Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 08:34, 18 maj 2017

amelia_b napisał(a)

Tych ślicznotek to normalnie Gosiu Ci zazdroszczę miałam nadzieję że moje zakwitną ale niestety z ponad 50 cebulek 4 szt mają liście bez kwiatów a reszta znikła. Brunera, bo chyba ją tam dojrzałam, ślicznie się prezentuję, taka niebieska mgiełka. Pozdrawiam serdecznie. no o jeżówkach nie wspomnę

Amelia ja posadziłam chyba 4 opakowania kupione chyba w L.. Jakos one bardzo późno się pokazały , długo nie wychodziły z ziemi. Ale faktycznie są piękne. Tylko podobno są raczej jednoroczne- za rok to ich nie będzie- takie mają z nimi forumowicze doświadczenie. Aż żal. Ale obiecuję sobie te właśnie kupić jesienią i sadzić. Mam nadzieję że będą cieszyły oko i w następnym roku. Mogę je traktować jak jednoroczne bo warto. Szkoda że Tobie nie pokazały się wiosną bo sporo ich sadziłaś. U mnie taki zły dla narcyzów i tulipanów był wczesniejszy rok. Niedużo wprawdzie kupiłam nowych cebulek i sadziłam dosyć późno i do donic a te poszły do ziemi i niestety wiosną nic nie było- wszystko wygniło.
Gocha 08:39, 18 maj 2017

jolanka napisał(a)
Gosiu, juz tyle roślin Ci kwitnie, a jak dołączy reszta?
Piękne masz irysy, to kłączowe czy cebulowe?
Jezowkowy raj chyba robisz

Jolu mam nadzieję że jeszcze więcej będzie kwitło. Niedługo piwonie zakwitną. Te irysy które teraz kwitną to kłączowe - Irys niski pumila. Bardzo ładnie się rozrastają tylko szkoda że tak krótko cieszą kwiatem ale są piękne. Co do raju to masz rację - jeżówki są piękne więc może stworzę taki raj. Zapraszam jak będziesz w okolicy.
anabuko1 20:12, 26 maj 2017

hej Gosiu!!
No to się naoglądałam, napodziwiałam, nazachwycałam .
Aż mi oczy się szeroko otworzyły na twoje piękne rabaty.Szkoda,że nie słyszałaś, jak głośno mówiłam
-WAW!!!Ale bajka tam jest.!!!
Piękny ogród Gosiu stworzyłaś.Wielkie brawa!1
Dobrze przeczytała,że jeżówkowo bardziej będzie ??
Uwielbiam te rośliny
Pozdrówki zostawiam
Sebek 20:55, 26 maj 2017

Gosia pięknie jest Ale jak Ty to ogarniasz, ze wyplewione, przycięte i jeszcze zgrane? Czapka z głowy
katel 10:24, 28 maj 2017

Gosiu wstawiłam zdjęcie tej rutewki która dla mnie zdobyłaś w zeszłym roku, ogromna jest ma ok1,4 - 1,5 m, inne jeszcze maleńkie a ta wyrwała niesamowicie
Gocha 10:40, 29 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
hej Gosiu!!
No to się naoglądałam, napodziwiałam, nazachwycałam .
Aż mi oczy się szeroko otworzyły na twoje piękne rabaty.Szkoda,że nie słyszałaś, jak głośno mówiłam
-WAW!!!Ale bajka tam jest.!!!
Piękny ogród Gosiu stworzyłaś.Wielkie brawa!1
Dobrze przeczytała,że jeżówkowo bardziej będzie ??
Uwielbiam te rośliny
Pozdrówki zostawiam

Aniu dziękuję za tak miłe słowa. W tej chwili myślę że chyba za dużo mam tych ozdobnych rabat a jeszcze tworzę coraz to nowe. Sił niestety jakby mniej żeby je wszystkie obrobić. Ale cóż ja na to poradzę że trawnik mnie nie cieszy tak jak części kwiatowe ogrodu. Nie wyrabiam się niestety na zakrętach i niepoplewione ale na zdjęciach staram się nie pokazywać chwastów - ale nie zawsze się tak da. Co do jeżówek to ja je kocham i to chyba z wzajemnością.żeby nie zapeszyć ale u mnie one ładnie rosną i kwitną. I faktycznie kupiłam sobie kilkanaście nowych jeżówek przy okazji kupowania ich Kindzi - nie mogłam się oprzeć. Tylko nie wiem jakie to kolory ale będzie w takim razie niespodzianka- mam nadzieję ze miła. Pozdrawiam gorąco
Gocha 10:47, 29 maj 2017

Sebek napisał(a)
Gosia pięknie jest Ale jak Ty to ogarniasz, ze wyplewione, przycięte i jeszcze zgrane? Czapka z głowy

Sebek jak to miło usłyszeć takie słowa od Ciebie. Ale według mnie to ja nie ogarniam właśnie i to mi spędza sen z powiek. Mam naprawdę mnóstwo chwaściorów- ale staram się ich nie pokazywać. To znaczy nie pokazuję w ogóle tych miejsc które nie są obrobione a uwierz mi mam ich jeszcze mnóstwo. Skupiam się na pozytywach czyli fotki tylko w tych miejscach które się nadają na sesję zdjęciową. Mój warzywnik leży odłogiem. Co roku obiecuję sobie że tym razem posieję wszystko dużo wcześniej i wychodzi znowu tak samo tzn. sieję koniec maja początek czerwca. I co ma być to będzie - trudno. W warzywniku mam tylko skopane w podwyższonych grządkach a w około koszmar. I muszę jakoś z tym żyć. Ale jeszcze raz dzięki- trochę otuchy wlałeś w moje serce. Pozdrawiam
Gocha 10:49, 29 maj 2017

katel napisał(a)
Gosiu wstawiłam zdjęcie tej rutewki która dla mnie zdobyłaś w zeszłym roku, ogromna jest ma ok1,4 - 1,5 m, inne jeszcze maleńkie a ta wyrwała niesamowicie

Zaraz Kasiu lecę zobaczyć. Moją sprawdzałam - ma tak około 80 cm. Ale rośnie w gorszej ziemi i nie oplewiona. Ale ładnie kwitnie. A ta rutewka Elin jakoś wstrzymała się z rośnięciem- nie wiem czy prawdę napisali że ona do 3 m rośnie . Buziaki
Aneta1309 11:19, 29 maj 2017

Gosiu w szalonym tępie u Ciebie rabat przybywa w temacie wiśni odezwę się jak ogarnę inne tematy niestety nie ogrodowe.
Gocha 11:58, 29 maj 2017

Dzisiejsze świeżutkie ranne zdjęcia.