Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

07:57, 09 lip 2018
Nikita napisał(a)

Justynko, mój ostatni post to zdjęcia z "Daglezji". Byliśmy tam w niedzielę razem Gosią, Jurkiem , jolanką i ekipą łódzką jako zakończenie/podsumowanie naszego wyjazdu do Lublina.

odnalazłam sie dzięki

choć nie znam tych okolic wcale ...nigdy tam nie byłam
Gocha 08:25, 09 lip 2018

Joku napisał(a)

Robiliście sami te obeliski? Są metalowe?

Jolu to są kije bambusowe wetknięte w taką specjalną główkę. Wszystko kupione w Daglezji w Rykach. Nie wiem jeszcze jak one są wytrzymałe bo jeszcze nie posadziłam w nich powojników. Pozdrawiam
Gocha 08:26, 09 lip 2018

alis napisał(a)
Gosiu, ogromnie żałuję, że nie mogłam być w Twoim królestwie, przepiękny ogród.

Alicjo my również żałujemy , że Cię nie było. Mam nadzieję , że do następnego razu.
Gocha 08:41, 09 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Wow, Gosiu, robiłaś większe spotkanie? Pięknie pokazany ogród. Nieustannie zazdroszczę Ci jeżówek, bo mi wymierają po zimie

Ewuś tak sie złożyło że miałam jeszcze chęć i trochę siły żeby zrobić lipcowe spotkanie- już po raz 3 więc może to już tradycja. Lipiec to taki miesiąc korzystny właśnie dla naszego ogrodu bo kwitną jeżówki i trawy też już ładnie wyglądają. A faktycznie jeżówki lubią chyba moją ziemię bo nie narzekam na ich wzrost u mnie. Skusiłam się na policzenie ilości jeżówek tzn. ile mam egzemplarzy i wyszło mi niecałe 130 szt. To około 25 różnych odmian i trochę też tych nieodmianowych. I całe szczęście , że po zimie nie zanikają tylko powiekszają się kępy. Buziaki
08:50, 09 lip 2018
Gocha napisał(a)

Ewuś tak sie złożyło że miałam jeszcze chęć i trochę siły żeby zrobić lipcowe spotkanie- już po raz 3 więc może to już tradycja. Lipiec to taki miesiąc korzystny właśnie dla naszego ogrodu bo kwitną jeżówki i trawy też już ładnie wyglądają. A faktycznie jeżówki lubią chyba moją ziemię bo nie narzekam na ich wzrost u mnie. Skusiłam się na policzenie ilości jeżówek tzn. ile mam egzemplarzy i wyszło mi niecałe 130 szt. To około 25 różnych odmian i trochę też tych nieodmianowych. I całe szczęście , że po zimie nie zanikają tylko powiekszają się kępy. Buziaki

ja nie liczyłam kęp ...siewek tym bardziej nie mam zamiaru liczyc

rok temu zrobiłam liste mam 21 odmian w tym 3 NN ...czy wszystkie odlicze dziś na rabatach nie mam pojęcia ....może sie skusze uaktualnic spis
Mala_Mi 09:14, 09 lip 2018

Gosiaczku Twoj ogrod jest przepiekny..chlone foty.
Gocha 09:31, 09 lip 2018

eee_taam napisał(a)

ja nie liczyłam kęp ...siewek tym bardziej nie mam zamiaru liczyc

rok temu zrobiłam liste mam 21 odmian w tym 3 NN ...czy wszystkie odlicze dziś na rabatach nie mam pojęcia ....może sie skusze uaktualnic spis

Justynko ja nigdy nie liczyłam ich tylko kupowałam następne bo je po prostu uwielbiam i chyba się sprawdzają u mnie w ogrodzie. Ale w sobotę cos mnie skusiło i chciałam wiedzieć ile ich mam i policzyłam tylko te odmianowe. Siewek nie wliczałam. A przed chwilą policzyłam odmiany, może jeszcze jakieś przeoczyłam, a części nie znam nazwy. Troszkę mi niestety znikło ale tylko dlatego że zginęły w chwastach. Pozdrawiam
Gocha 09:32, 09 lip 2018

Mala_Mi napisał(a)
Gosiaczku Twoj ogrod jest przepiekny..chlone foty.

Dziękuję Aniu. Szkoda, że nie mogłaś być.
Gocha 09:58, 09 lip 2018

Adela napisał(a)
Małgosiu witaj. Przyszłam się przywitać, bo mi Ania o Twoich jeżówkach cudownych opowiadała, więc nie mogłam sobie tej przyjemności odmówić A ja właśnie jestem na etapie zakupów jeżowkowych i clematisowych.
Przy okazji obejrzałam sobie ciemierniki. Masz piękne, mocno rozwinięte kepy. Nie tak jak u mnie - pewnie zależy od żyzności gleby - jak zawsze. Mam dwa białe i orientalny.

Masz niesamowitą kolekcję bzów, cudowny Palbin. Szczepiony? Mój krzew nigdy tak obficie nie kwitł.

Zauważyłam, że byłaś w odwiedzinach u Kindzi, zwiedziłaś ogrody Goczałkowicach. Szkoda, że nie wiedziałam. Mieszkam bardzo blisko. Mój ogród nie jest pokazowy, ale z przyjemnością zaprosiłabym Was na kawę. Może jeszcze nadaży się okazja?

Elu dziękuję za tyle miłych słów. Faktycznie mój ogród pasuje zarówno ciemiernikom jak i jeżówkom. Ładnie rosną nawet. Lilaki staram się ostatnio co roku dokupować . Bardzo je lubię i chcę mieć więcej. Palibin jet szczepiony na pniu. Niestety nie przycięłam go po kwitnieniu a już chyba jest za późno. Jak nie przytnę to będzie miał takie baty wypuszczone i rozczochrana czuprynę a jak przytnę jeszcze to nie będzie kwitł w przyszłym roku bo nie zdąży utworzyć pąków kwiatowych.
U Kasi byliśmy już po raz drugi. I u Kapiasa też, pierwszym razem deszcz nas z ogrodów wygonił i nie zobaczyliśmy całego ogrodu a w tym roku był straszny upał i nie było tak łatwo chodzić po nim gdy słońce prażyło.
Dziękujemy za zaproszenie, może jeszcze kiedyś zajrzymy w tamte strony to będziemy pamiętać o Tobie. Pozdrawiam
Gocha 10:02, 09 lip 2018

Margarete napisał(a)
Dziękuję bardzo za zaproszenie i zorganizowanie całego pobytu u was Gosiu, Jurku ! Spędziłam fajny wesoły czas w cudnym ogrodzie i sympatycznym towarzystwie- takie chwile pamięta sie potem długo i wraca do wspomnień z przyjemnością.
Ta droga pozdrawiam też wszystkich twoich gości - ogrodowiskowe dziewczyny z waszych okolic sa przemiłe, wesołe i fajnie bylo móc spotkać się w realu,a z niektórymi z nich kolejny już raz. Dziękuje za wspólnie spędzony czas.

Wasz ogród jest piękny, te trawy,te hortensje, te jeżówki, lawendy, te owoce, te motyle...wszystko superowe, naprawdę.
Wycieczka wieczorna do Lublina i dzisiejsza do Daglezji w Rykach dopełniła wrażeń z tego wekendu. Nawet pogoda nam sprzyjała - wszystko "załatwiłaś"
Zapraszam w imieniu swoim i łódzkich dziewczyn do Łodzi i okolic!
Buziaki!
Fotki ma na telefonie słuzbowym jak przegram to powrzucam.

Małgosiu super było Was gościć- cała przyjemność po naszej stronie. Fajnie , że Wam się podobało u mnie i że Lublin przypadł Wam do gustu. Pogoda faktycznie się spisała- pewnie że specjalnie ją załatwiłam.
Dziękujemy za zaproszenie, z przyjemnością Was odwiedzimy i pozwiedzamy i Łódź i Wasze ogrody. Buziaki