Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

LyraBea 10:50, 12 lip 2016

Marga napisał(a)
Pomidorki Już im trochę liście poobrywałam, zgodnie z zaleceniem Toszki

Dynia olbrzymia na miejscu nie kupionego jeszce drzewka

Kabaczki i cukinie zjadły mi roślinki ozdobne Za rok muszę bardziej przemyśleć miejscówkę dla nich.

Nie no....Dorodne masz pomidorki. Ja też swoje opitoliłam z liści i od razu zaczęły się uśmiechać do słoneczka. Dynia też nabiera masy. Ja sadzę kolo kompostownika i jak coś to "każę jej" rosnąć w jego kierunku. Czasem mnie nie słucha. Wczoraj też musiałam jej przypomnieć, w którym miejscu znajduje się kompostownik Za to cukinie są grzeczne i rosną sobie w miejscu. Nigdzie się nie wybierają. Mam po jednej z każdego koloru. Najszybciej zaczęła dojrzewać zielona. Wczoraj zerwałam dorodny okaz na placuszki.
Dzisiaj na obiad będzie fasolka
anabuko1 10:51, 12 lip 2016

Za rok, dwa to już bergenie zakryją ziemie
Ładniutki, żółciutki kwiatuszek. Dzięki
Marga 10:53, 12 lip 2016

A przed domem, zagadka

Tu się robi powoli

Lawenda cieniutko kwitnie

MirellaB 10:58, 12 lip 2016

Ale pomidorki i dynia WOW, ogóreczki też super

A co to przed domem?

Szpaler hortensji bardzo ładnie się prezentuje, efekt WOW pewnie za rok
Marga 11:06, 12 lip 2016

Aga, Michał, Ania, Tereska, Karol, Iza, Ewa, Dominika, Druga Ania, Beatka i Mirellka dziękuję, że zaglądacie i za miłe słowa

Mirellko, wstrzymam się z odpowiedzią jeszcze Może ktoś spróbuje zgadnąć

Beatko, wiem,że Ty to fasolkowa jesteś Nie wiedziałam, że dyniowate to na tyle metrów w bok się rozłażą Jedna z dyń rośnie juz u sąsiadki bo przelazła przez siatkę

Dominika, Ania, silverki będą kwitły u mnie po raz pierwszy. Listki mają małe ale to chyba z powodu suszy.

Marga 11:13, 12 lip 2016

Mam jeszcze takie ujęcie

Aniu Twoje to te niższe, mój na płocie z tyłu tak mi się wydaje, zę to to samo. To słonecznik szorstkolistny, istny wielkolud

Zana 11:26, 12 lip 2016

Basilikum napisał(a)

a Twoje chlopaki zgrany duet, z tej samej nogi na kamien wlaza, z tej samej po schodach

Dokładnie na to samo zwróciłam uwagę.
Świetne fotki, dla sześciolatków taka wyprawa do ogrodu botanicznego to jeszcze przyjemność, z moim dwunastolatkiem ten numer już by nie przeszedł niestety. Kaczuszki mnie rozczuliły.

Mam takie same zółte kwiatuchy słonecznika, przyszły sobie same do mnie. Ładne masz te silverki
anka_ 13:44, 12 lip 2016

Marga napisał(a)
A przed domem, zagadka

Facelia?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Basilikum 15:36, 12 lip 2016

ja tez na focelie stawiam
Konieczki 15:55, 12 lip 2016

Marga napisał(a)
Aga, udana jak nie wiem co. Nie sądziłam, że chłopakom tak sie spodoba

Widząc to zdjęcie "Jednojajeczni" mi się nasuwa

Facelie mam posadzona na kilku hetarowej uczelnianej działce Widok obłędny