Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Marga 10:39, 25 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Wcześniej czy później i tak ją wywalisz i jak to będzie później to będziesz żałowała, że nie było to wcześniej
Jakiś mam słowotok dzisiaj Miłego dnia

Mam ich więcej niż jedną Zostały tylko dlatego, że dają cień w upały i nie chciałam mieć patelni w lecie. Pewnie będzie tak jak mówisz, ale najpierw muszę posadzić coś w zamian i niech już sobie rośnie.
Dopiero byłam u Ciebie Dzięki za namiar na szkółkę.
Również miłego dnia życzę ...chociaż dziś strasznie mokro w Lublinie.
amelia_b 10:39, 25 wrz 2015

Też mówię nie dla tego czupiradła w doniczce,a pod leszczyna będziesz mieć dużo młodych sadzonek na wiosnę,wiem co mówię mój sąsiad ma koło ogrodzenia leszczyny i u mnie jest masakra
Marga 10:47, 25 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Też mówię nie dla tego czupiradła w doniczce,a pod leszczyna będziesz mieć dużo młodych sadzonek na wiosnę,wiem co mówię mój sąsiad ma koło ogrodzenia leszczyny i u mnie jest masakra

biedna trawka, nikt jej nie lubi
Leszczynki trzymam w ryzach. Wiem, że one takie nieogrodowiskowe
Ale może za rok czy dwa, przyjdzie na nie moda Sadzonki macie gratis u mnie, jak drzewa jeszcze będą. Żart
agnieszka_m 12:27, 25 wrz 2015

ja też bym te leszczyny wywaliła póki jeszcze nie obsadziłaś do końca
Basilikum 14:12, 25 wrz 2015

e tam moda jak Ci pasuja zostaw. my obciachalismy w tym roku jedna do ziemi, bo stala na drodze ktora prowadzi do nowego konteneru na narzedzia. To byla stara leszczyna, Korzeni nie wyciagnelismy i teraz odrasta. Fajnie nawet wyglada ale nie pasuje w tym miejscu, bo zageadza przejazd. Trzeba chyba jednak te korzenie usunac.
Tak sobie mysle, ze jak Twoje sie rozrosna, to bedziesz musiala cala grzadke przekopac
anabuko1 08:42, 26 wrz 2015

Na trawach to ja się nie znam.... jeszcze
To ci nic nie poradzę
Ale pomacham i dobrego dzioneczka pożyczę
Ewkakonewka 08:47, 26 wrz 2015

I ja macham cieplutko na przekór pogodzie
Chyba zrobić nic się nie da dzisiaj.
L00zak 10:05, 26 wrz 2015

Marga napisał(a)

Michał, masz rację pewnie zginą jak lawenda "wybuja" na 50cm.
Zapomniałam dodać, że ta rabata to tak naprawdę jest wyspą i ma być ładna również z drugiej strony Lawenda i tawuła japońska są po słonecznej stronie, zaś w cieniu bukszpan i hosty. Trawa ma być po środku w półcieniu, jako łącznik.
Twoim zdaniem kurze łapki średnio pasują Musze to jeszcze przemyśleć. Dzięki za opinię

Jeżeli rabata jest dwustronna to bym tam wsadził Frosted Curls
Jana 15:28, 26 wrz 2015

Marga napisał(a)

biedna trawka, nikt jej nie lubi
Leszczynki trzymam w ryzach. Wiem, że one takie nieogrodowiskowe
Ale może za rok czy dwa, przyjdzie na nie moda Sadzonki macie gratis u mnie, jak drzewa jeszcze będą. Żart
mam taką co się przebarwia na purpurowy, nn odmiana, mimo, że co roku obcinam przy korzeniach to i jak puszcza nowe gałązki, da się z tym żyć
Marga 22:19, 26 wrz 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
ja też bym te leszczyny wywaliła póki jeszcze nie obsadziłaś do końca

Do końca jeszcze nie obsadziłam, ale projekt mam zrobiony z leszczynami, więc na razie zostają. Które miały "wyjechać" to juz wyjechały. Niektóre rosną na gruzowisku, więc i tak nic tam bym innego nie posadziła. Nie mówię, że za x-lat nie zmienię zdania co do nich
Macham