Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 15:42, 16 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ela moje cisy też tak wyglądają, jedne mają seledynowe przyrosty a inne brązowawe. Na razie opryskałam je wieczorkiem apaczem na ssąco-gryzące. Teraz czeka je oprysk na grzyba. To w środku brązowe obstawiałabym, że je przesuszyłaś, ale ja za którko się zajmuję cisami aby diagnozę postawić.

Dzięki Madzen ... Ja kompletnie jestem zdezorientowana , bo wszystkie rośliny sa posadzone w tym samym czasie , są od jednego dostawcy i rosną tych samych warunkach...raczej przesuszone nie są , bo jest automatyczne podlewanie, wiec to chyba odpada...

Czyli najpierw pryskałaś na robale ,a potem zamierzasz na grzyba...achhaaaa

Buziaki
gierczusia 15:43, 16 maj 2014

Bea napisał(a)
Czemu ten deszcz tak pada, rano było całkiem do przyjęcia już prawie nie padało.

Chyba czekamy do jutrzejszego wieczoru?

Beatko , ja czekam na poprawę pogody jak na zlitowanie ..u nas już tylko kropi , ale wszędzie czytam ,że podtopienia , i zammknięte drogi ... Im bliżej gór tym gorzej

Buziaki
gierczusia 15:44, 16 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
Uroczyście oznajmiam, że meldują się w nowym wątku i pozdrawiam serdecznie.

Bożenko ... Witaj u mnie serdecznie .. Zaraz polcem na rewizytę , bo przyznam ,że nie znam Twojego ogrodu ...

Buziaki
gierczusia 15:47, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Sorki, ale musiałam zacytować.... ależ sie uśmiałam.... i "antygwałty" też rozbawiły mnie.

Moja Simona ma inne pąki.... i nie przypomina ot różowego koloru... chyba mam co inne

Cisy moje , te kulki zeszłoroczne przyrosty maja brązowe..
Kupione (i nie pokazywane) maja seledynowe, inny płożący mam go od lat.. też seledynowe...
Zasłona na ekran dla szklarnii wygląda że nie wygląda... też coś odchorowują posadzenie, wiec i ja z linku skorzystam.. co prawda mam tam opuchlaki, ale już powinne sie wynieść niedługo jako "żuki" i przestaną je męczyć... na razie czekam..

Potem pofocę moje przyrosty, ale na razie pada deszcz...

Czyli to nie jest normalny kolor pzyrostów... Może to przrmarznięte ??..wegetacja ruszyła w tym roku bardzo wcześnie...opuchlaki niestety lubią cisy .. A ja myślałam ,że problem u Ciebie już został opanowany .....

Buziam, będe czekać na fotki
Sebek 16:27, 16 maj 2014

U mnie jeden pienny cis ma zielone przyrosty, a drugi właśnie też brązowe....Ale wydaje mi się, że mam po prostu dwie różne odmiany - to ten z brązowymi zawsze jest ciemniejszy i ma drobniejsze igły... Może po prostu one tak mają?
gierczusia 17:22, 16 maj 2014

Sebek napisał(a)
U mnie jeden pienny cis ma zielone przyrosty, a drugi właśnie też brązowe....Ale wydaje mi się, że mam po prostu dwie różne odmiany - to ten z brązowymi zawsze jest ciemniejszy i ma drobniejsze igły... Może po prostu one tak mają?

Naprawdę marzę ,żebyś miał rację Sebek .. To by było najlepsze z możliwych rozwiązań....ale ja mam poważne obawy ,że to jednak przemrożenie..a mam zwykle taxus baccata...
ewakatowice 18:03, 16 maj 2014

Ell, przestało padać... cieszę się, bo mam nowego klona

jak idę prace?
zdjęcia byś dała

ściskam gorąco,
gierczusia 18:50, 16 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
Ell, przestało padać... cieszę się, bo mam nowego klona

jak idę prace?
zdjęcia byś dała

ściskam gorąco,

Noe uwierzysz Ewka ,ale prace nie posunęły się ani o jotę ... Miałam w pracy ciężki czas , wystawianie ocen proponowanych.. Teraz się trochę powolutku ogarniam.. Leje i zimno nie ma co obfocić

Buziaki , zaraz lecę klona zobaczyć
boguslawa_ma... 18:53, 16 maj 2014

Elu pozdrawiam
ewakatowice 18:58, 16 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Noe uwierzysz Ewka ,ale prace nie posunęły się ani o jotę ... Miałam w pracy ciężki czas , wystawianie ocen proponowanych.. Teraz się trochę powolutku ogarniam.. Leje i zimno nie ma co obfocić

Buziaki , zaraz lecę klona zobaczyć

Mój pierworodny ma komers, też biegam na zebrania, bo przecież catering trzeba zamówić dla nauczycieli, i zespół i jakaś masakra. Ty też bidulka głodna chodzisz, hihihihihih