Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kasya 20:08, 16 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Ta z tylu ????? Noo coś Ty.. Zrobiona przez Pana od tarasu .. Z resztek .. Ma dwie

no ale to znaczy ze brzydka ?
mi sie podoba...
gierczusia 20:14, 16 maj 2014

Kasya napisał(a)

no ale to znaczy ze brzydka ?
mi sie podoba...

To mi ciężko ocenić .. Ale wiem ,że za darmo .. Bo resztki miały być na hasioku .. Upss, przepraszam...na śmietniku
I jak kazałam chłopu doniczkę robić to prawie mi nie pokazał znaczka na czole
I w takim razie jestem z niej dumna w dwójnasób i cieszę się ,że się podoba
elzbieta_g 20:19, 16 maj 2014

Elu dzięki za pocieszające buziaki ale i u ciebie czytam o problemach....kurcze czy gdzieś ich nie ma???a trzmieliny to już czują dom weselny za płotem
gierczusia 20:23, 16 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)
Elu dzięki za pocieszające buziaki ale i u ciebie czytam o problemach....kurcze czy gdzieś ich nie ma???a trzmieliny to już czują dom weselny za płotem

... Pewnikiem. ... Już się upiły na samą myśl ,o tym co tu będzie

A z tymi problemami ..echhhh.. Najgorsze jest to ,że strajkuje akurat to co najważniejsze.. Bo jak tu tworzyć rabatę , jak tło mi " wysiadło "

Buziaki Elu .. Od Eli
gierczusia 20:26, 16 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
o... nie można tych cisów jakoś podkarmić?
Patrząć na cis moich sąsiadów sądziłam, że to rośnie "w oczach" .
Może najpierw w korzenie a potem do cycków śmignie. Daj mu szansę....

Ja właśnie nie wiem czy to z zabiedzenia .. Przecież były sadzone w dobrą ziemię późnym latem i cała zimę przetrwały bez uszczerbku , a teraz wiosna ślag ma je trafić ???.. No widził ktoś cos takiego ??

Najgorsze jest to ,że nikt na 100% noe był w stanie zdiagnozować moich cisów.. Czy grzyb , czy zmarznięte czy obszczane przez kota....
stychaz 20:28, 16 maj 2014

Eluś, jeśli mogę jeszcze coś w temacie cisów dodać, to na przykładzie swoich zauważyłam:
- u mnie niektóre malutkie przyrosty zbrązowiały (a reszta idzie jak burza), więc w tym przypadku stawiałabym na przymrożenie,
- jak przesadzałam kilka krzaczków, to zauważyłam, że niektóre brązowieją/łysieją w środku. U mnie było to spowodowane brakiem światła. Były posadzone w 2 gęstych rzędach od strony tarasu, do drugiego rzędu (do środka) nie dochodziło światło. Wycięłam suche gałązki i teraz odbijają od głównego pnia.

Nawoziłam azo... i jakoś sobie radzą

Buźka
Kasya 20:30, 16 maj 2014

jezeli sie pogarsza to 2 ostatnie mozna chyba wykluczyc ?

a profilaktycznie podlac na grzybowe tez mozna ?
stychaz 20:33, 16 maj 2014

Jeśli sadziłaś je w tamtym roku, to daj im jeszcze szansę ja tak chodziłam w tamtym roku koło swoich, które sadziłam jesienią 2012. Pamiętam, że przyrosły przez sezon może 2 cm. W dodatku brązowiały im niektóre młode pędy. Pędy wycięłam, popsikałam profilaktycznie topsinem. W tym roku się zaaklimatyzowały i odżyły.
Mala_Mi 20:34, 16 maj 2014

Ela... różne przyrosty cisów u mnie..... przypomniałam i wstawiłam... moje cisy przy szklarnii chyba też ślag trafia.. będziemy razem buczeć z rozpaczy....
gierczusia 20:40, 16 maj 2014

stychaz napisał(a)
Eluś, jeśli mogę jeszcze coś w temacie cisów dodać, to na przykładzie swoich zauważyłam:
- u mnie niektóre malutkie przyrosty zbrązowiały (a reszta idzie jak burza), więc w tym przypadku stawiałabym na przymrożenie,
- jak przesadzałam kilka krzaczków, to zauważyłam, że niektóre brązowieją/łysieją w środku. U mnie było to spowodowane brakiem światła. Były posadzone w 2 gęstych rzędach od strony tarasu, do drugiego rzędu (do środka) nie dochodziło światło. Wycięłam suche gałązki i teraz odbijają od głównego pnia.

Nawoziłam azo... i jakoś sobie radzą

Buźka

Justynko ... Nawet nie masz pytać tylko dawać tu od razu .. Każda rada jest cenna

Czyli stawiasz na przemrożenie ??.. Uff o to by było zdecydowanie najlepsze , jeśli można mowić w tym konetkście ,że coś jest najlepsze .. Ale przemroziło mi buczka , który stoi obok , wiec to moźliwe

Natomiast brak słońca zdecydowanie odpada , bo Klara u mnie wali na te cisy jak byk , z nadmiaru słońca mogłoby być, ale z braku.. Nieeeeeee

Dziękuję Ci bardzo.. Jak tylko przestanie lać , to wytnę te suche gałązki i już

I azo kupię