Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 08:26, 11 kwi 2018

Betka napisał(a)
Zakupy super. Moje ciemierniki które mi kupiłaś już mają pączki będą kwitły
Nie wiedziałam że w B są takie hortki? Może uda i mi się coś upolować
Pozdrawiam
Krokusiki urocze reszta kwitnąca także

Beatko ja chyba jeszcze kupie w tym roku ciemierniki od tego Pana co w zeszłym roku kupowałam. Już się z nim wstępnie umówiłam po weekendzie majowym. W B. trafiłam przez przypadek na hortensje więc z ciekawości wzięłam. Zobaczymy czy było warto. Buziaki
Gocha 08:29, 11 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Wspaniałe zakupy Gosiu. I te w gruncie ładnie szykują się do kwitnięcia. Moje dostały ostro w kość, ciekawe czy chociaz jeden kwiatek będzie.

Aniu ja muszę się wstrzymywać w tym roku z zakupami ale ciemiernikom nie mogę się oprzeć- coś mają w sobie. Krokusy na wiosnę są tak wyczekiwane że naprawdę jak się pokażą to bardzo cieszą. I jesienią jak nie zapomnę to zamówię nowe cebulki. A moje krokusy też długo leżały pod śniegiem ale jakoś się pozbierały. Pozdrawiam
Gocha 08:31, 11 kwi 2018

AsiaK_Z napisał(a)
Wiosna pełną gębą ciemierniki cudne

Asiu ciemierniki bardzo dziękują za pochwały. Wiosna jak dla mnie to za ciepła bo wszystko intensywnie rusza a ja nie obrobiona ogrodowo. Naprawdę mam mnóstwo nie zrobionej pracy a mogę podziałać w ogrodzie tylko w godzinach wieczornych. Pozdrawiam
Gocha 08:37, 11 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
Śliczności te ciemierniki i cena dobra Niestety nie mam O. u siebie

Małgosiu u nas są dwa sklepy O. ale to trzeba też trafić na dany asortyment. Mnie się udało być w tym sklepie akurat jak przyjechały ciemierniki i nie były jeszcze przeniesione do ogrodu tylko stały w paletach na tych stelażach z półkami. Było tylko około 20 sztuk a może nawet mniej. Wzięłam te najładniejsze różowe i żałuję że nie wzięłam ciemno bordowego pełnego. Chyba jakiejś pomroczności dostałam. Jak na drugi dzień pojechałam do tego sklepu to były smętne resztki i nie było w czym wybierać. Ja jeszcze chyba kupię w maju na targu bo się umówiłam z Panem który je uprawia. Pozdrawiam
Gocha 08:37, 11 kwi 2018

AnnaMS napisał(a)
Witaj Gosiu, piękne kwiatuszki wiosenne (też dzisiaj swoje obfociłam), ciemierniki cudo

Aniu dziękuję bardzo za pochwały. Miło mi. Buziaki
Gocha 08:41, 11 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Zaszalałaś z tymi ciemiernikami!!! Cudne Małgoś!!! I ile białych krokusków masz, Ty wiesz, że ja mam jednego białego??? I to pewnie przez przypadek...mus dokupić, na cycka nr1 pójdą.
Tym ciemiernikom w gruncie obetnij brązowe liście i z plamami, to grzyb. Zarażą inne.

I hortki znowu??? Ale będzie cudnie!!!

Buziole

Kasiu krokusa u Ciebie widziałam. Faktycznie trzeba mu towarzystwo zakupić. Ja też mam ochotę nowych dokupić
Ciemierniki mają już obcięte liście ale tak łyso wygladają. I wydaje mi się że w tamtym roku było więcej kwiatów. Niestety trochę mi Pola poniszczyła bo ona przebiega przez rabaty i łamie roślinki. Na hortki sie skusiłam bo takich nie mam.
Buziaki
Gocha 08:44, 11 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
ciemierniki i ja chwalę ...sama sobie w tym roku nabyłam kilkanascie

ale kilka zamówiłam na allegro ...znowu mnie pokusiło i dostałam badziew ...no trudno moze sie zreanmuja do przyszłego roku

hprtki tez ogladam z zaciekawieniem pink diamont nabyłam w zeszłym roku bo jak zobaczyłam w szkłoce jak wygląda kwiat ..to musiałam kupic tak bardzo mi sie spodobał ...ciekawa jej jestem co pokaze w tym roku

Justynko super że masz nowe ciemierniki, one naprawdę są urocze w ogrodzie i są ozdobą przez cały rok. Ja jeszcze będę dokupować. Cieszę się że dobre hortensje kupiłam zobaczymy tylko czy się będzie zgadzało odmianowo.
AgataP 08:45, 11 kwi 2018

Małgoś, ciemierniki smaczniutkie - też bym widziała takie u siebie. Na razie czekam aż moje podrosną, mam tylko biało zielone ale i tak je uwielbiam.
Ja tez jeszcze do końca nie obrobiona, niestety marzec został wyciety z prac ogrodowych a jak sama widzisz ciepło to i wszystko rośnie na potęgę.. pozdrawiam cieplutko buziaki
Gocha 08:46, 11 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Ładna kolekcja ciemierników Czy one mają nazwy odmianowe?
Białych krokusów też nie mam, a nawet żółtych, a tak ładnie wyglądają na łączkach krokusowych

Ewuś krokusów to naprawdę warto dosadzać jesienią bo na wiosnę bardzo cieszą. Kup teraz inne kolorki i będzie super. Moje postanowienie na jesień - nowe krokusy koniecznie. Buziaki
Gocha 08:47, 11 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Piękne kępy krokusow.
A ja białych nie mam.Nie na jesieni kupić.
Pozdrawiam Gosiu wiosennie

Aniu białe krokusy są naprawdę piękne.I te czysto białe i te z fiolecikiem pod spodem też. Trzeba sobie przypominać jesienią.
Buziaki wiosenne