Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

dominka 01:11, 15 lip 2018

Betka napisał(a)
I trochę Nas ....

Super Was widzieć Wspaniałe spotkanie we wspaniałym ogrodzie.
Macham

Nikita 08:29, 21 lip 2018

Gosiu, poproszę o instrukcję obsługi lawendy. Kiedy przycinać, na jaką wysokość...i w ogóle wszystko na temat lawendy co powinnam wiedzieć, bo ja zieloniutka jestem w tym temacie...oj, zieloniutka.
Gocha 16:07, 21 lip 2018

Nikita napisał(a)
Gosiu, poproszę o instrukcję obsługi lawendy. Kiedy przycinać, na jaką wysokość...i w ogóle wszystko na temat lawendy co powinnam
wiedzieć, bo ja zieloniutka jestem w tym temacie...oj, zieloniutka.

Magda nie wiem czy Ci pomogę. Ja swoją lawendę mam w tym miejscu już 5 rok. Czasami na wiosnę dawałam Dolomit , ewentualnie można też dosypywać skorupki jajek. Przycinam na wiosnę bardzo krótko, na około 10- 15 cm. Tnę aż do tych starych zdrewniałych gałązek. I naprawdę ładnie mi wypuszczają nowe listki. Nie ścinam wcale przekwitłych pędów tylko cały czas nowe wypuszcza i kwitną nie tak już obficie jak pierwsze kwitnienie ale i tak cały czas siedzą na niej owady. Zostawiam na zimę zupełnie nie przyciętą. Ale też wydaje mi się że mam najładniejszą z odmian , tę najciemniejszą. Może trochę pomogłam. Buziaki
AgataP 21:32, 22 lip 2018

Gośka, ale masz wypaśne zdjęcie Musiałaś mieć fajne towarzystwo że się tak uśmiechasz buziaki, jak plecy?
katel 22:14, 22 lip 2018

Jaki fajny avatarek
jolanka 22:31, 22 lip 2018

Margarete 14:09, 24 lip 2018

Ale tej odmiany - nazwy - tej swojej cudnej lawendy nie pamiętasz ?
Ja też nabrałam ochoty na wielki pas lawendy u mnie od południowej strony rabaty ( wielki brzmi szumnie ale to w przypadku mojego ogródka znaczy ze 2 metry ) Mam tam juz lawende - 3 krzaczki ale moje to mizeroty w porównaniu z twoimi.

A nowy avatarek to jakbym skądś z znała

Buziaki!
Gocha 22:18, 24 lip 2018

Margarete napisał(a)
Ale tej odmiany - nazwy - tej swojej cudnej lawendy nie pamiętasz ?
Ja też nabrałam ochoty na wielki pas lawendy u mnie od południowej strony rabaty ( wielki brzmi szumnie ale to w przypadku mojego ogródka znaczy ze 2 metry ) Mam tam juz lawende - 3 krzaczki ale moje to mizeroty w porównaniu z twoimi.

A nowy avatarek to jakbym skądś z znała

Buziaki!

Małgosiu to lawenda Hidcote. Coś Ci przypomina ten avatarek ? i słusznie- ma prawo. Buziaki
Gocha 22:22, 24 lip 2018

AgataP napisał(a)
Gośka, ale masz wypaśne zdjęcie Musiałaś mieć fajne towarzystwo że się tak uśmiechasz buziaki, jak plecy?

Agatko pewnie że towarzystwo było przednie i nawet wiesz chyba jakie ? Plecy i kręgosłup raz lepiej a raz nieco gorzej. Lepiej pewnie nie będzie. Buziaki
Gocha 22:38, 24 lip 2018

Przepraszam, że dopiero teraz ale naprawdę szczerze - dziękuję wszystkim, którzy odwiedzili mnie na spotkaniu ogrodowiskowym w naszym kolorowym ogrodzie. Towarzystwo cudowne i chwile spędzone z Wami równie cudne. Dziękuję za super prezenty i te rdzą pokryte i te płynne do spozycia dla poprawy humoru, i roślinne i ceramiczne. Wielkie dzięki jeszcze raz. Spróbuję troche fotek zapodać. Buziaki dla wszystkich zagladających