Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

AnnaMS 19:23, 02 lut 2018

Cudowna sprawczyni , piękna wiosna ... a tu mrozik idzie ...
jolanka 19:32, 02 lut 2018

Gosiu, w te dziurki gryzoniowe wsyp różowe granulki Trudno inaczej pogonić
Pozdrawiam serdecznie.
katel 22:07, 03 lut 2018

Gosiu ale cudowna jest sunia - a jaką ma minkę niewinną. Nasz też już próbuje pierwsze doły kopać i rododendrona mi podcina ząbkami
katel 19:25, 22 lut 2018

Gosia jest nowy wątek spotkaniowy - zerknij
paniprzyroda 19:41, 22 lut 2018

Rabaty wypełnione po brzegi Ciemierniki przykryj może, żal pąków. Wczoraj swoje okrywałam. Nornicom faktycznie daj granulek, jednak ja nie sypię do norki tylko do małego słoiczka i układam ciut pod kątem, otworem do dziurki. Wtedy widzisz, czy zjadły i możesz dosypywać. Jak przestanie żarełka ubywać, walkę wygrałaś. Pozdrawiam ciepło
MalGosia 10:55, 09 mar 2018

Małgosiu, co u Twoich ciemierników?
moje wyglądają nie najlepiej po mocnych mrozach, jednak część podnosi główki, więc nadzieja pozostaje...
jak dobrze, że czuć wszędzie powolny powiew wiosny
Kindzia 09:11, 28 mar 2018

Obijasz się u siebie??? Nieładnie

Psiutka tak niewinnie wygląda, może to nie ona???

Mam fazę na zimujące niskie chryzantemy...intensywnie myślę czy gdzieś dam radę upchnąć...

Buziaki dla Was, gorące!!!
Ewa777 17:57, 28 mar 2018

Fakt - długo już Cię Gosiu nie ma. Wszyscy już się budzą z zimowego snu... Pokazuj co Ci kwitnie
Gocha 09:17, 29 mar 2018

Przepraszam wszystkich zaglądających ale jeszcze nie mam natchnienia na udzielanie się ogrodowiskowo. Pogoda niestety nie zachęca. U nas dzisiaj znowu białawo i cały czas pada śnieg na przemian z deszczem. W ogrodzie resztki śniegu i błoto. Widoczne są teraz doły wykopane przez Polę. Krety zaczynają urzędować. Zakwitły pierwsze krokusy ale przygniecione zostały przez śnieg.
Zakupiłam jak głupia mnóstwo nasion i teraz nie wiem co z nimi zrobię. Muszę posiać przede wszystkim troszkę pomidorów - tylko o małych owocach , groniaste bo takich sadzonek poźniej nie kupię nigdzie. Kupiłam też sporo nasion roślin kwitnących jednorocznych- chyba byłam w jakimś amoku- zgłupiałam bo nie jestem pewna czy je zużytkuję. Nabyłam 3 szt. róży Aspirin z gołym korzeniem i w B. 3 różne hortensje bukietowe takie których nie mam u siebie. Może gdzieś je wtrynię. Muszę się mocno trzymać i nie robić zakupów roślinnych- takie mam postanowienie na ten rok. A co z tego wyjdzie tego nie wie nikt.
Dzięki Wszystkim że zaglądacie do mnie.
amelia_b 13:15, 29 mar 2018

Gosia ja też się pozbierać nie mogę, biorąc pod uwagę fakt ze w tamtym roku córcia o tą porę w samej bluzie stokrotki podlewała w ogrodzie, ech paskudną mamy pogodę.