Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

ModraSowa 23:27, 29 maj 2014

Iwona. wzięłam trzy ostatnie. Reszta już była taka 20 cm, tez w tej cenie. Nie wiem jak one sie uchowały, pewnie czekały na mnie
Gdyby jeszcze były kupiłbym Ci i nadała paczkę
Nallar 11:33, 30 maj 2014

Horki kupiłaś śliczne i po dość przystępnej cenie, ale widzę że dokupiłaś też rozchodnik okazały on świetnie się rozrasta i bardzo łatwo dzieli. Za rok będziesz mogła robić nowe sadzonki. Na obrzeżach liści widać lekko brązową obwódkę, jest nadzieja że jego kwiaty będą miały inny kolor niż tego który rośnie u mnie. Jeśli chcesz aby buksiki miały bardziej zwarty pokrój to będziesz musiała je przyciąć, ale pewnie o tym wiesz. Czekam na zdjęcia roślin już na rabatach.
ModraSowa 14:21, 30 maj 2014

Posadziłam. Brakuje jeszcze jednego bukszpanu, za rozchodnikiem, obok tego co już jest. Bukszpany przystrzygę w stożki a cisy w kulki.Pozostaje jeszcze wyrównanie krawędzi i dosadzenie traw i czegoś na obrzeża.

katarzynkak 15:03, 30 maj 2014

Aniu,
fajnie Ci wyszła ta rabata.

Pytałas u mnie o te trawki przy bramie- nie znam jej nazwy, ale kupiłam je po 2 zł u Pana, który na allegro ma nick grzegorz_byliny.
Ja coprawda byłam u niego osobiście, bo akurat byłam w poblizu, ale nie wiem czy ma je wystawione na necie.

Tak sobie pomyślałam, że pasowała by u Ciebie taka trawka
Nallar 15:24, 30 maj 2014

Ho ho ho, wygląda na to miejsce pod oknami z którym miałaś najwięcej problemów udało się zagospodarować. Gdyby to była moja rabata pewnie bym wsadzła coś niskiego przed cisami, ale co?
ModraSowa 15:31, 30 maj 2014

Nallar napisał(a)
Ho ho ho, wygląda na to miejsce pod oknami z którym miałaś najwięcej problemów udało się zagospodarować. Gdyby to była moja rabata pewnie bym wsadzła coś niskiego przed cisami, ale co?

Ewa, myślałam o trawkach, niskich, ten konwalnik bym tu widziała i może jeszcze jakąś jasną, tylko jaką?. Albo żurawki. Nie chcę przesadzić z ilością ale trochę ziemi trzeba przykryć.
ModraSowa 15:33, 30 maj 2014

katarzynkak napisał(a)
Aniu,
fajnie Ci wyszła ta rabata.

Pytałas u mnie o te trawki przy bramie- nie znam jej nazwy, ale kupiłam je po 2 zł u Pana, który na allegro ma nick grzegorz_byliny.
Ja coprawda byłam u niego osobiście, bo akurat byłam w poblizu, ale nie wiem czy ma je wystawione na necie.

Tak sobie pomyślałam, że pasowała by u Ciebie taka trawka

Kasiu, dzięki. Też tak sobie pomyślałam, o tej trawce,poszukam tego Pana i zobaczę co to może być.
tabliczkazna... 21:26, 31 maj 2014

ModraSowa napisał(a)
Posadziłam. Brakuje jeszcze jednego bukszpanu, za rozchodnikiem, obok tego co już jest. Bukszpany przystrzygę w stożki a cisy w kulki.Pozostaje jeszcze wyrównanie krawędzi i dosadzenie traw i czegoś na obrzeża.

Ślicznie, ach jak to zakwitnie to będzie czad!

Ja bym tu widziała na obrzeżach ciemnobordowe zurawki z zielona trawka w tle, lub - jeśli to za wiele- ciemne na zmianę z jasniutkimi. Byłoby fajnie.

MamaMagda 10:00, 01 cze 2014

Zdecydowanie jak napisala Marta - ciemnobordowe zurawki! bedzie czad!
katarzynkak 10:37, 01 cze 2014

Albo rózowe żurawki