Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Madzenka 09:56, 25 paź 2015

Qurcze muszę namierzyć chłopaków aby M mi prezent zrobił
Taras świetnie sie już prezentuje a gdy go obsadzisz to za rok nikt cie z domu nie wyciągnie, będziesz leżeć i patrzeć
kasia_w 17:24, 25 paź 2015

Moi drodzy

bardzo cieszy mnie, że taras zbiera już tyle komplementów
Patrzę na niego i patrzę, i cieszę się że nie wybraliśmy jednak drewna. Oczywiście ma ono swoje niepowtarzalne zalety, których nie ma kamień.

Jednak mam wrażenie, że w tak małej przestrzeni, jak nasza, wszystkie powierzchnie utwardzone w jednym materiale wyglądają bardzo dobrze.
Taras jest rzeczywiście niższy- tak chcieliśmy. Jak dojdzie do tego jeszcze delikatna konstrukcja pergoli i Eden rose na niej, będę szczęśliwa

Zastanawiam się jeszcze, co zrobić z przednią ścianką tarasu- od strony trawnika. Chyba po prostu posadzę tam rządek bukszpanowej obwódki, żeby taras wydawał się "miększy"
butterfly 17:34, 25 paź 2015

Kasiu, będziemy miec coś wspólnego
Mam taras też z tej kostki i pergolę a na niej Eden
kasia_w 17:46, 25 paź 2015

butterfly napisał(a)
Kasiu, będziemy miec coś wspólnego
Mam taras też z tej kostki i pergolę a na niej Eden

Twoją pergolę z Eden rose dobrze pamiętam
Natomiast do tarasu muszę wrócić
kasia_w 17:48, 25 paź 2015

Zielona napisał(a)
Taras już prezentuje się fajnie! Zarys placyku również. W ogóle nie zwróciłam uwagi na śpiwory, ale imprezy nie zazdroszczę Już odsypiasz, czy kawę popijasz?

PS To u Was "jeżdżą po domach" z takim asortymentem? Hmmm... faaaajnie macie

Marta- tak jeżdżą po domach z korą i nawozem jakoś tak na wiosnę i na jesieni. U nas wielka wieś i ogródek przy ogródku. W dodatku sami miastowi ludzie w tej wsi, także swojego nawozu raczej nikt nie ma. Mają utarg
kasia_w 17:50, 25 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Qurcze muszę namierzyć chłopaków aby M mi prezent zrobił
Taras świetnie sie już prezentuje a gdy go obsadzisz to za rok nikt cie z domu nie wyciągnie, będziesz leżeć i patrzeć

Marzena, oni jeżdżą jakoś tak w soboty, około południa. Mają jeszcze korę, ale droga. Z resztą kupa także nietania, choć na cenie rynkowej się nie znam...
butterfly 19:24, 25 paź 2015

kasia_w napisał(a)

Twoją pergolę z Eden rose dobrze pamiętam
Natomiast do tarasu muszę wrócić

Kasiu, taras omijam obiektywem bo tam wiecznie bałagan (a szczególnie teraz jak już skrzynie na drewno stoją) - nie moge jakoś M. zmobilizowac do nowych mebli tarasowych... a jeszcze marzy mi sie hamak... i zasłonki-woalki....
Gardener27 19:45, 25 paź 2015

Kasiu a może przy tej ściance tarasu zrób podniesioną donicę Wyeksponujesz w ten sposób ładnie rośliny
polinka 20:08, 25 paź 2015

kasia_w napisał(a)
Moi drodzy

bardzo cieszy mnie, że taras zbiera już tyle komplementów
Patrzę na niego i patrzę, i cieszę się że nie wybraliśmy jednak drewna. Oczywiście ma ono swoje niepowtarzalne zalety, których nie ma kamień.

Jednak mam wrażenie, że w tak małej przestrzeni, jak nasza, wszystkie powierzchnie utwardzone w jednym materiale wyglądają bardzo dobrze.
Taras jest rzeczywiście niższy- tak chcieliśmy. Jak dojdzie do tego jeszcze delikatna konstrukcja pergoli i Eden rose na niej, będę szczęśliwa

Zastanawiam się jeszcze, co zrobić z przednią ścianką tarasu- od strony trawnika. Chyba po prostu posadzę tam rządek bukszpanowej obwódki, żeby taras wydawał się "miększy"

I my doszliśmy do takiego samego wniosku Działka mała, aby zachować harmonię trzeba wybrać tylko jeden rodzaj nawierzchni i też się na kostkę granitową zdecydowaliśmy

Na poniedziałek panowie zapowiedzieli koniec??
kasia_w 20:42, 25 paź 2015

polinka napisał(a)

I my doszliśmy do takiego samego wniosku Działka mała, aby zachować harmonię trzeba wybrać tylko jeden rodzaj nawierzchni i też się na kostkę granitową zdecydowaliśmy

Na poniedziałek panowie zapowiedzieli koniec??

tak zapowiedzieli.Ale wg.mnie jest roboty na 2 dni.zobaczymy