Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Dominika11 20:56, 05 paź 2015

Marga napisał(a)
Dominika, właśnie przeleciałam kilka wątków i dziewczyny jeszcze sadzą więc może faktycznie nie będzie tak źle
a nie mówiłam spoko będzie dobrze
AnnaCh 21:28, 05 paź 2015

Nie znowu, tylko w końcu zamówiłam
Przez all...
anabuko1 21:28, 05 paź 2015

Marga napisał(a)

Jutro zrobie fotki Aniu, byłam u Ciebie właśnie, bo nie wiem czy jutro sadzić. Boję się przymrozków Myślałam, że październik będzie ciepły.
Kupiłam sobie 3 rododendrony (moje pierwsze), 9 hortek, funkie, barwinek i runiankę na rozmnożenie i białe rozchodniki

To fiu, fiu,, super zakupy!!!Rodki przeżyją, hortensje jakie kupiłaś??Umieram z ciekawości
One też do gruntu! Dadzą radę.
I hostki!!Jakie odmiany ??
Ja dziś też kilka posadziła w nowym ogrodzie.
Przymrozek zkosi tylko listki, najwyżej.A do zimy powinny jeszcze dobrze sie zaaklimatyzować w ziemi.Najwyżej je liśćmi jakimiś nakryjesz
I białe rozchodniki!!
Jeszce takich nie widziałam.
Suuper zakupki, zrobiłaś

Marga 21:44, 05 paź 2015

AnnaCh napisał(a)
Nie znowu, tylko w końcu zamówiłam
Przez all...

Aaaa....takście z Michałem dyskutowali na temat zakupów i dostawcy, że myślałam, że już kupione. Takiego "smaka" mi narobiliście, że dziś jak je zobaczyłam to od razu powędrowały na wózek Pamiętałam nawet odminę o której mówiłaś.
Marga 21:54, 05 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

To fiu, fiu,, super zakupy!!!Rodki przeżyją, hortensje jakie kupiłaś??Umieram z ciekawości
One też do gruntu! Dadzą radę.
I hostki!!Jakie odmiany ??
Ja dziś też kilka posadziła w nowym ogrodzie.
Przymrozek zkosi tylko listki, najwyżej.A do zimy powinny jeszcze dobrze sie zaaklimatyzować w ziemi.Najwyżej je liśćmi jakimiś nakryjesz
I białe rozchodniki!!
Jeszce takich nie widziałam.
Suuper zakupki, zrobiłaś

Hortki miały być Annabelki na szpaler, ale doszłam do wniosku, że jakieś takie nieciekawe liście maja i ogólnie są za wiotkie. Wziełam Silver Dollar, bo bardzo mi się podobają nawet bez kwiatów Mam nadzieję, że nie będę żałować. Pewnie zepsuję tym ogólną koncepcję, ale trudno
Aniu, hosty wybierałam po kolorze liści. Jutro zapiszę jakie odmiany, bo teraz nocują w samochodzie. Jedna to American coś tam
Szukałam niebieskich, ale nie bylo ani jednej odmiany w tym kolorze.
Aniu, liśćmi to już teraz przykryć hosty?
amelia_b 22:16, 05 paź 2015

Marga napisał(a)

To pewnie już bliżej wiosny Dziewczyny spotykały sie na targach ogrodniczych ostatnio.
Super,jak się będą targi zbliżać to wołami mi na wątku napisz żebym nie przegapilła
anabuko1 22:21, 05 paź 2015

Marga napisał(a)

Hortki miały być Annabelki na szpaler, ale doszłam do wniosku, że jakieś takie nieciekawe liście maja i ogólnie są za wiotkie. Wziełam Silver Dollar, bo bardzo mi się podobają nawet bez kwiatów Mam nadzieję, że nie będę żałować. Pewnie zepsuję tym ogólną koncepcję, ale trudno
Aniu, hosty wybierałam po kolorze liści. Jutro zapiszę jakie odmiany, bo teraz nocują w samochodzie. Jedna to American coś tam

To pierwsza klasa- zakupy!!
Szpaler z bukietówek bardziej mi się podoba
Dobrze,że wybrałaś Silver Dollar.mi też ona się bardzo podoba.Ja jej nie mam- jeszczeJak tylko ja spotkam, to juz będzie moja
Nie , teraz nie nakrywaj hostek, tylko jak będzie przymrozek.A tak to lepiej było zostawić roślinki na dworze, więcej dni na hartowanie. Niz w samochodzie- tam cieplej.A tu przymrozek idzie..
ale nic,dadzą radę.Zobaczysz
Jutro przybiegnę zobaczyć lub przeczytać, jakie hostki kupiłaś.Może Amercan Halo.Tą ma,Dla mnie średnia Niebieskie hosty, rzadziej można kupić w ogrodniczych.Raczej po internetowych sklepach i szkółkach.
Ja kilka mam.
Jana 22:54, 05 paź 2015

Marga napisał(a)

silver dollar to dobry wybór, też jeszcze nie mam , jest w planach. Super zakupy hosty wsadź do gruntu, jeszcze nie trzeba je przykrywać
Marga 23:03, 05 paź 2015

amelia_b napisał(a)
Super,jak się będą targi zbliżać to wołami mi na wątku napisz żebym nie przegapilła

Dobra, to Ty mnie napisz a ja tobie, bo pamięć ludzka ulotna jest...
Do targów już niedaleko
Marga 23:13, 05 paź 2015

Aniu, roślinki w samochodzie, bo dzisiaj je kupiłam i juz nie zdążyłam ich odwieźć na działkę. Jedną nockę pod blokiem w samochodzie będą musiały wytrzymać dla swojego własnego bezpieczeństwa Jutro je wsadzę.
Wiem, że masz niebieskich dużo Od dawna podglądam Twoje hostowe rabaty.
Buziaki i do jutra