potem koniec nie rośnie. Taki teren niestety

Wiesz, że ja mam podobnie. Zawsze najwięcej zrobię na działce jak jestem sama. Nikt mi wtedy nie zawraca czterech liter co 5 minut.
Dajanko, Perovskia to bardzo szybko rosnąca roślina, niestety też ma tendencje do pokładania się i łamania przy silnym wietrze. Już jeden krzaczek straciłam w ten sposób. Moja odmiana perovskiej to Blue Spire, bardzo wysoka, ale są i mniejsze.
Widziałam Twoją lawendę z szałwią , bardzo mi się podoba ten patent
Wiesz ile u mnie kamieni pod ziemią? Obwódkę z bukszpanu sadziłam cały dzień, a dziury kopałam kilofem Nie mam siły na wykopywanie wszystkich kamieni, niech sobie siedza pod ziemią.
Pozdrawiam i cieszę się, że znalazłaś chwilę żeby do mnie zajrzeć

anabuko1 napisał(a)

Ja ścinam kwiaty host dopiero jak dobrze przekwitną.
Nie wszystkie. coś zostawiam ,aby sobie tak też z nasionami były.
Ścinam jak przekwitną,żeby roślina nie wysilała się w zawiązywane naion.
A energię koncertowała roślinę

Dzięki Aniu To też tak zrobię, poczekam z cięciem.
Z nasion hosty siejesz?

ag_zie napisał(a)
Żurawki pięknie urosły! Będziesz hakonechloa kupowała? Masz jakieś sprawdzone miejsce do zakupów?

Wiadomość Ci wysłałam, ale juz o tym wiesz
Ciekawa jestem jak Ty wkomponujesz hakone na rabacie