Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 08:50, 11 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Mimo tych cudnych krokusów...i tak jesteś jędza!

Kasieńko ale wiesz że ja Was tak kuszę żebyście na pewno przyjechali. A wiesz jaka kolejka była- aż się sama zdziwiłam. I wszyscy grzecznie stali i czekali.
Ale prawda że ładne krokusiki mam. Ale więcej jeszcze chcę. Ja chcę takie łaki jak ma Bogdzia. Trzeba co roku dokupować i sadzić i może kiedyś się doczekam. Buziaki
Gocha 08:54, 11 kwi 2018

AgataP napisał(a)
Małgoś, ciemierniki smaczniutkie - też bym widziała takie u siebie. Na razie czekam aż moje podrosną, mam tylko biało zielone ale i tak je uwielbiam.
Ja tez jeszcze do końca nie obrobiona, niestety marzec został wyciety z prac ogrodowych a jak sama widzisz ciepło to i wszystko rośnie na potęgę.. pozdrawiam cieplutko buziaki

Agatko u mnie jakoś te biało zielone ciemierniki nie chcą rosną wię kupuję tylko te późniejsze a te jakoś sobie daja radę. Niestety wszystko bujnęło teraz przez te wysokie temperatury i nie wyrabiam na zakrętach. Wczoraj nawet chwilki nie popracowała, bo ja późno wracam z pracy a wieczorem taka burza się zerwała , grzmiało, wiało i padało. I nici z roboty. Buziaczki
Betka 11:28, 11 kwi 2018

Gocha napisał(a)

Beatko ja chyba jeszcze kupie w tym roku ciemierniki od tego Pana co w zeszłym roku kupowałam. Już się z nim wstępnie umówiłam po weekendzie majowym. W B. trafiłam przez przypadek na hortensje więc z ciekawości wzięłam. Zobaczymy czy było warto. Buziaki

Gosiu jak będziesz jechała po te ciemierniki to weś mi jakies obojętne jakie wszystkie sa piękne Wczorah dopiero do B dojechałam i kupiłam ostatnie 2 szt
katel 22:46, 11 kwi 2018

Nadała nam tępo wiosna - ja dziś Memory ściełam bo ruszył - też nie wyrabiam ale dobrze że już jest ciepło
agapant 22:57, 11 kwi 2018

Gosia chyba wszyscy nie nadążamy z wiosennymi pracami, ja też jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam. Ja też chętnie przygarnę jeszcze ze dwa ciemierniki.
Kasik 18:00, 12 kwi 2018

Ciemierniki kupiłaś piękne. Musze się do nich przymierzyć, bo dwukrotne sadzenie u mnie dało mierne efekty. Został się jeden i to niekwitnący. No cóż -talkie życie. Krokusy to jedne z cebulowych, no i czosnki, które u mnie rosną. Trzeba w nie zainwestować.
Kindzia 19:51, 12 kwi 2018

Szykujemy się w sierpniu, przecież wiesz. Daleko jeszcze, nic na 100% nie da się poiedzieć. Ale jeszcze najpierw maj I to u nas, już na 100%???
Gocha 09:28, 13 kwi 2018

Betka napisał(a)

Gosiu jak będziesz jechała po te ciemierniki to weś mi jakies obojętne jakie wszystkie sa piękne Wczorah dopiero do B dojechałam i kupiłam ostatnie 2 szt

Beatko jak będę jechała to zadzwonię wcześniej i na pewno Ci kupię. Pan powiedział że dzielił te większe i że bedzie miała po 10 zł. takie mniejsze i większe po 20 zł. A jakie one faktycznie będą to się okaże na miejscu. Bagażnik mam duży to sie sporo zmieści
Gocha 09:29, 13 kwi 2018

katel napisał(a)
Nadała nam tępo wiosna - ja dziś Memory ściełam bo ruszył - też nie wyrabiam ale dobrze że już jest ciepło

Jak dla mnie to za szybko to lato. Ja nie wyrabiam z cięciem- jestem właściwie w lesie jeszcze. Memory swojego muszę przesadzić w lepsze dla niego miejsce bo mi prawie nie rośnie.
Gocha 09:31, 13 kwi 2018

agapant napisał(a)
Gosia chyba wszyscy nie nadążamy z wiosennymi pracami, ja też jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam. Ja też chętnie przygarnę jeszcze ze dwa ciemierniki.

To rozumiem Agnieszko że mam Ci zakupić 2 szt. ? OK załatwione mam nadzieję że Pan dojedzie. Ja oczywiście będę z nim w kontakcie. Właściwie to on sam obiecał że wyśle mi wiadomośc jak będzie przyjeżdżał.