Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:59, 05 cze 2017

Anabell napisał(a)
Gosia - pięknie masz w ogrodzie i piękne zdjęcia nam zafundowałaś, jest co oglądać. Nie dziwię się że brakuje siły do obrobienia, ja też nie daję rady.
W pewnych chwilach opadają ręce na beznadziejność jak się coś nałoży.
Najgorsze zielsko.

Haniu ja cały czas mam taką nadzieję że jak już wszystkie rabaty będą tak do końca zrobione to może jednak w sezonie chociaż będzie przy nich mniej roboty. Bo że na wiosnę sporo np. do przycinania czy bylin zeschłych po zimie do usuwania to fakt. Ale później jak rabaty zarosną to mam nadzieję że tylko prace pielęgnacyjne. Mój M. zakłada teraz nawadnianie na istniejące rabaty wię z podlewaniem będzie trochę mniej pracy. Rozłożył 300 metrów linii kroplującej a jeszcze chyba trzeba dokupić następne 300 metrów. To wtedy może już starczy na wszystkie rabaty. Buziaki Haniu
Gocha 10:04, 05 cze 2017

dominka napisał(a)
Gosiu ogród pięknie kwitnie. Orliki cudne.
Tylko położyć się na hamak i sielanka!

Trzcinniki od Ciebie mają się dobrze

Aga dzięki. Zapraszam na kawkę na hamaku. Moje trzcinnki w tym roku niestety niezbyt ładne bo musieliśmy je podzielić i jak się wykopało to okazało się że dużo było perzu w tej karpie i trochę trzcinnika z perzem wyrzuciliśmy. I teraz mam 4 małe kępki . Ale się rozrosną- tym sie wcale nie przejmuję. Mam tylko nadzieję że znowu w nie perz nie wejdzie. Pozdrawiam
Gocha 11:03, 05 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Noooo, Palibin to jest tak gęsty...cudo!!! Ciąć po kwitnieniu mocno? I jak leci?
Orliki też cudne!!!
Masz hektary do obrobienia, nie zazdroszczę tej roboty, ale efekt masz miodzio!!!

Tak na ten hamaczek w cieniu drzewka...to mogę się przytulić?

U mnie jeszcze od Ciebie zielenina nie rośnie, Łukasz ciągle dogląda

Kasiu ja Palibin po kwitnieniu tnę naprawdę dosyć mocno - nie wycinam samych zaschniętych kwiatostanów tylko lecę po całości nożycami tak jak bukszpany na przykład. Czasami robię nawet cięcie bardziej drastyczne- wycinam takie najstarsze grubsze gałęzie bo już miały strasznie gęsto . Ale tak robiłam chyba dwa razy.
Co do orlików to kwitnące bardzo lubię ale nigdy nie mogę zapanować nad gąsiennicami które zjadają liście- więc mam takie bezlistne kwitnące krzaczki. W tamtym roku kupowałam chyba ze 4 szt. takich pięknych mocno granatowych i bordowych i w tym roku takich nie mam a tam gdzie je sadziłam mam zwykłe jasnoróżowe- nic z tego nie rozumiem
Hektarów to ja sobie też nie zazdroszczę.
Na hamaczek i kawkę nawet może być z prądem albo zimne piwko to zawsze zapraszam Buziole
Wiem że już posadziłaś zieleninę i czekamy teraz na kolory.
Gocha 11:11, 05 cze 2017

Marga napisał(a)
Gosiu, ja tylko powiem WOW! Nie poznaję Twojego ogrodu. Ale zmiany! Nowa rabatka jest bardzo piękna
Ten niebieski hamaczek, to juz sobie w zeszłym roku od Ciebie zgapiłam
Widzę, że Ci kory z pod ściany garażu ubyło

Monika jak nie poznajesz ogrodu to znaczy że musisz koniecznie do mnie przyjechać. Może i faktycznie trochę się zmienia.
Kory niestety ubywa i rozłożymy ją jeszcze tylko na rogu i już jej nie będzie a potrzeby jeszcze są nawet duże. A kasy na razie brak na korę.Buziaczki
Gocha 11:23, 05 cze 2017

katel napisał(a)
Pięknie! Zapach od palibina macie pewnie niesamowity a ten clematis to Maria Curie?

Kasiu zapach mocny, słodki i duszący i najintensywniejszy wieczorem. Pachnie na całej działce. Clematis ten biały to Matka Siedliska. Tylko następne kwiaty białe ale z domieszką różu- ten pierwszy kwiat tylko biało-zielony i bardzo pełny.
Gocha 11:25, 05 cze 2017

agapant napisał(a)
Gosia orliki powalające i jak dużo, muszę u siebie dosadzić.

Aga mam sporo orlików samosiejek i przesadzam. Ale w tamtym roku kupiłam w Nałęczowie takie piękne pełne ciemnogranatowe i bordowe i gdzieś mi znikły niestety. Ale warto je mieć. Pozdrawiam
Kasya 11:27, 05 cze 2017

ale piekne lilaki...nic im mroz nie zaszkodzil
Gocha 11:29, 05 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu podziwiam widoczki Cudności. Jak Ty ogarniasz taki areał?

Gosiu ja robię fotki tylko miarę obrobionym miejscom więc możesz podziwiać- będzie mi bardzo miło. Tak naprawdę to ja niestety nie ogarniam nawet z bardzo dużą pomocą M. Mam coraz bardziej wrażenie że tego nijak nie da się ogarnąć. Warzywnik w tym roku niestety leży odłogiem. Buziaki Cieszę się że jeżówki już do Ciebie dotarły. A jeszcze bardziej będę się cieszyć jak się okażą w miarę atrakcyjne i kolorki będą pasowały.
Gocha 11:32, 05 cze 2017

jolanka napisał(a)
Pieścisz te rabaty wspaniale Orlików nie mam ale myślę, myślę A hamak to muszę mieć

Jolu hamak dobra sprawa tylko potrzebne dobre drzewa w odpowiednich odległościach od siebie. Nad orlikami pomyśl. Wprawdzie niezbyt długo kwitną ale to takie śliczne babcine kwiatki Ja czuję do nich sentyment. Pamiętam je z ogródka moich rodziców
Gocha 11:33, 05 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Ach jak pięknie.

Dorotko dziękuję